EttVanligtLiv

Alla inlägg under november 2010

Av EVL - 3 november 2010 08:22

Igår när jag låg dubbelvikt över skrivbordet, inlåst på mitt kontor, kom jag på den bästa beskrivningen av hur min mensvärk känns den första dagen:


Tänk dig att du är så otroligt kissnödig att blåsan är sprängfärdig. Magen är helt uppsvälld och petar du på den gör det ont. Tänk dig sedan att någon lägger ett skärp runt nedersta delen av magen och drar åt allt vad den orkar och sedan släpper sakta i intervaller. Ja just det,  skärpet brinner också...


Någon som känner igen sig?


Trots att det gjorde så satans ont igår så var det ingenting jämfört med hur ont det gjorde i hjärtat. Jag trodde att jag deppat nog dagen innan för att kunna slippa alla tårar på själva mensdagen, men tårarna bara rullade av sig själva. Jag och E låg vakna länge inatt och pratade om hur vi mår och vad vi känner. Han tror att vi blockerat oss själva eftersom vi ville det så otroligt mycket. Vi har vetat i över 5 år vilken månad, ja till och med vilken dag vi skulle börja försöka. Allt vi jobbat, pluggat, sparat och drömt om sedan vi träffades för 9 år sedan har varit  att uppfylla drömmen om en familj. Vi är så nära nu, men det allra viktigaste saknas fortfarande. Dom saknas verkligen. 


E är fortfarande den starka och hoppfulla. Jag är väl också hoppfull men han har inte riktigt förståelse för hur jag kan må så dåligt när mensen kommer. "Du kände det ju på dig innan" brukar han säga. Tror det är svårt för honom att förstå hur det är att behöva vara den i förhållandet som måste gå runt och känna efter, tempa, boka läkare, stressa, nojja och vara full av hormoner som får mig att gråta eller skrika lite då och då.


  



Av EVL - 2 november 2010 12:39

Jag, mamma och moster lunchade ute idag. De såg att jag var nere och försökte muntra upp mig. Jag hade precis börjat få mensvärkskänningar och var inte alls på humör för några uppmuntrande ord. För att göra en lång historia kort så slutade det med att de fick mig att börja gråta där på fiket. Otroligt pinsamt men det fanns inget jag kunde göra åt det.


Efter lunchen då jag blev skjutsad tillbaka till jobbet gick jag och satte mig på toaletten för att få gråta ut det sista. Jag kurade ihop mig på golvet som en boll och lät vattnet rinna i kranen. Jag tittade efter och självklart kom där de första dropparna blod när jag satte mig på toaletten. Nu sitter jag på kontoret och ser ut som skit. Kan inte gå och fika idag för det är så jä*la uppenbart att jag nyss storbölat. Nu börjar mensvärken sätta igång på riktigt också.


Alla krafter går åt till att hålla tårarna borta och försöka fylla tiden med en massa jobb. Förhoppningsvis kan jag isolera mig på mitt rum resten av dan. På Söndag ska vi till kyrkan och fira att min superfertila lillasysters son ska döpas. Jag och E får väl hålla oss undan så gott det går.


  

Av EVL - 2 november 2010 08:43

Ja som sagt, det är bim idag. En dag som inte innehåller några större förväntningar. Mina första frågor till tant L då jag träffar henne igen kommer att vara:


"Hur ska man känna sig innan man vet att mensen inte kommer? Finns det några säkra tecken? Jag får alldrig ömma bröst, blodsmak i munnen eller morgonillamående, betyder det att jag inte kommer att känna något innan?...Kan man känna någon skillnad på livmodertappen?"


All den här väntan och den OTROLIGA otåligheten håller på att göra mig galen! Månaderna bara flyger förbi och på gravidfronten inget nytt.


Mensen har inte dykt upp än men det är bara en tidsfråga.


  

Av EVL - 1 november 2010 09:21

Mejlhistorik från imorse mellan mig och mamma:


Hej älskling,

Jag ser att du är ledsen idag. Skulle så gärna vilja vara nära dig och sitta och prata.
Kan vi det idag? På någon fikatid kanske?

 

Älskar dig!

 

 


Hej mamma,

Ja, temperaturen gick ner imorse och jag har så jävla ont i magen. Det har inte funkat denna gången heller trots att vi åt Pergotime.
Så jag har en pissig dag idag :(

 

Det kommer att bli så jobbigt på dopet.

 

Nej, orkar inte sitta och grina på rasten. Men tack ändå för att du såg att jag är ledsen.

Älskar dig med


  

Av EVL - 1 november 2010 08:54

 


November månad hade ju kunnat börjat bättre. Jag tog tempen imorse som vanligt och nu ligger den helt plötsligt lite längre. Precis som den gjorde förra försöket innan mens. Nu sitter jag på jobbet med en väldig värk i livmodern och bara väntar på att den riktiga mensvärken ska komma. Jä*la skit!!!  Hur ska jag orka gå på dop till helgen med all min släkt som kommer fråga vafan det inte är vi som håller dop för...Fy fan för idag.


  

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards