EttVanligtLiv

Alla inlägg under november 2010

Av EVL - 15 november 2010 15:57

Livmoderslemhinna 12.8 mm

Folikel 25 mm

Höger äggstock

Jättebra sekret

Ägglossning nu!

Av EVL - 15 november 2010 14:01

Har varit lite dålig på att uppdatera sen jag kom hem från kursen i veckan. Dagarna har bara runnit iväg med jobb och stress och tråkväder. Idag ska jag till tant L för att kolla hur det ser ut inne i äggstockarna. Imorgon borde jag ha ägglossning, och det känns verkligen i magen. Det trycker och ilar och gör ont när jag sätter mig ner.


Helgen har varit otroligt lugn och fin tillsammans med E. På Lördagen hade vi nöjet att vara barnvakt till min älskade systerson till sent inpå natten. Vi lekte, matade och bytte på honom. När det var dags för honom att sova gick jag omkring i huset med honom tätt intill mig och vaggade honom till sömns. Det hela slutade med att han bara kunde somna om han låg i babysittern och blev gungad på det ojämna stengolvet i hallen :). Det var sååå otroligt mysigt och både jag och E märkte att atmosfären i huset ändrades på en gång. Jag längtar så otroligt mycket till vi får vårt eget barn. Men i brist på det för tillfället längtar jag till mitt besök hos tant L. Det mår jag alltid så mycket bättre av!


  

Av EVL - 10 november 2010 22:56

Sitter med bärbara datorn framför spegelmöblen på hotellrummet i snöyran, helt slut efter en kursdag som heter duga. Har precis pratat med E och det känns så tungt i hjärtat. Tänk att det ska vara så jobbigt att vara ifrån varandra fastän vi varit tillsammans så länge. Imorgon är det 9 år sedan han tog kontakt med mig för första gången. Sen den dagen har vi varit tillsammans varje dag. Vi har kommit varandra så nära att jag ibland måste påminna mig om att han faktiskt är en helt egen person.


Jag hann precis ta en taxi till utkanten av staden efter kursen för att hämta ut mina sista två askar Pergotime. Taxin kostade 260 kr men hade kunnat bli mycket dyrare eftersom chauffören var snäll nog att stanna taxametern medans jag stod i receptkön.


Imorse tog jag sista pergotimetabletten på kur två. Snälla gode Gud låt detta lyckas nu!


Ska lägga mig nu och försöka sova, ironiskt nog har jag på mig min lillasysters gravidmysbyxor.

  

Av EVL - 9 november 2010 12:43

Imorgon åker jag på kurs med jobbet och blir borta tills på Torsdag kväll.

Tycker faktiskt att jag för en gångs skull haft lite tur med planeringen av dagarna, allt verkar falla på plats. Kursen flyttades till dagarna innan mitt besök hos tant L och jag kommer att kunna jobba ikapp mig så att jag inte behöver stressa nästa vecka kring ägglossningen. Insåg igår att jag kanske måste hämta ut mina sista askar Pergotime också om det inte skulle funka denna gång, men det är ju slut överallt! (Hur kan det ta slut hela tiden!?) Då visade det sig att de hade fyra askar kvar i staden där jag ska på kurs. Jag har lagt undan två st och kommer att ta en taxi på någon rast för att hämta ut dem. Stressigt, men visst föll det sig bra?


Det är en ovan känsla när allt faller på plats.


  

Av EVL - 8 november 2010 10:04

Väl vid kyrkan hann jag precis gå igenom texten från bibeln en gång innan det var dags att ställa sig längst fram i kyrkan med hela släkten stirrandes på oss. Det hela gick tack och lov ganska fort. Jag läste texten och hällde upp vattnet åt prästen. E fick hålla i min systerson efter det att han blivit döpt och på vägen ut ur kyrkan. Prästen tog upp en trumpet och spelade Bamse när vi gick mot utgången. Det var en jättefin tillställning och jag hade tack och lov inte tid att känna och tänka så mycket eftersom allting gick så snabbt.


Fikat efteråt gick också ganska bra. Jag och E placerade oss strategiskt så långt bort från de äldre som vi kunde komma och höll oss sysselsatta med att ställa fram fika och ta kort på tårtan osv. När det pratades om bäbisar eller gravidmagar så stängde vi av och vände oss mot varandra för att prata om vad som helst. Vi har verkligen kommit varandra närmare det senaste året. E är så duktig på att veta vad jag behöver och får mig att tänka positivt när han ser att jag gräver ner mig.


Det var otroligt skönt att komma hem, men kvällen blev inte mycket lugnare eftersom vi var tvungna att åka på ett födelsedagskalas hos E´s familj efter några timmar. Min syster hade lagt upp en bild på facebook där E höll i min systerson i kyrkan och min fina svärmor hade självklart sett den. Hon var noga med att säga till oss båda att hon blivit alldeles rörd och börjat grina när hon såg bilden. Jag kände mig värdelös eftersom jag inte lyckats ge henne sitt efterlängtade barnbarn än.


När vi kom hem var klockan sent och det var såå skönt att få burra ner sig i E´s armar och somna.

  

Av EVL - 8 november 2010 08:46

Jag sitter på jobbet och försöker tänka på allt annat än det som pågår runt omkring mig just nu. Tyvärr är väggarna så tunna som papper så det är svårt att inte höra vad som sägs. Min kollega som nyligen berättade att han ska bli pappa har en besöksström med kvinnor som vill sitta där inne och ge tips och prata om vilka barnvagnar man ska köpa.  Eftersom jag inte kan gå och stänga dörren får jag skriva ett inlägg om gårdagen istället. Here it goes:


Dagen började hektiskt med att jag och E stod utanför Birsta och bankade på dörrarna kl 09.59 för att E plötsligt på Lördagskvällen hade kommit på att han inte hade någon skjorta till sin kavaj. Tack och lov så hittade vi en jättefin på en gång och spurtade hemmåt för att stryka och slå in paket.

Någon timme innan dopet ringer min syster och säger att eftersom vi är faddrar så ska vi också stå uppe med prästen inför alla. Det visar sig också att jag ska läsa ett stycke ur bibeln...!


Nu hinner jag inte mer just nu. Fortsättningen på min Söndag kommer senare...


  


Av EVL - 6 november 2010 17:01

Första pergo tagen imorse.

Av EVL - 4 november 2010 13:00

Det finns ju inget annat att göra än att ladda om och försöka igen. Idag har jag fått en ny tid hos tant L och tabletterna ligger redo i badrummet. Vi har iallafall mycket inplanerat framöver så dagarna fram tills ägglossning kommer att gå hyffsat fort. Vi ska bygga hemma, gå på dop, vara barnvakt, träna och så ska jag på kurs i två dagar. Efter allt detta är det plötsligt Måndag 14 November och CD14. Dagen efter borde jag få ägglossning...


Tycker att mensvärken gjorde väldigt ont denna gång. Brösten sticks fortfarande också vilket de aldrig gör under/efter mens. Undrar om Pergotime orsakat detta?

  

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards