EttVanligtLiv

Alla inlägg under april 2011

Av EVL - 21 april 2011 09:02

Jag jobbar just nu sista dagen för veckan. Borde sitta och rita av gamla maskiner men växlar hela tiden till att göra inbjudningskort, planering för möhippor och programblad till bröllopsmiddagar. Borde vara glad över långledigheten som väntar men imorgon måste jag spendera dagen alldeles själv eftersom E jobbar till sena kvällen. Typiskt och icke önskvärt eftersom det är bim då och ca 90% av gångerna som mensen slagit ner mig har jag varit hemma solo. Jag tror alltid att jag ska klara mig från att gråta. Men så bra har det aldrig gått.


Inser att nån spolning blir det inte heller. Den enda tiden de hade är på min cd12 om mensen kommer imorgon. Precis som förra gången vilket säger mig att de kommer att avboka den också. Vilket kommer att medföra ännu ett försök som jag kommer att ha svårt att tro på.


Jag ska iallafall hålla mig sysselsatt hela Fredagen. Min fina farmor ramlade hemma och ligger nu inlagd på sjukhuset med en reparerad höft. Några timmar hos henne och sen en kaffe hos mamma borde slå ihjäl ungefär halva dagen....om jag har tur.


Ikväll grillas det hemma hos svärföräldrarna. Jag ser inte fram emot det. Det bjuds alltid på vin och eftersom jag inte fått mens än är det jag som tackar nej "eftersom jag kör". Det kommer att kännas som hyckleri att sitta där och inte dricka. De flesta kring bordet kommer att tro att jag är gravid när jag igentligen innerst inne vet att jag bara håller uppe en fasad. Den kommer ju ändå att dyka upp dagen efter... och jag kommer att önska att jag druckit det där jävla vinet. Det och flera flera glas till.

 


Av EVL - 20 april 2011 14:55

Ja jag hade ju gett mig själv googlingsförbud, jag vet. Tydligen har jag inte mycket till självkontroll för googlat det har jag. Å vad jag har googlat. Det är ju skitsvårt att låta bli! Ett tips till er i samma sits är att spara alla sidor som skriver det du vill och behöver läsa under favoriter. Gå sedan endast in på dom och läs av dig tills googlebegäret är stillat. På så sätt slipper du de sidor som skriver om allt det du inte känner i brösten/knoppen/kroppen innan bim.


Sidor som ligger under mina favoriter innehåller följande:


"pms och graviditetssymptom = samma sak"
"det går inte att känna skillnad på mens och graviditet"

"oömma bröst = graviditetssymptom"


 

Av EVL - 20 april 2011 08:52

Amanda skrev i sin blogg att TF stänger i sommar. Det hade jag inte ens tänkt på! Tänk om vi inte lyckas innan de stänger. Orkar jag gå hela sommaren utan ens en chans att bli gravid? Det vet jag inte...


Undrar när de stänger. Måste man in på koll med Puregonsprutorna om man alltid är redo att ta ovitrellesprutan på dag 13? Usch nu blev det ju stressigt.

 

Av EVL - 19 april 2011 09:58

Det känns mer och mer i magen. Brösten känns inte alls. Humöret är uselt. Börjar jag oroa mig för helgen. Plockar fram Ellen. Graviditetstesten hånflinade åt mig imorse. Smider planer på att stuva undan dom i en mörk vrå. Den dagen jag är gravid ska jag leta upp dom allihop och tvångsdoppa dem i starkt graviditetskiss så att de tvingas att visa två streck. Sen ska jag rada upp alla 18 på badkarskanten och föreviga ögonblicket. En dag ska jag segra över dom! Men det blir nog inte denna gången heller...


 



 

Av EVL - 18 april 2011 12:52

De veckor jag får vara positiv, alltså dagarna innan ägglossning och veckan efter, kan jag verkligen känna att det kommer att lyckas...snart. Kan bara beskriva det med att jag liskom kan känna och se mig själv som gravid, att det ligger i framtiden. Men varje gång det närmar sig BIM så flyttar sig den där visionen liiite längre fram.


Jädra flummigt! jag vet men jag tror det är såhär: någonstans inom mig finns det en tjej som lever kvar i den gamla goda tiden då allt bara flöt på. Allt gick som jag ville. Hon bor granne med en nyinflyttad pessimistisk pco-äggstockstjej som absolut inte känner något hopp. När det återstår en vecka till bim så träffas de två grannarna uppe på hjärnbalken och catfight uppstår. Utgången blir alltid att den nya pessimistiska tjejen bankar skiten ur normalmenscykeltjejen.


Det känns som om det borde hända nånting snart, samtidigt verkar det som om det ligger utom räckhåll hela tiden.



 


 

Av EVL - 18 april 2011 11:04

Sista veckan för det här försöket och jag känner redan att min positiva inställning håller på att raseras. Det har börjat kännas lite i magen vilket säkert inte är ett bra tecken. Humöret går upp och ner men mest neråt. Fan att man inte kan hålla uppe hoppet. Varför skulle det inte ha kunnat funka denna gång? Varför är jag alltid så tvärsäker på att det inte lyckats?!


Jag får nästan bita mig i handen för att inte googla på "tidigt gravid hur kändes det" eller "veckan innan bim".

 

Av EVL - 16 april 2011 12:32

Var tredje helg jobbar E från tidig morgon till sena kvällen. Denna helg är det dags igen. När jag var liten hade jag inga problem att tillbringa tid alldeles själv, jag tyckte oftast att det var det bättre alternativet. Tillochmed i högstadiet var jag mycket ensam. Jag tyckte det var skönt. Faktiskt hände det flera ggr att mina fina vänner uttryckte sin oro för min mamma. "**** är så mycket ensam, hon kanske är deprimerad"... det var jag ju inte, jag trivdes bara med ensamheten.


Nu, flera år senare, eller rättare sagt efter 9.5 underbara år med E så fungerar jag inte alls när jag är ensam. Jag blir rastlös om han inte är här, känner mig halv. Oftast försöker jag skruva upp volymen på Spotify för att dölja tystheten eller fylla dagarna med så mycket aktiviteter som möjligt. Idag är inget undantag...

Från och med nu ska jag försöka hålla mig borta från huset så mycket som möjligt. Hoppas ni alla har en bra helg :)


Ps. Igår rev jag ner de första små remsorna av den fula tapeten i rummet som ska bli vårt barnrum. Mer vågade jag inte, men fasiken vad det kändes skönt! I sommar målar vi det vitt i hopp om att det snart ska göras om igen.

 

Av EVL - 15 april 2011 12:39

Jaha, nu ligger systers sambo hemma och kräks. Han som vi skjutsade till jobbet igår. Han som vi trodde hade klarat sig. Men det borde väl vara som Cecilia skriver, att det inte smittar innan det brytit ut... det borde förklara varför han blir sjuk först nu efter att hans son kräkts och inte innan.... det borde alltså inte finnas så stor chans att han smittat mig i bilen igår?!


Vet att det inte är lönt att tänka på det här men det känns verkligen som om magsjukan förföljer mig. På fyra månader har 14 stycken i min direkta närhet varit sjuka. För min systers son är det andra gången och för hennes sambo är det tredje gången! Nu måste jag vara rädd i ytterligare ett dygn för att se om några baciller hoppat från systers sambo till mig i bilen.


Kan ingen bara utveckla ett vaccin mot att kräkas? Jag hade betalat vilken summa som helst för att få slippa allt sånt i framtiden. Man skulle ha blivit forskare istället!



***uppdatering***

Fan vad dum jag är, det är klart att systers sambo kan ha smittat oss... systersonen hade ju blivit sjuk på natten så smittan fanns ju hemma hos dom redan!! Nu är det 1.5 dygn sedan vi skjutsade honom så man kan väl inte vara lugn förens imorgon :(

 

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards