EttVanligtLiv

Alla inlägg under maj 2013

Av EVL - 14 maj 2013 14:39

Det här med mensen alltså. Eller vad det nu är som är på gång. Kroppen känns som en sommarbil som stått under presenning med batteriet i. Startmotorn drar runt men den kommer inte igång. Plenty of kramp och humörsvängningar har jag iallafall. Grr


Av EVL - 14 maj 2013 08:31

Idag fyller A-V 10 månader. Det började firas redan 12.30 på natten då hon vaknade första gången. De flesta, inklusive jag själv tycker att hon är mest och nästan bara lik E. Tyvärr verkar hon ha fått hans trånga näsgångar också. Så fort hon blir lite snorig, vilket händer jämt och ständigt så täpps näsan igen fullständigt när hon ska sova. Hela dagen går det bra men så fort jag lägger ner henne på kudden får hon svårt att andas. Innan hon började skrika och åla i sängen igår natt låg jag vaken pga hennes snarkande och snorande. Sen började hon skrika och snurra runt i sängen. La sig med rumpan på kudden och huvudet ner i madrassen. Det hjälpte ju inte särskilt mycket :)


Jag provade en massa saker. Ingenting fungerade. Nässpray för barn är ju värdelöst och de blir ju snarare bättre mindre täppt av att de skriker och blir arg för att man petar in något näsan än att sprayen fungerar. Det som tillslut hjälpte lite var att låta henne sova intill mig.


Inte mycket sömn inatt och jobb idag gör att ögonlocken känns tunga som bly. Skulle mycket hellre varit hemma med A-V och E idag. I väntan på en bilduppdatering hemifrån blir det nog många många koppar äckligt automatkaffe idag.


Igår myste vi tillsammans med Falun- och Umeåpinglorna. De som följts åt redan i magen. Vi hade en jättemysig dag hemma hos A med god mat, prat och mycket lek. Nu börjar småtjejerna kunna leka med varandra, även om de gärna ville ha lite egenspace ibland :)


Av EVL - 12 maj 2013 20:41

Vi har ensamhelg jag och A-V eftersom E jobbar. Alltid lika tråkigt när han inte är här. Jag får ingen inspiration att göra någonting alls om han inte finns i närheten. Min lilla musa.


Jag och A-V tog sovmorgon till 9.30 och sen fick hon gröt och smörgåsrån med smör. Jag ger henne en bit i taget och säger "varsågod" och "tacktack". Vi tränar mycket på gripförmågan (pincettgreppet) nu eftersom jag märkt att hon helst inte vill plocka upp mindre saker.


Söndagen har spenderats med städning och fika hos olika släktingar. Det går faktiskt jättebra att göra saker trots att A-V är vaken. Tricket är att sätta henne i en stol och låta henne titta på, då är hon hur nöjd som helst. Låter jag henne vara fri på golvet får hon snabbt panik om jag råkar lämna rummet fram och tillbaka.


Veckan som kommer blir hektisk men är fylld av roliga saker. Imorgon är det babysång och sen träff med Falunmammorna och Falunflickorna. På kvällen åker vi till svärföräldrarna för att ha grillkalas. Tisdag är jobbdag :/ och myskväll med E. Onsdag kommer att spenderas med fina A och (ruvande!) C. Vi ska äta skräpmat och se en film i bion. På Torsdag träffar jag två andra kompisar med småbarn och vi ska planera en mysig mamma-spadag framöver. Fredagen är vigd åt en annan mammakompis som jag inte träffat på jättelänge och helgen ska gå till att planera fotografering av det kommande bröllopet (inte vårat). Har en massa tavlor att göra klart också. Mycket planerat men nästan bara roliga saker!




A-V fyller 10 månader på Tisdag. Helt galet. Detta är hon just nu:


Har börjat ställa sig upp mot möbler, släpper ena handen.

Ramlar hela tiden men gråter nästan aldrig

Sticker ut underläppen när hon är brydd

Sticker ut underkäken och de tre små tänderna när hon är busig

Kallas för "sjutand" av moster. (Kusin Odd kallas för "sextand")

Tycker om all mat och det finns nog inget stopp

Kräks fortfarande varje dag men det blir mindre och mindre

Skakar på huvudet när hon vill säga nej, eller när hon dansar

Älskar andra barn, stora som små

Vinkar och ger "give-me-five"

Har på egen hand slutat med nappen. Den används bara när hon ska somna och i sömnen spottar hon ut den.

Vill inte sitta ner utan står helst. Är så stark att man kan lyfta henne som en stum pinne.

Kramas och pussas med öppen mun

Är mammig och pappig

Hatar att ligga på skötbordet och vill helst inte ha några kläder på sig

Älskar att bada och att duscha. Kan ligga/sitta själv i karet.

Vet vad älsklingsmjukdjuren heter och har favoritböcker

Har ätit upp två pixiböcker

Sitter helst i sittvagn när vi ska någonstans

Säger "mamma", "pappa", "Anna", "Titta", "Där" och "Tutten"

Visar att hon är trött genom att lägga huvudet på sidan när vi lägger henne i sängen





Av EVL - 11 maj 2013 12:26

Har haft alldeles för lite tid att blogga denna veckan. Anledningen är en massa roliga projekt och såklart det bästa projektet som försöker lära sig gå och som kräver ständig uppmärksamhet hela tiden :)


Det är dags att gå ut med Pennan och Kameran, en hobbyverksamhet som jag startat tillsammans med min systers man. Båda älskar att fota och jag ängnar mig åt grafisk design och måleri när/om det finns tid. Tillsammans har vi tagit några få men å så roliga fotojobb och vi börjar få en bra protfolio. Här kommer sidan för er som är intresserade!

Vi har precis avslutat ett fotojobb ute bland underbara vitsippor och i Juni väntar ett bröllop.


Nästa vecka ska jag och A-V på mycket efterlängtad träff med längtansmammor och längtansbarn. De skapades ungefär samtidigt, nästan alla i Falun och vi har följt varandra från längtan fram till bäbis.

Av EVL - 7 maj 2013 21:25


 

Av EVL - 7 maj 2013 13:17

Nu finns vårt vykort här. Ni som längtar och ni som längtat, gå in och skriv om er historia vettja.


 

Av EVL - 7 maj 2013 09:52

Jag släpade mig iväg till karaten igår och tog mig igenom ett helvetiskt fyspass för benen. Vi sparkade och sparkade och sparkade. Inte optimalt för fogarna. Det känns som om jag inte hålls ihop alls idag. Jag har hört eller läst någonstans att det tar sju år innan kroppen är helt återställd efter en graviditet med foglossning.


När jag la mig för att sova fick jag världens flashback till när jag väntade A-V. Jag mådde illa och hade halsbränna pga den hårda träningen och samtidigt gjorde det ont i höften så att jag inte kunde röra mig så som jag ville. Kommer ihåg när magen tyngde ner så mycket att det var en hel procedur att kunna lägga sig på sidan och jag fick liksom vända överkroppen först annars smällde det till jättehögt i höften.


Nu hade jag inte så väldigt kraftig foglossning men det känns fortfarande väldigt tydligt i kroppen att jag inte sitter ihop helt än. Jag kan inte stå med tyngdpunkten på ett ben för då gör det väldigt ont att röra på sig efteråt. Annars känns det inte så mycket förutom när jag springer, då kan det bli stelt efter ett tag. Som om jag springer med ett motstånd.



Igår hände något roligt med A-V som visar hur stor hon verkligen blivit. Herregud hon fyller ju 10 månader nästa vecka!

 Iaf så matade jag A-V med en halv banan och när den tog slut blev hon jättearg! E gick och hämtade ett smörgåsrån och hon fick för första gången hålla i hela själv. Hon såg jättenöjd ut och satt och naggade små små bitar av det med sina gulliga mjölktänder. Jag frågade "får mamma smaka?" och då förde hon smörgåsrånet till min mun och jag tog en tugga. E ville prova han med och frågade "får pappa smaka?" men då skakade hon på huvudet och drog bort kexet. Haha, flera gånger gjorde vi samma sak och varje gång fick jag en tugga men E fick aldrig smaka. Vi filmade allting men E lyckades få med mer av min dubbelhaka än av A-V så vi får se om jag vill lägga ut den på bloggen :D. Kul iallafall att hon nu liksom kan välja själv vad hon vill göra.


Hon är verkligen ett litet barn nu och ingen spädis. Igår morse gick jag upp medans hon somnat om i spjälsängen och när hon vaknade var hon själv i sovrummet. Då ställde hon sig upp och ropade "maaaammmaaa" "paaaappaa"?


Av EVL - 5 maj 2013 17:57

A-V är som en liten klätterapa nu. Hon kryper mellan soffbordet och sin gåstol för att ställa sig upp. När hon tagit sig upp på fötter står hon och svajjar ett tag och skrattar förvånat. Sen släpper hon och faller rakt ner i golvet. Ibland blir hon sur, någon gång gråter hon men för det mesta fortsätter hon bara vidare mot nästa mål.


Jag och E är inte lika oberörda. Det är fruktansvärt att höra de där dunsarna och inte hinna fånga henne i tid. Nu har hon ett litet blåöga lillstackarn och det ser ut som om jag tagit med henne på karaten ungefär. Hon hade luvtröja på sig igår och såg ut som en riktig proffsboxare ;)

 


Igår tänkte vi mysa lite tillsammans efter A-V´s läggning. E hade köpt hem ost, kex och vin men kvällen fick ett oväntat slut då det plötsligt sa "Knaaaaak" och sen började vatten droppa från taket i hallen. Vattenskada... Eftersom vi bor i ett funkishus med plattak täcker inga försäkringar skador på takets gummimatta så vi kommer att behöva betala allt själv. Vi som sparat till ett nytt kök i sommar. Det är bara att vinka hej då till de planerna.


Egentligen är vi inte så överaskade. Jag har skrivit om det förut, vår tur/otur med pengar. När vi får någonting över går alltid något dyrt sönder. Ett exempel är något som hände för några veckor sedan. Vi fick tillbaka 10 000 på skatten och dagen efter går båda bilarna sönder. Vi fick laga dom för... ja precis 10 000.


Imorse vägrade A-V amma som hon alltid brukar. Antar att hon tycker att det räcker nu. Hon kanske känner sig stor som kan ta sig upp själv. Det finns väl inte så mycket kvar i brösten heller skulle jag tro. Det känns som om kroppen ställer om sig. De där jobbiga ilningarna/kramperna jag hade i livmodern är tillbaka och irriterar. Äggstockarna känns typ uppblåsta. Det känns väldigt bekant.


Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards