EttVanligtLiv

Alla inlägg under augusti 2010

Av EVL - 7 augusti 2010 18:31

så visar teststickorna positivt och ägglossningen har kommit! Å vad glad och överaskad jag blev igår när jag gick in på toaletten för att kolla på testen jag gjort. Det kändes inte alls så mycket i magen och jag har varit väldigt torr "där nere", ändå kom den på rätt dag. Igår och idag är alltså mina mest fertila dagar. Typiskt nog så jobbar E till halv 10 på kvällen så det blir sent mys, men det positiva med det är ju iallafall att jag kan somna direkt efter och behöver inte gå upp. Idag har flytningarna ökat och jag har mer ont i magen, eller mer ett illamående och en molnande värk. Tänk att man kan bli så glad av att må illa och ha ont :)


Misstänker starkt att en arbetskamrat till E är gravid. Hon har skrivit små hintar på facebook som är ganska uppenbara. Blir så arg på mig själv för att jag inte kan känna mig glad för deras skull! Tråkigt att jag har blivit en sån bitter människa. Istället för att glädjas för dom tänker jag:


"Det är E´s mammas bästa kompis yngsta dotter. De är båda 20, arbetslösa och har inte utbildat sig vidare. Inga pengar, ingen planering och ingen bostad, då får man barn hur lätt som helst. Fan vad ledsen jag blir om dom får barn före oss!"


Jag bara väntar på att E´s mamma ska ta upp det med oss nån gång när vi ses. Pikarna kommer nog att instensifieras efter det här. Vi har bestäm oss för att berätta hur det ligger till om det inte lyckas denna gången heller. Det känns väldigt skönt att vi iallafall kommer att slippa pikas hela tiden. Jag är trött på deras oförstående blickar.


Är iallafall väldigt glad idag, även om det inte verkar så på detta inlägg. Hoppas bara att jag inte ska må så illa att vi inte kan "få till det" inatt :)







Av EVL - 6 augusti 2010 08:08

Hur mycket jag än försöker så kan jag inte sluta oroa mig för en massa saker. Tårarna ligger närmare ytan nu än de brukar göra. Jag känner mig konstant lite nere, även fast det är dags för ägglossning alldeles snart.


Min kusin fick sitt andra barn igår. Hon är 26 år och har två barn. Detta betyder att alla som var och blev med barn under detta året som vi försökt, har fått sina bäbisar. Tanken på att vi fortfarande är kvar på samma ställe får mig att må illa.

E försöker trösta mig med att vi "var sjuka" under de 9 första månaderna, men det får mig inte att känna mig något bättre alls. Det betyder ju bara att vi slösat bort 9 månader till ingen nytta. Jag blir så arg när jag tänker på den första fertilitetsläkaren jag besökte då det gått 4 månader. Han sa att allt såg bra ut och skickade hem mig utan att ens besvara mina frågor. Kommer ihåg att jag var tvungen att låsa in mig på toaletten på lasarettet och gråta en skvätt innan jag åkte tillbaka till jobbet. När jag sedan ringde honom och var förtvivlad för att jag kände att nått var fel så sa han åt mig att inte tänka på det och vänta ett år. Då jag uppsökte tant L så blev hon arg när hon hörde hur han behandlat mig.  


Jag är också orolig för att ägglossningen ska komma imorgon (snällasnälla) och jag har inga ägglossningsflytningar längre. What´s up?

Av EVL - 5 augusti 2010 08:17

CD15 idag och stickan visar fortfarande inte på någon hormonstegring, vilket är helt normalt om man ska ta de senaste två cyklerna som referens. Ägglossningen borde ske på dag 17 men ändå sitter jag här och nojjar.


Jag nojjar för att jag inte har så ont i magen som jag brukar, att flytningarna har liksom avtagit, att jag inte längre känner mig lika positiv. Men mest av allt nojjar jag över att det är ett år sedan nu. Lyckas vi inte denna gång har vi officiellt problem att få barn och jag är rädd att mitt hopp, det lilla jag alltid lyckas skrapa ihop inför varje försök, helt ska raseras...


Jag fattar inte varför det inte funkar!! Båda är ju friska nu! HUR gick det till när nästan alla jag känner blev gravid på första eller andra försöket!? Jag skulle kunna spy på folk som säger "min pojkvän behövde bara titta på mig så blev jag gravid". Hur går det till?! Chansen att bli med barn under en cykel är ju helt sjukt liten!


Så, nu har jag fått ur mig det här också. Kanske man kan koncentrera sig på något annat resten av dagen. Har börjat fundera och så smått planera inför vårt framtida bröllop istället. Kan vara bra att distrahera bäbishjärnan ett tag.

Hm, traditionellt eller modernt?...

Av EVL - 3 augusti 2010 12:41

Det känns mer och mer i magen. Ägglossningen är absolut på gång. Undrar vilken dag det blir. Är väldigt nöjd om den kommer på dag 17 eftersom det ger en stabil cykel på 33 dagar. Jag ska kolla igen med de billigare testen när jag kommer hem från jobbet.


På lunchen satt vi ute och åt i en park, jag, min moster och min mamma. Helt plötsligt från ingenstans dimper det ner världens största fågelskit på min hand! Tittade upp men ingen fågel fanns att se. Det har aldrig någonsin hänt att jag blivit träffad av fågelbajs. Till en början blev jag arg, men mamma sa att det är ett bra tecken och log. Vi får hoppas att det stämmer. Det kanske var en hint från himlen ;)

Av EVL - 3 augusti 2010 08:17

Igår kände jag mig lite nere så mamma tog med mig till Ikea efter jobbet för att shoppa och äta middag. Jag var ju inte direkt världens bästa sällskap, men hon är ganska van nuförtiden. Hon sa tillochmed förlåt för att hon försöker låta så munter och glad när vi pratar om hur det går. Hon sa att hon förstod att vi har det jobbigt. Hon tyckte att vi borde berätta för E´s föräldrar om vad som händer... Men vi väntar nog ett tag till. Vore roligt att kunna överaska med en graviditet istället för att alla ska fråga hur det går hela tiden. De skulle nog bli väldigt överaskade eftersom de helt verkar ha släppt tanken på att vi vill ha barn just nu.


Mamma sa också att hon hade sett mig som gravid för några veckor sedan. Det var någon gång i början av sommaren när jag slutat jobbet och gick ut till bilen där hon väntade. Hon sa att hon såg mig som höggravid och att det var ett tecken på att det kommer att bli så. Även om det (som vanligt) är otroligt flummigt sagt av henne så värmde det. Jag har ju haft så väldigt svårt att själv visualisera mig som gravid. Kul att hon kan göra det iallafall.


Igårkväll tog jag ett äl-test som var nästan positivt. Tog ett nytt imorse där teststrecket nästan inte ens syntes. Ska börja testa med dyra Clearblue på Torsdag morgon. Det borde vara tre dagar innan ÄL...

Blir intressant att se om de billiga testen visar samma sak som de dyra.

Av EVL - 2 augusti 2010 20:01

Nu är det Augusti och ett år sedan jag slutade med p-pillren. Vid det här laget räknade vi med att ha en liten bäbis här hemma. Känner mig så otroligt orkeslös när jag tänker på att det har gått ett år, och att jag snart fyller 25 utan att ha lyckats... fem dagar efter nästa BIM fyller jag år.


E´s familj var här och kollade på vår renovering. När vi satt och fikade pratade vi om att E´s syster skulle vilja ha ett piano hemma. (Jag och E har ett jättefint piano som står i matsalen). E´s mamma vände sig till mig och sa "om ni får ett barn, skulle den få lära sig spela då?"

Jag vet att det inte var illa menat på något sätt, men orden fastnade i huvudet på mig. OM, OM ni får ett barn....! Hon såg sådär ledsen ut som bara hon kan när hon sa det. Som att hon är less på att vi bara renoverar och satsar på karriären istället för att skaffa barn. Jag vet att hon känner så också...


Minuten innan de kom hit på besök bestämde vi oss för att inte berätta något när systrarna frågar, för det gör det jämt. Men i det ögonblicket när min svärmor sa sådär så ville jag bara berätta alltihop...



Är idag på CD12 och det känns som om ägglossningen är på G. Har äl-flytningar och nästan positivt äl-test. Brukar få ägglosning på CD17. Får se hur detta går.

Hoppas på världens bästa födelsedagspresent!


Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards