EttVanligtLiv

Alla inlägg under oktober 2010

Av EVL - 18 oktober 2010 08:13

Jag behöver väl nästan inte skriva att det var ett underbart återbesök hos tant L tidigt imorse. Hon sa att allt såg så bra ut, blev glad när jag sa att jag haft ägglossning och konstaterade att min slemhinna var 11 mm tjock. Hon sa "du har aldrig varit sjuk, det ska inte vara några problem. Det är bara hjärnan som behöver ställas om". Jag berättade att då vi började försöka så kom det fram att min lillasyster var gravid. Tant L sa "Då är det därför".

 

Såhär ser våra planer ut nu:

Om det inte funkar denna gång fortsätter jag med en kur till på en tablett om dagen. Efter det höjer man dosen, men tant L sa att det kommer inte att behövas. Så gav hon mig en varm kram.


Slutsatser:

Jag mår såååå mycket bättre idag än jag gjort på sista tiden.

Tant L är helt underbar.

Nu ska jag börja bearbeta hjärnstackaren och försöka att inte stressa upp mig.

Tack gode Gud för tant L!


  


Av EVL - 15 oktober 2010 08:24

Är lite tråkig nuförtiden, jag bara jobbar, städar, tränar, tempar och väntar. För att fördriva tiden målar jag och gör några små designjobb på sidan av mitt vanliga tråkga okonstnärliga jobb.


Snart borde äl-testet visa positivt, men förhoppningsvis hinner jag med ett besök hos tant L på Måndag innan det händer. Det känns verkligen i magen att det är på gång. Jag har gärna väldigt ont kring äl så att jag känner stor skillnad från min vanliga ägglossning.


Här händer det inte så mycket alltså, men detsamma kan man inte säga hos Kix. Blev så glad igår när jag surfade in på hennes blogg. Såå otroligt roligt och spännande!


  

Av EVL - 13 oktober 2010 08:30

Jag fick en tidig tid hos tant L. Man tycker ju att hon är snabb och effektiv då man besöker henne under den vanliga besökstiden, men idag gick allt  verkligen superfort. Stackars tant L, hoppas hon och A inte arbetar alldeles för mycket. Det är så många som behöver dom och deras omtanke.


Iallafall, detta hände imorse:


Jag fick hoppa upp och sätta mig i stolen. Efter en snabb undersökning sprang vi iväg till VUL där hon såg att jag hade flera äggblåsor på g och att min slemhinna i livmodern är på 6 mm idag (CD11). Hon tittade vänligt på mig och sa - "man får inte ta det så allvarligt. Det SKA gå, du är ju så ung". Hon sa att ägglossningen kommer att ske om några dagar, kanske runt dag 16, så jag fick en tid på Måndag morgon men skulle testa noga med ägglossningstest morgon och kväll hela helgen. Hon testade också för urinvägsinfektion och BV, allt såg bra ut.


Hon sa också att man inte ska ha sex flera dagar innan ägglossning. Mannen ska "spara sig" i ca 4-5 dagar för att få en så stor mångd sperma som möjligt. "Så nu är det hands off i sovrummet" skämtade A.

"iiiiiinga problem" skrattade jag för mig själv.


Hann inte fråga så mycket mer, såg att de var stressade så jag tar flera eventuella frågor på Måndag när jag ska dit på återbesök. Tänk vad otroligt snälla och omtänksamma de är! Vilken skillnad mot vissa andra gynekologer man besökt genom åren.


Idag känns det mycket bättre. Var så nere och ledsen igår efter ett besök hos E´s familj. Tyckte jag hörde det tisslas och tasslas om att E´s minsta syster (7 år yngre) kanske är gravid. Det gjorde att jag mådde lite illa. Men idag är hoppet tillbaka. Det SKA gå!

     



Av EVL - 12 oktober 2010 08:26

Jag har fått ändra min tid hos underbara tant L tills imorgon och då ska jag passa på att fråga:


- NÄR ska man göra det? Hur ofta?

- Ska E lämna ett till spermieprov?

- Spolning av äggledare?

- Varför får jag svampinfektioner så ofta?

- Om det inte tar sig denna gången, ska jag fortsätta med en till kur direkt?


Ska bli skönt att få svar på det här och få fylla på reserverna med positiva tankar igen. Tills dess går tiden långsamt och jag försöker fylla ut dagen med hjärnlösa arbetsuppgifter, te och beställning av ännu fler ägglossningsstickor. Tar nog en tur till min syster på lunchen så att jag får snosa lite på hennes bäbis. Det brukar få mig på bra humör (vilken jädra tur!).


Är det föresten någon som provat att skippa kolhydrater när de försöker? Jag har en vän som försökte i 3 år och blev gravid efter att hon skippat just det. Förstår inte riktigt vad det ska vara bra för men finns det folk som lyckats på det sättet så är det ju absolut värt att prova.


  

Av EVL - 11 oktober 2010 10:30

Tog sista tabletten Pergotime idag. Nu gäller det bara att invänta ägglossningen. Enligt Kix kan man vänta sig att den kommer några dagar tidigare än normalt och det låter ju bra. Jag känner redan hur det börjar ömma kring äggledartrakten. Det brukar det göra några dagar innan det är dags.

Jag ringde tant L idag och försökte tidigarelägga ett besök så att det infaller innan jag haft ägglossning. Vore kul att få se hur jag svarat på medicinen. De har inte ringt upp än men jag hoppas att de hör av sig. I annat fall får jag besöka henne några dagar efter ägglossningen. Det är ju också ok.


Det verkar som om det finns delade läger kring det här med Pergotime trots egen ägglossning. Är det någon som har bra erfarenheter av detta så får de gärna höra av sig. Behöver lite solskenshistorier just nu.

Av EVL - 9 oktober 2010 20:03

Har inget att tillägga just nu. Äter piller och väntar på att något ska hända. Tablett tre idag. Tillbringade Lördagen genom att åka mc en sista gång detta år. Det var -1 C när jag började och +8 när jag kom hem. Var kall in till benen och värmde mig med ett bad. Blir så trött av pillren så jag känner mig som en zombie.


Just det, gjorde ju missen att se på "unga mödrar" på tv också. Herregud vilket bra program det är... om man vill bli förbannad och jävligt avundsjuk alltså. Varför görs det inget program om människor som har svårt att skaffa barn istället? Vi behöver inte se fler unga mödrar som blev gravid när de var på fyllan eller medans de åt p-piller. Det behöver iallafall inte jag.



Av EVL - 8 oktober 2010 10:19

På förmiddagen igår kommer chefen in på mitt rum. Hon berättar väldigt kort att det blivit bestämt på ett möte att jag och en till kollega ska jobba med ett stort projekt ihop framöver. För att göra detta behöver vi gå en kurs för att lära oss ett visst program. Hon slänger fram en almenacka och pekar på nästa vecka. "Kan du nästa vecka?".


Jag stammade fram "hur många dagar är det och vart? Jag har en läkartid antingen nästa vecka eller veckan efter"

Hon svarade - "Det är två dagar i Ö-sund"

Det enda jag kunde tänka på var ju att kunna vara hemma när vi ska till tant L för att kolla hur Pergotime funkar. Hon valde därför V42 och gick för att ringa och boka. Då ser jag att det är min ägglossningsvecka! Jag fullständigt skriker till henne från mitt rum till hennes längre ner i korridoren "***** jag kan inte då!!"

 

En djup suck hörs från hennes rum och det visar sig att hon redan har mannen som ska boka i telefon. Hon slänger fram almenackan och pekar på V43 och V44.

Jag säger att det går bra, men innerst inne vill jag ju bara skrika att om ägglossningen kommer senare så kan jag bara inte sova borta!

Jag vet inte än vilken vecka det blir. Hoppas på V44 eftersom det är veckan innan BIM. Blir det så att ägglossningen blir försenad och inträffar när jag är borta så får jag antingen ta bilen eller nattåget hem för att sexa. Känns så onödigt att jag måste känna mig orolig och stressad över det här nu när jag bara vill ta det lugnt och låta Pergotime göra sitt.

 

Tablett nr 2 är tagen och hitills har tabletterna gett mig en äcklig huvudvärk som sitter vid ögonen. Annars mår jag som jag brukar, trött och otålig.

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards