EttVanligtLiv

Alla inlägg under september 2010

Av EVL - 21 september 2010 08:24

Ikväll är det tre dagar sedan ägglossningsstickan visade fullt utslag. Vi har alltså hunnit sexa till det tre ggr med de väldigt osexiga sprutorna. Ännu har temperaturen inte stigit. Hade väldigt ont i magen igår, som om något satt löst. Knäpp känsla men jag tror jag brukar ha något liknande i samband med ägglossningen. Hoppas bara på att temperaturen går upp snart så jag slipper oroa mig över det också.


Det kan väl ta några dagar innan progesteronet är tillräckligt högt för att temperaturen ska stiga? Undrar hur många dagar efter ett fullt utslag som det ska hända?

Av EVL - 20 september 2010 12:28

Natten till Söndag och natten till idag har vi kört på med sprutan. Det är ju absolut inte romantiskt på något sätt och vis, men vad gör man inte. Tycker ändå att det känns som om man kommer längre in med allt, och det kan ju inte skada.

Väntar nu på att temperaturen ska stiga som ett bevis på att ägget verkligen släppt som det ska. Den har fortfarande inte gått upp...


Denna gången har jag ont i bröstvårtorna och ont i magen på/efter ägglossningen. Det har jag bara haft några gånger förut och jag börjar fundera på om det är ett dåligt tecken. Kanske jag får så de gånger ägget inte släpper (om det inte släpper vissa gånger) ?! Jag kommer nog att vara nojjig ända tills jag får en temperatur på 37.1 -37.3 som jag hade förra cykeln.


Urinvägsinfektionen och svampen är på väg bort nu, tack och lov! Snart kan jag känna mig som vanligt igen.



Av EVL - 19 september 2010 12:00

Igår fick jag tillslut vårt efterlängtade positiva utslag på både dyra och billiga ägglossningstest. Tyvärr så gick det inte att köra "same procedure as last time" eftersom jag har så ont! där nere. Det fick bli det mycket mindre sexiga alternativet av en spruta. Känns ändå ok att vi gjorde det iallafall, skulle inte må bra av att bara skita i en möjlighet.


Håller tummar och tår för M från bloggen ledsenihemlighet.blogg.se som kanske ska testa imorgon. Hoppas och hoppas att ni får ert pluss, det är ni värda!

Av EVL - 18 september 2010 12:09

Igår tog jag ett ägglossningstest, ett billigt. Det visade positivt, eller precis så som det brukar se ut dagen innan ägglossning. För att vara på den säkra sidan dubbelkollade jag med ett dyrt test också, det visade negativt. Ingen fara tänkte vi, det är väl imorgon som gäller... Men nähädå, imorse var det billiga testet negativt... Såhär har det varit två ggr nu denna cykel. Vill bara att det ska hända något så vi kan gå vidare!

Av EVL - 17 september 2010 12:25

Är tillbaka från min undersökning hos underbara tant L. Hon konstaterade att jag hade en aggresiv urinvägsinfektion, förstod nästan det då det droppade blod :S

Bakterien är inte tillbaka och det känns ju väldigt bra. Jag tog upp det här med att ägglossningen är försenad och det förklarade hon så här:


"Förra cykeln så uteblev mensen en vecka, antagligen pga att kroppen försökte bli gravid. Ägget fastnade nog inte. Därför är även denna cykel lite konstig"


Detta måste ju betyda:

1. mina äggledare (eller iallafall ena) är inte blockerade

2. E´s simmare kan befrukta mina ägg

3. Vi har iallafall varit nära att bli gravid, något som inte hänt förut.


Angående eventuell ägglossning snart så bad jag om att få en spruta på apoteket och det fick jag. Krisar det så blir det nog till att försöka använda den på något sätt. Tant L tyckte vi skulle låta det vara denna månad om det gjorde ont, men det går ju inte. Blir tokig av tanken på att missa en chans. Då pysslar jag hellre med en hemsk och osexig spruta nån dag. E får väl gå ut från rummet just då så han slipper se ;)


Resten av dagen ska jag försöka hålla mig från att springa på toa hela tiden. Om tio dagar ska jag vara helt frisk. Då är det nästan dags att börja med Pergotime.

Av EVL - 17 september 2010 07:33

Ingen ägglossning än, men däremot svider det och gör fruktansvärt ont när jag kissar, vilket jag måste göra väldigt ofta. Nytt för dagen är också blod i urinen. Känns så otroligt onödigt jobbigt just nu men jag fick iallafall en tid hos underbara tant L. Ska försöka träffa henne utan att behöva böla som en idiot, men det blir nog svårt, är så otroligt blödig och ledsen idag. Hoppas hoppas hoppas att bakterien inte är tillbaka och att ägglossning eller mens kommer igång så att vi kan sätta vårt hopp till Pergotime istället.


Måste in på apoteket och köpa sprutor också. Skulle det vara så att ägglossningen kommer om nån dag så går det helt enkelt inte att ha sex, det är en omöjlighet nu. Måste därför inhandla sprutor för ändamålet att bli med barn. Som om vårt sexliv inte kunde bli mer förstört!


Kan ingen väcka mig nu? Det här är inte roligt längre!

Av EVL - 15 september 2010 17:42

Nej, trots ont i magen så kom inte ägglossningen idag heller. Däremot känns det som början på en svampinfektion IGEN! Har fått det de två senaste gångerna efter ägglossning. Betyder det att vi missat ägglossningen?!


Om jag inte blir bättre så måste jag ringa tant L och boka en tid. Håller på att bli tokig nu känns det som!

Av EVL - 15 september 2010 07:20

Ägglossningen har inte kommit. Kom inte på dag 16 och imorse dag 17 så var testet negativt. När jag äntligen hade en regelbunden cykel. Blir så less.

Jag har kännt av magen precis som vid ägglossning men teststrecket blir bara svagare och svagare. Suck.


Räknade ut att om mensen kommer på CD40 denna gång som förra gången så kan vi inte börja med Pergotime förens den 15 Oktober. Månaderna bara flyger förbi och jag kan inte göra något åt det! Fan, jag hade ju en cykel på stabila 33 dagar. Vad var det som hände förra cykeln som fick den att bli försenad en vecka?!

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards