EttVanligtLiv

Alla inlägg under oktober 2012

Av EVL - 17 oktober 2012 18:50

Idag var det dags för det första babysimmet. A-V hade både ätit, sovit samt tränat i en annan pool innan så jag trodde att hon skulle gilla det. Meeen efter ca 10 minuter i vattnet började underläppen skaka och sen var gallskriket ett faktum. Jag och hennes faster försökte doppa henne igen efter lite ammning men nästan på en gång kom samma skrik tillbaka. Bad var nog inte uppskattat idag. Att ligga på rygg inne i duschen däremot var jätteroligt!

Efter dagens bravad sov hon jättelänge och nu har hon somnat om igen efter en kort ammningssrund. Antar att det blev för många intryck. Hoppas att hon uppskattar vattnet mer nästa gång. Vi kanske får "träna" lite innan dess.

Av EVL - 14 oktober 2012 11:20

Idag fyller A-V hela tre månader! Det har gått så fort att jag nästan inte hunnit med i svängarna. Hon lär sig så mycket nytt varje dag och snart får vi överge storlek 56 för att endast ha 62.


E jobbar helgen så vi firar bara hon och jag. Igår badade vi på badhus för allra första gången och idag låg vi länge och myste tillsammans innan det var dags att kliva upp halv 10. Efter ammningen och lite lek fick hon ligga i babygymmet ett tag innan hon var alldeles för trött för att leka.


 



Av EVL - 11 oktober 2012 22:07

Njuter av den först pigelinen efter graviditeten. Gott men inte cravinggott. E räknade ut att jag ätit ca 72 stycken medans vi väntade henne :) då tyckte jag inte att begäret var så stort men det inser jag ju nu att det var. Favoriterna var:
Pigelin
Jordgubbar
Dubbeldaim
Granatäpple
Gröna suuuura äpplen

Av EVL - 11 oktober 2012 21:39

Idag lämnade jag godingarna hemma och åkte på informationsträff inför babysimmet som börjar nästa vecka. Jag köpte med mig ett par små små rosa badbyxor till A-V. De är så ofantligt gulliga att jag bara var tvungen att prova dem på henne nör jag kom hem. Som befarat var hon fantastisk söt i dem och vi firade genom att klämma ner oss alla tre i badkaret för ett familjebad. Hon verkligen älskar att bada och nu har hon så smått börjat slå med händer i vattnet.

A-V känns mycket större nu helt plötsligt. Hon är med på helt nya sätt. Nu använder hon rösten allt mer och när vi lipar åt henne ler hon och sträcker ut tungan. När hon är busig och glad sträcker hon ut tungan och blir överförtjust när vi härmar henne. Det går finfint att lägga henne i babygymmet för nu utforskar hon leksakerna och är nöjd för sig själv en stund.

E fick ju vara hemma med henne själv imorse och han tyckte att det gick superbra. Nu längtar han ännu mer efter att få vara pappaledig. Det ska bli kul att han får kvalitetstid med henne men det tar emot att så smånngom gå tillbaka till jobbet. Vart pausar man tiden någonstans? Det går för fort!

Av EVL - 9 oktober 2012 00:16

Vi har pratat mycket om att A-V har blivit lite mammig den senaste tiden. Hon vill alltid hålla koll på vart jag är och det är inte ofta som hon släpper mig med blicken. Nu när vi ska sova slår det mig att jag nästan är ännu värre. Hon är mammig men jag är döttrig :)


När vi ska sova lägger jag mig alltid så nära henne jag bara kan. Hon vrider ansiktet mot mig och jag somnar medans jag andas in hennes utandning. Vi delar samma täcke. Jag saknar henne då hon äntligen sover och när hon har ont gör det ont i mig. Jag vill alltid ha henne nära och det är inte ofta eller länge jag släpper henne med blicken...


Det är såklart också skönt att få liiite egentid ibland. Igår i bilen hade vi denna konversation:
Jag - har du märkt hur fridfullt och rogivande det är att sitta på toa these days? Det är liksom ens enda egentid.
E -jaaa! Jag har inte ens en tidning med mig jag bara sitter där och stirrar in i väggen och ler.

Av EVL - 4 oktober 2012 21:10

Vad fort tiden går! Tittade på min Ovitrellespruta som ligger i kylskåpet och inser att den går ut efter denna månaden!

Av EVL - 4 oktober 2012 17:46

Tusen tack för alla fina tips om amningen! Har halkat efter med bloggen och godkände bara alla kommentarerna eftersom jag aldrig fick tid att svara på dom. Tack tack tack ni är underbara allihopa.

Det är nog som många skrev pga att hon bara vill snutta som hon blir arg. Försökte pumpa ut mjölk ett tag men det har aldrig riktigt fungerat för mig så jag gav upp. Nu ammar jag tills jag känner att suget minskar, då tar jag bort bröstet och sätter i nappen men håller henne i samma position. Det fungerar jättebra.

Jag har verkligen kommit in i rollen som mammaledig nu. Stressar inte utan gör det som känns bra. Eftersom A-V inte har så jättefasta sovrutiner än får man liksom gå på känsla. Varje måndag är det någon aktivitet för oss två. Antingen banysång eller babymassage. Jag blev jätteglad att se att det visst fanns några platser kvar på babysimmet så efter den 17 oktober kommer vi att bada tillsammans varje onsdag hon och jag.

Jag tänker inte alls på jobbet och det är så skönt att verkligen kunna slappna av. Idag ringde en säljare som ville veta mer om vad vi gör i vår grupp och jag fick tom tänka efter lite. Mina tankar går nu bara till lillegos och planering av hennes dop som ska hållas i December.

Av EVL - 1 oktober 2012 19:59

A-V har börjat strula när det är dags för mat. Efter kanske 5 minuter på höger bröst (det minst populära, se tidigare inlägg) och 10 minuter på vänster så släpper hon taget och blir jättearg. Hon skriker och sparkar med benen och river mig på brösten. Det känns inte som om hon får ut så mycket mjölk längre. I vanliga fall vill hon äta i sammanlagt en timme.

Det kan ju vara så att hon ör mätt och bara vill snutta, att hon då blir arg för att det kommer mjölk... men det verkar ju märkligt att hon skulle vara nöjd efter en kvart helt plötsligt. När hon släpper bröstet suger hon istället frenetiskt på näven istället.

Har äntligen fått henne lugn genom att ha henne i amningsposition men med napp.

Någon som varit med om något liknande? Tips mottages gärna!

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards