EttVanligtLiv

Alla inlägg under augusti 2010

Av EVL - 26 augusti 2010 23:24

Här är det, mitt sista inlägg som 24-åring. Detta år har verkligen överaskat mig, mest negativt, men jag har lärt mig väldigt mycket. En helt ny värld har öppnats för mig och det känns både bra och dåligt. Bra pga alla otroligt fina människor som aldrig träffat mig men som ändå bryr sig och tar sig tid att ge goda råd och uppmuntrande ord. Dåligt pga att det inte resulterat i ett barn än, vad jag vet ;)

Denna erfarenhet har gjort att jag uppskattar fler saker i livet. Jag förstår nu att det är en otroligt stor gåva att få ett barn. Jag förstår också att det är väldigt vanligt att man som par har problem  och att det både finns bra och dålig hjälp att få. De problem vi haft under detta år kommer att berika mitt liv senare när vi sitter där med våra tre små barn. Jag kommer för alltid att vara otroligt tacksam för dem och minnas hur det var att kämpa för dem månad efter månad.


Mina sista minuter som "blott" 24-år ska spenderas sovandes bredvid världens finaste sambo som lovat att väcka mig med sång och paket imorgon. Min enda födelsedagsönskan är att min sena mens ska resultera i en graviditet.


Hej då, vi syns imorgon när jag är ett år äldre.

Kram!

Av EVL - 26 augusti 2010 08:42

Som vanligt så mår man mycket bättre efter ett besök hos underbara tant L!
Det var min fina mamma som ringde till L igår eftersom jag sitter i ett öppet kontorslandskap. Jag hade gett tydliga direktioner på ett papper om vad jag ville fråga om, hur läget var. Ändå lyckades mamma på något sätt förklara för tant L att jag skulle ha ägglossning snart, och inte att mensen var två dagar sen. Det blev alltså lite förvirring när jag förklarade för L hur det igentligen ligger till.


Efter en undersökning, UL och graviditetstest så berättade tant L att jag inte var gravid än, mina slemhinnor i livmodern var tjocka och fina och att jag har stora folikar i vänster äggledare. Jag ska vänta och se om jag blir gravid eller om mensen kommer. Tydligen så kan det ta så lång tid att bli gravid...Antagligen kommer mensen skulle jag tro, men hoppet finns ju kvar!


Jag ska även börja äta Pergotime för att få ännu kraftigare ägglossningar, ska försöka jaga fatt i nått paket, det verkar vara slutsålt överallt.


Det känns alltså lite bättre idag men vi ska nog ändå berätta för E´s föräldrar om hur det ligger till. De borde undra vid det här laget. Igår när jag kom hem så var jag jätteledsen efter en hel dag med ett påklistrat falsk leende på läpparna. Jag la mig i soffan och vilken tv-kanal jag än zappade till så handlade det om bäbisar på något sätt. Det lilla blev droppen och jag storgrät ihopkrupen till en liten boll i soffan. DÅ ringer såklart E´s morbror. Dum som jag är så svarar jag och låter som antingen världens mest förkylda människa eller någon som alldeles nyss varit väldigt ledsen. Känner jag honom rätt så kommer skvallret om hur jag lät ha nått E´s mamma ca 5 sekunder efter vårt samtal. Det är alltså dags att sluta med hemligheterna och det ska bli SÅÅ skönt!


Har även bett min mamma att läsa på lite om hur barn blir till och om att vara ofrivilligt barnlös. Detta efter hennes kommentar i bilen att "spermierna lever jättelänge, det är säkert därför du inte är gravid ännu, dom har inte befruktat ägget än"... det är 19 dagar sen äl....Det behöver väl inte tilläggas att hon blev gravid på första försöket :D

Av EVL - 25 augusti 2010 09:35

Fick tag i tant L. Hon sa att jag kanske har en oregelbunden mens och att jag har ägglossning nu! Jag fick komma in imorgon 7.30 för en snabbundersökning.

Är så ledsen nu. Varför är alla tecken på graviditet alltid något helt annat hos mig?

Hur kan man har ägglossning två ggr utan att ha mens mellan gångerna?!


Ringde hem till E och berättade, hörde att han blev så ledsen. Detta betyder väl antagligen att vi missar ägglossningen och behöver ha sex inatt när båda är så nere...kul.


Varför kan inte min kropp fungera normalt!? Jag vet inte hur jag ska orka med om det inte funkar snart. Inte ens utebliven mens betyder graviditet hos mig. Fy fan.

Av EVL - 25 augusti 2010 08:10

Ingen mens än...inget positivt graviditetstest heller för den delen. Hur kan ett graviditetstest vara SÅ negativt? Det finns inte ens något där som man skulle kunna inbilla sig att det är ett streck. Däremot fick jag positivt på ägglossningstestet igår vilket antagligen betyder inkommande mens. (det kan ju betyda graviditet med, men det har det inte gjort tidigare för mig)


Försöker få tag på tant L för lite rådgivning men det är ju som många vet en nästan omöjlig uppgift.


Det här har aldrig hänt mig förut. Mensen brukar komma äckligt punkligt. Nu är jag fast i ingenmansland.

Av EVL - 24 augusti 2010 12:31

Mensen har fortfarande inte dykt upp. Hade samma temperatur imorse som övriga dagar så det är väl inte förens tempen går ner som den kommer.

Känner mig väldigt frusen, trött och nere idag. Beror nog på att jag inte sovit så bra de senaste dagarna. Ska ta igen det efter jobbet!


Idag på lunchen så la jag mig och sov i baksätet på mammas bil. Jag somnade till och vaknade av att livmodern (eller området däromkring) hoppade till/krampade. Det var riktigt äckligt. Det gör ont i mitten av tjejmagen nästan hela tiden och jag är otroligt gasig/bubblig.


Hoppashoppashoppashoppas att mensen inte kommer! Börjar tvivla på att det där positiva resultatet verkligen existerar...


Ursäkta, jag ska försöka vara lite mer positiv nu. Mensen har ju faktiskt inte dykt upp :)

Av EVL - 24 augusti 2010 08:33

Jag hade BIM igår men mensen dök inte upp på hela dagen. Jag hade ont i magen, men inte mensvärksont utan centrerat till mitten av tjejmagen. Jag klarade hela natten utan att börja blöda och sitter till och med nu på jobbet utan att tant röd har dykt upp. Men testet visar negativt :(


Det är så tråkigt. Vi hade ju klarat oss över BIM för första gången. Nu skulle vi äntligen få se vårt första pluss. Allt slit och alla tårar var värt detta. Och så blev det minus...


Sitter och väntar på att mensen ska komma...igen...skulle inte förvåna mig om den "håller ut" till min  födelsedag. Till råga på allt berättade min trevliga kollega att hennes on spydde ner henne tre ggr imorse. Kul, lite magsjuka på det här så.


Ursäkta att jag är så negativ och tråkig idag!

Av EVL - 22 augusti 2010 11:03

Köpte en termometer igår för att hålla koll på tempteraturen. Mitt på dagen låg jag på 36,8, då kan jag ju inte vara gravid denna gången eller? 36,8 känns kju väldigt lågt. Man ska ju testa på morgonen och det gjorde jag imorse. Då låg det på 37,1... Kan kroppstempen gå upp och ner under dagen?


Blir kanske bara förvirrad av det här. Det är bra iallafall att man kan kolla om ägget verkligen släppt efter en ägglossning.


Känner fortfarande inget i magen. Ibland kan det kännas tryckande då jag tar i, ex skrattar. CD 32 av 33 idag. 

Av EVL - 20 augusti 2010 10:00

Jag sa inget till min vän som jag besökte igår. Vi pratade om deras IVF och hon beklagade sig på att det hade blivit uppskjutet hela tiden. Som om de inte hade det jobbigt nog så strulade det med jobbet också. Jag sa inget  för jag ville inte att hon skulle tro att jag kommit dit för att slänga mina problem, som faktiskt inte alls kan jämföras med deras, i hennes ansikte.

Det vore ju taskigt av mig att plötsligt vilja prata om barnlöshet bara för att vi också har lite problem. Jag har ju inte direkt varit så frågvis förut. Jag har inte kunnat sätta mig in i situationen och har inte vetat om hon vill prata om det.


Kvällen handlade därför om henne och det var jättemysigt att sitta ner och umgås igen.


Nu har det börjat leva om mer i magen, men inte alls så mycket som förra cykeln. Bara ibland kan det sticka till eller kännas tryckande. Har BIM på Söndag kväll eller måndag morgon. Är det någon annan som har ilningar och stickningar vid äggstockarna och ut i ljumskarna som PMS-symptom? När man googlar det kommer det bara upp graviditetssymptom, men jag har haft såhär flera ggr innan mens...



Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards