EttVanligtLiv

Alla inlägg under oktober 2011

Av EVL - 12 oktober 2011 13:56

Igår tog jag den nya dosen, 225 enheter Menopur. Om jag tyckte att jag kände av magen innan så var detta som att sätta äggstockarna i snurrning. Jag låg ju bara i soffan hela kvällen och konstant liksom surrade det från den nedre delen av magen.  Det sved också väldigt när vätskan sprutades in. Kändes som om jag satt där en evighet och tryckte in allting...


Idag känns det ungefär som en ägglossning. Lite ömt, svullet och "surrande". Ibland hugger det till. Blodprov nr 2 är taget imorse iaf. Både mamma och Alf satt så fint och väntade i bilen.


Jag börjar bli så nervös nu att jag inte ens kan skriva ett meningsfullt och sammanhängande inlägg. Hoppas som bara den att morgondagens VUL visar på många ägg och lugnar ner mig lite. Såhär kan man ju inte gå runt. Som en fiolsträng.


Nu ska jag gå på toa och spela snake på telefonen. Då går tiden lite snabbare till eftermiddagsfikat. Har än en gång gett mig själv googleförbud. Tror ni jag följer det?
Njää

 

Av EVL - 11 oktober 2011 19:15

Nu har jag börjat oroa mig igen. Var så lugn där ett tag men nu när jag var tvungen att höja dosen trängde sig en massa jobbiga tankar på. Tänk om det inte blir så många ägg, tänk om vi måste avbryta, tänk om vi aldrig lyckas, tänk om tänk om...

Som vanligt när jag mår såhär jobbar E sent. På något konstigt vis går de dagarna alltid hand  i hand. Oftast tränar eller målar jag men ikväll har jag ingen ork till något sådant. Ikväll ligger jag bara framför tv:n och känner efter i magen. Väntar på att ta sprutan och gråter en skvätt.


I morse när mamma hämtade mig med bilen för att åka till jobbet berättade hon att hon drömt om mig och E. Vi hade köpt en sommarstuga vid vattnet och höll på att renovera för fullt. Utanför i sjön badade en stor elefant.


Så på lunchen när vi träffas utanför matsalen räckte hon över ett paket. En liten smällkaramell med orangea band. Innuti låg en elefant i mörkt trä. För flera år sedan hade hon hade fått den postat till sig av en god vän. Detta var under en väldigt jobbig period i mammas liv och den lilla elefanten hjälpte henne att samla mod att göra det hon var tvungen till.


Imorse när mamma vaknade hade hon förstått att drömmen uppmanade henne att skicka den lilla elefanten vidare, så nu har jag den på kontoret. En symbol för allt jag verkligen behöver just nu. Styrka, mod och lycka.

 

Av EVL - 11 oktober 2011 16:06

Nu ringde T från kliniken. Svaret på blodprovet var att det låg lite lågt så min nya dos från och med ikväll är 225 ie. Nytt blodprov imorgon och VUL på Torsdag klockan 8.


Vet inte riktigt vad detta innebär. Hoppas att det inte påverkat äggproduktionen negativt att jag fick börja med en låg dos. Det kanske är helt andra kriterier och nivåer nu såhär vid provrörsbefruktning men innan IVF så brukade TF alltid säga att jag var så himla lättstimulerad. Då sprutade jag med ynka 50 ie i några dagar. Iof bara för att få till ett enda ägg men ändå...


Nu blev jag lite nervös. Tänk om vi bara får se några st ägg på Torsdag...

 


Av EVL - 11 oktober 2011 12:30

Kom precis på... hur får jag reda på "resultatet" av blodprovet? Kommer någon från TF att ringa eller måste jag ringa dit själv?Nojjig nu...

Av EVL - 10 oktober 2011 15:06

Imorse satt jag och en mycket trött E i väntrummet på sjukhuset för att ta vårt första blodprov. (Alf var såklart med men han fick vänta i bilen av förklarliga skäl)Hemsidan sa att mottagningen öppnade 07.30 men sjuksköterskorna sa något annat. Vi blev sittande där i över en halvtimme tillsammans med ca 25 andra patienter. Detta var en riktig fasa för stackars E som verkligen mår dåligt av att behöva vara på sjukhuset och samtidigt har en ganska rejäl skräck för folksamlingar i trånga utrymmen :/


När jag kom in och satte mig i stolen hittade kvinnan ingen ådra i armvecket. Det är första gången ever det händer. Tillslut ser hon en ven som går liksom på sidan av armbågen. Där sticker hon nålen. Har aldrig varit med om det förut och nu såhär efteråt känns det som ett stort blåmärke är på gång.


Nu är blodet iallafall lämnat till posten och ikväll klockan 18 skickas det iväg. En liten del av mig kommer att färdas i ett vadderat kuvert till Falun :)

Hoppas verkligen att det ser bra ut. Kroppen börjar iallafall känna av hormonerna. Brösten känns större och det klias och sticks i dom. Nästan konstant känner jag av äggstockarna och magen är inte direkt platt och fin. Den är faktiskt som en uppblåst pms-mage men vad fasiken gör det!


 "Väx mina små ägg väx!"


 


Av EVL - 9 oktober 2011 18:36

Jag och E har längtat så himla länge efter att få tid, pengar och åldern inne för att skaffa barn. Redan då vi levde på nästan inga pengar alls när jag studerade och E bara jobbade extra brukade vi då och då köpa någonting till våra framtida barn. Så är det fortfarande. Oftas är det E som köper hem något som sedan bara blir stående på hyllan.


Nu senast var det en dvd med smurfarna som E smugglade med i korgen på ICA. Väl hemma i huset startade han filmen som sedan stod på fastän ingen utav oss var intresserade av att titta på den. Jag ställde mig i rummet bredvid och målade på en tavla och E satte sig vid datorn.


Efter ca en timme kom han ut till mig och stannade framför tv:n.

E - "Jasså här står du och tittar på smurfarna"

Jag - " Nej, men jag låtsades att våra barn satt där i soffan medans jag stod och målade..."

E - "Meh, precis det låtsades jag också"


Så tittade vi på varandra och lovade att en dag ska det bli så. Jag längtar så himla mycket tills våra helger blir fyllda av tecknad film och leksaker överallt!

 

Av EVL - 8 oktober 2011 15:06

Solens strålar, du tyckte ju att det var pinsamt att behöva åka hem till TF sent på kvällen för en Ovitrellespruta... Nu har jag gjort något nästan i  klass med det!


Någon gång inatt när jag kom på att jag tagit för låg dos menopur satt jag naken vid datorn och googlade som aldrig förr. Det enda jag kunde hitta var informationen om att man ska kontakta sin läkare om man tagit för liten eller för hög dos. I vild panik och desperation slog jag på TF på Eniro. Där fanns det ett hemnummer men inget mobilnummer. Tillslut sökte jag på hitta.se och fick tag i det! Klockan var nog runt halv 2 på natten. Lite fort skrev jag ihop ett ursäktande, förklarande och frågande sms som jag tänkte skicka så fort jag vaknade imorse.


Så blev det morgon och klockan 10 skickade jag iväg meddelandet. Timmarna tickade iväg och jag fick inget svar tillbaka. Antog och förstod att han inte vill bli störd på helgen.


Så ringer plötsligt mobilen när vi är på väg in på ICA för att handla. Det är TF som ringt upp mig! Tydligen hade jag fått tag i hans sons mobilnummer! :D Stackars kille som fick det sms:et imorse. Haha! Jag måste ha varit så trött att jag inte sett att det stod ett annat namn på T före hans efternamn. Herregud vad pinsamt!


Men vilken underbar läkare jag har! Snälla TF gav mig instruktioner om hur jag ska göra och lugnade mig med att det inte var någon fara. Flera gånger ursäktade jag att jag stört honom på helgen men det var hellugnt svarade han.


<3 TF!


Ikväll tar jag 150 ie och imorgon tar jag 125. Så skönt att höra att jag inte förstört allt. Det här är ju det största och det viktigaste i våra liv just nu.

 

Av EVL - 8 oktober 2011 00:55

Jag har tagit för låg dos menopur!! Istället för 125 har jag fått i mig 112,5 de två första dagarna. Vad fan ska jag göra nu då?!


Det är ju de första dagarna som mängden ägg som mognar bestäms. Nu kommer vi säkert att få ett pissigt resultat.Självklart är det helg nu också så jag kan inte få tag i TF. Vad fan ska jag göra?!



Jag är en idiot!

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards