EttVanligtLiv

Alla inlägg under oktober 2011

Av EVL - 17 oktober 2011 20:18

 

Av EVL - 17 oktober 2011 15:21

Nu ringde en jättetrevlig tjej från ivf-kliniken i Falun. Det blir äggplock på Onsdag klockan 8.30 Hotell är redan bokat. Herregud vad snabbt det går nu. Kan nästan inte koncentrera mig längre.


Ovitrellen ska sättas i magen prick klockan 8 ikväll. Larmet på mobilen är redan satt. Två sprutor ligger och väntar på mig i kylskåpet. En är bara back-up ;D


Detta betyder ingen mer spray och ingen Menopurspruta. Istället följer allting med till kliniken så att det tas omhand som det ska.


Måste försöka jobba en timme till. Om det går :) Spännande nu!

 

IVF · PCOs
Av EVL - 17 oktober 2011 10:26

Det gick bra idag också. Trots att jag var så himla nervös innan. Jag sprang på toaletten två ggr under vår vistelse på kliniken som kanske varade i 30 minuter :) Väl i stolen fick vi äntligen se att det fortfarande fanns jättemånga ägg. Dock inte så många väldigt stora. Räknade till 6 st på 19mm i höger äggstock och kanske 4-5 st i vänster. Resten av äggen var något mindre. Det var svårt att se och räkna bland alla ägg. Förstår inte hur han lyckades hålla koll på alla. Slemhinnan låg på lite över 13mm så det måste ju vara bra.


Jag var mest bara lättad att jag inte haft någon spontan ägglossning att jag helt glömde fråga hur många ägg som skulle kunna plockas ut. TF skrev ner något hastigt på ett papper och sa iallafall att det såg jättebra ut och att vi nog kommer att få några till frysen.


"När äggen svarar så här bra på medicinen och när äggstockarna ser ut som dina blir det förr eller senare en graviditet. Det är bara en fråga om tid. Om det blir på första eller andra försöket." Så sa han och det ser jag absolut inte som en sanning. Men det lättade lite på både mitt och E´s hjärta. Det känns alltid bra när någon tror på oss. Att mitt i allt som ofta är svart få höra från någon insatt att det ser bra ut och att det kommer att lyckas. Stooor skillnad från att höra det av någon ramdom person som säger det för att konversationen inte ska bli för känslosam.


Idag ringer Falun och ger mig ett datum. TF var inte riktigt säker på om det blir på Onsdag eller om de vill att jag ska vänta någon extra dag.

Snart är det alltså dags!!!! Vore roligt om de får ut mer än de ca 11 som jag tror TF räknade till idag.

 


Av EVL - 16 oktober 2011 22:12

Shit, redan imorgon är det dags för VUL igen och redan nu är jag nervös å det grövsta. Här hemma har jag nog pratat hål i stackars E´s huvud. Det har kännts bra att jag har så ont i magen eftersom det är ett tecken på att det händer något. Samtidigt har jag nojjat över att det känns precis som ägglossningsvärk. Tänk om äggen släpper spontant as we speak?! Ena sekunden är magen uppblåst som en ballong och det gör ont att sitta vanligt eftersom äggstockarna "tar i". Ena sekunden känns det inte alls så mycket. Då nojjar jag över det.


Skillnaden från en vanlig ägglossningskänsla är att äggstockarna och livmodern är otroligt ömma, hela tiden. Det är jobbigt att gå på toaletten och äl-flytningarna är inte av denna värld. Ibland gör det ont bara av att röra sig. Brösten är lite ömma och bröstvårtorna är mycket känsligare. Som de brukar vara EFTER en ägglossning.


Klockan 8,30 sitter vi hos TF. Då måste det finnas många ägg på g. Det bara måste det! Nu vill jag ha en tid för äggplock och vara på väg.

 




Av EVL - 15 oktober 2011 20:54

Hemma har vi en filt. Den är röd (oväntat va?). Jag och E fick den av E´s mellansyster förra julen och den hänger fortfarande kvar på soffan. Den är fluffig och verkligen jättehärlig att vira omkring sig på kvällen.


Men. På något mystiskt sätt lämnar den efter sig röda garntrådar som följer med överallt. Och jag menar verkligen överallt! Vi hittar dom i bilen, i E´s mustach, i väskor, skor och långt in i  garderoben. Vi har alltid skrattat åt det men sent igår när jag satt sömnig på toaletten hoppade jag till ordentligt när jag tittade ner i trosorna och såg blod! Efter någon sekund förstod jag att det var garn från den röda filten som tagit sig ner där. Men herregud innan jag förstod vad det var.


Förstår ni vilket problem denna filt kan orsaka under ruvartiden?! Det får bli en sväng till IKEA eller liknande för att köpa en ersättningsfilt. En filt i en mindre katastrofal färg.


Idag sprutar jag för 10:e gången och jag längtar! tills på Måndag så att vi kan få en tid för äggplock. Nu börjar det göra ont att gå, för att inte nämna sätta sig ner. Det är som en ägglossning som aldrig ger med sig. Magen är uppsvälld som om det vore dags att berätta för släkt och vänner att vi är gravida. Samtidigt är jag glad för varje ilning och varje värkande steg jag tar. För det händer saker.

Det går frammåt.

 

Av EVL - 14 oktober 2011 10:25

Är det normalt att det känns typ som ägglossning i magen såhär när man sprutar inför äggplock? Det gör ont när jag sätter mig ner och jag har ÄL-flytningar precis som vid en ägglossning... det kan väl inte bli så att äggen lossnar innan det är dags? Det fanns ju inget ägg som var stort nog än...



Av EVL - 13 oktober 2011 09:46

Tillbaka från VUL hos TF. Jag var jättenervös innan jag satte mig i stolen! Så tog han lång tid på sig innan han förde staven mot äggstockarna också. Var nästan säker på att det skulle så dåligt ut. Men det gjorde det inte! :D


Det såg inte superbra ut heller eftersom inga ägg hade växt på sig ordentligt. Men mycket ägg fanns det. Runt 20st i varje äggstock! Jag som trodde att jag hade runt 12st i varje. Måste ha fattat TF fel någon gång. Alla dess ska såklart inte växa på sig, men gärna runt en 10-15 st.


Återbesök på Måndag kl 8.30 och sänkning av dosen till 150 ie. Slemhinnan var på 8mm. Nästa gång kommer jag om möjligt att vara ÄNNU mer nervös. Då måste ju flera st ha "gasat iväg" och växt till sig. När jag gick ut från kliniken ringde jag E på en gång och berättade att det gått rätt så bra. Jag hörde hur glad han blev och hur han andades ut. :)


Hoppas lite försiktigt på ett äggplock nästa Onsdag. Nu har jag så otroligt mycket på jobbet att jag nästan drunknar. Hinner inte svara på era fina kommentarer men TACK <3!


 


Av EVL - 12 oktober 2011 20:08

Kix skämtade om att jag var som en narkoman för några inlägg sedan när jag visade bilder på den första sprutan. Jag skrattade gott åt det men vet ni vad, det stämmer kanske ganska väl... Detta hade ju lika gärna kunnat vara en beskrivning av en person beroende av droger:


Det ligger nålar och sprutor överallt. Det enda jag tänker på och det enda som gör mig glad är nästa spruta. Magen och armvecken är fulla av nålhål och blåmärken som jag döljer för mina kollegor och vänner. Utåt ser jag kanske ut som vanligt men på insidan är det kaos. Mitt humör går ut över andra. Det är jobbigt för andra att behöva ta itu med mina problem och oftast låtsas man som om de inte finns. Nästan ingen vågar fråga hur jag mår. Väldigt få erkänner att de varit med om samma sak.


Jag måste smyga iväg till doktorer och ofta har jag dragit mig iväg till något hörn eller ensamt rum för att ta en spruta. Hemmet och vårt förhållande blir lidande av min situation. All vaken tid spenderas åt mitt "beroende". Jag har hamnat i en spiral och ingen vet när/om/hur jag kommer ur den. Ekonomin blir lidande och min vikt går upp och ner.


Likt eller hur?

 

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards