EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 27 november 2012

Den jag är nu och dopförberedelser

Av EVL - 27 november 2012 14:08

Jag tänker ganska ofta tillbaka på vem jag var före hela barnlöshetskarusellen. Det är svårt att minnas riktigt hur livet var för jag har blivit så otroligt förändrad, både på gott och ont såklart. Vi längtade jättemycket efter barn och eftersom vi träffades när jag bara var 15 och han 17 så fanns det mycket tid för att drömma sig bort. Vi skulle vara så himla duktiga och plugga, få jobb och köpa hus innan p-pillren skulle slängas. Självklart skulle det gå fort och smidigt att bli med barn. Jag funderade inte så jättemycket på hur det skulle bli att få bli mamma. Inga djupa funderingar iallafall. Livet bestod mest utav träning och plugg. Jag hade lätt för att få muskler ochh hade länge hållt vikten efter en tid av övervikt på högstadiet. Om man hade några bekymmer så var det att jag gått upp nått kilo eller att vi inte kunde köpa en snyggare bil eller något sådant dumt.

Nu efter nästan tre år av barnlöshetsbergodalbanan känns det som en luddig dröm. Både jag och E har förändras så oerhört. Vi fick helt annan syn på livet, vad som är viktigt och att allt inte är en dans på rosor. Jag tror absolut att vi är bättre föräldrar pga detta. Vårt förhållande är också starkare men vi inser också att det lika gärna lunde havererat. Det var lite som att gå på lina.

När vi börjar drömma om ett till barn kommer vi att försöka med de små vi har i frysen. Vi kommer inte att utsätta oss för stressen att det ska fungera av sig självt. Jag är helt övertygad om att vi skulle slungas tillbaka till den där desperationen riktigt snabbt. Dessutom är det ju faktiskt fyra små liv som väntar där i Falun.

Igår vågade jag mig iväg på ett första träningspass. Jag kommer nog aldrig komma tillbaka till superformen jag hade för några år sedan men får jag bara rumpan tillbaka (som helt försvunnit efter graviditeten) så blir jag nöjd.





Ang det stundande dopet så pågår förberedelserna för fullt. Jag har bakat 60 chokladbollar, kolakakor och ska sätta igång med hallon och citronbiskvier när orken faller på. Vi beställde servetter med fint tryck på och jag har gjort flera meter vimplar av presentpapper som ska hänga i lokalen. På bordet kommer det att stå lila lyktor och det ska även strös lila tygblommor kring dem. Tårtorna kommer att vara lila blåbärsprinsesstårtor med vita snöflingor på vissa och vita fjärilar på vissa. Min fina kusin kommer att sjunga i kyrkan och får vi en bra inspelning kommer jag nog att lägga ut ett klipp efter dopet.


 
 
Mammatea

Mammatea

27 november 2012 19:29

Även om åren med barnlöshet var så JOBBIGA så har de ändå format oss till de vi är idag och hur vi är som föräldrar.

http://Mammatea.se

EVL

28 november 2012 00:18

Ja absolut!

 
Linnea.

Linnea.

27 november 2012 20:56

Kloka tankar av en klok kvinna... Tror verkligen att ni är superbra föräldrar!

Angående dopet - SÅ FLODT! (Passar bäst att sägas på danska av någon anledning ;) ) Åh, längtar efter att få se massor av bilder och evt höra en sång också! Tusen miljarder kramar!

Ps. Glömde kommentera bajsinlägget: I den åldern bajsade Elsa var 14:e dag, du kan ju gissa hur blöjorna var när det väl kom! ;)

http://linneabatsman.blogspot.com

EVL

5 december 2012 21:15

Åh vad snäll du är, tack! Ni med!
Hihi, ja det lät extra fint på Danska :D

 
Ingen bild

mitt här och nu

28 november 2012 11:43

Det har verkligen inte varit någon lätt resa fram till er A-V men jag är så glad att ni orkade kämpa på och att hon nu finns hos er.

Det låter som att ni kommer få ett jätte mysigt dop med massa gott att fika på och jag gillar namnen:-)Elvira heter vårt pyre i tilltalsnamn.

Tänker på er och kikar in varje dag även om det ibland blir glest mellan kommentarerna.

EVL

5 december 2012 21:15

Tack så mycket vännen, tänker på er också!
Kramar

 
A

A

28 november 2012 14:34

Du är så ambitiös och flitig. En riktig supermamma är du min vän :-) Dopet kommer garanterat att bli bland det bästa ni får uppleva, så glad för er skull.

Kramar

http://www.hjartatbloder.bloggplatsen.se

EVL

5 december 2012 21:14

Åh tack vad du är snäll! Det kommer du verkligen att bli du med. Du är så bra med anna-vera och hon gillar dig verkligen jättemycket.
Kramar!

 
C

C

29 november 2012 21:39

Mysigt att hålla på småpyssla och dona inför dopet :)
Tänk vilka fina föräldrar ni blivit. Det hade ni säkert blivit även om ni inte behövt genomgå barnlösheten men på något sätt så ser man nog sitt barn på ett helt annat sätt när man behövt kämpa så jävla mycket. KRam!

http://spyor.blogg.se

EVL

5 december 2012 21:12

Tack så mycket fina du!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards