EttVanligtLiv

Alla inlägg under juli 2013

Av EVL - 8 juli 2013 21:25

Denna veckan fyller hon ett år. Lite ångest, mycket glädje. Vart tar tiden vägen? Jag kom på mig själv med att titta på henne och inte komma ihåg hur det var när hon var en liten groda. När hon bara låg stilla och tittade förundrat.

Vi är närmare syskonförsöket nu än dagen hon blev till, också konstigt att tänka på. Trots att jag gärna skulle vara gravid när jag vaknar imorgon känns det som om det var igår som jag födde barn.

Es lillasyster försöker få sitt andra barn nu. Vad skönt det känns att bara tycka att det är roligt.

Av EVL - 3 juli 2013 13:09

Idag åkte jag hem på lunchen för att hämta E och A-V inför ett återbesök på sjukhuset. De ville väga, mäta, titta och känna hur hon återhämtat sig från urinvägsinfektionen i Januari.


Det känns alltid lika märkligt att åka till sjukhuset. På parkeringen fick jag världens flashback till natten då vi åkte in till förlossningen. Det kändes konstigt att gå förbi både Hiss nr2 som går till förlossningen och dörren till kvinnokliniken mittemot där jag varit många gånger. På KK har jag gråtit hejdlöst på handikapptoaletten pga idiotläkare och ingen hjälp och mittemot i hissen på väg från BB har jag gråtit glädjetårar och burit ett efterlängtat knyte med mig hem. Det var väl bara inbillning men jag tycker att A-V börjar lukta annorlunda när vi är på sjukhuset. Mer nybäbis än äta-vuxenmatsbäbis.


A-V är hur livlig som helst nu och ville inte sitta still. Så fort jag tog upp henne i famnen blev hon lealös som en gelémask och kastade sig bakåt. Vi var tvungna att låta henne leka lite i väntrummet. Jag skämdes för att jag glömt hennes små skor hemma så hon fick krypa omkring i strumporna. Bodyn jag hittat var för stor och håret som hon tvättade igår hade fått nån konstig "den-där-Mary-look" som vägrade lägga sig. Hon kröp omkring överallt och drog med sig en massa smuts på byxorna och när det var dags att träffa fru doktorn var hon helt i gasen. Som tur är hade läkaren ett par stora runda glasögon som verkade fascinera henne tillräckligt för att hinna lyssna både på hjärta och lungor.


Nu väger hon 8460 gram och mäter 72 cm. Vi pratade lite om den senaste undersökningen som vi trodde visade på normala urinvägar men som i själva verkat hade en liten deformering. Tydligen klassades det som typ normalt och därför hade de skrivit bara "normalt" i brevet till oss. Den vänstra klaffen släpper tillbaka urin en bit upp i ledaren men eftersom hon är så liten kan det växa bort med tiden. Ett bra tecken är iallafall att hon inte haft några fler infektioner.


Nu är jag tillbaka på kontoret och räknar minutrarna tills jag får åka hem och gå på mammaledighet igen. Tänk om man kunde få vara bara hemmamamma på heltid! Gruvar mig inför hennes dagispremiär som är tänkt till December eller Januari.  Gruvar mig inför att hon ska bli stor för fort. Gruvar mig inför syskonförsök. Gruvar mig inför mensen som aldrig kommer tillbaka... snart 60 dagar sedan den senaste "mensen".


Av EVL - 2 juli 2013 22:36

Vi försöker ta bild till tidningen... Det går inte så bra :) Haha!

Av EVL - 2 juli 2013 13:10

Vad härligt det är med sommar! A-V njuter nog mest av oss alla tre, speciellt när hon får bada. Det måste vara det bästa hon vet. Så fort hon får se en pool, pöl, balja, strand you name it så skyndar hon sig dit. Flera gånger har jag (redan) fått fiska upp henne med kläderna på när hon legat med hela överkroppen över poolkanten och plaskat.


Det är en orädd liten dam vi har. Hon kastar sig hejdlöst ner i vattnet oavsett om det är kallt eller ljummet. De gånger hon varit på stranden och det har lutat och varit sandigt har hon ändå kravlat på precis som vanligt. När armarna inte orkat med och hon flyger ner med huvudet först har hon bara skakat av sig det och forstatt mot målet - vattnet!


Hitills har hon badat i balja, badkar, handfatet, havet och i sjön. Det är så roligt att se att hon har skoj. Nu förstår jag vad mamma menade när hon brukade säga "så länge ni har det bra..." "så länge ni har roligt..." så är jag glad. Det är verkligen precis så.


En annan sak som är skoj just nu är att riva upp grästovor från gräsmattan. Det har hon lärt sig av sin mormor. Tror att mamma lärde Anna-Vera det som en pik till oss för att gräsmattan var oklippt.


Jag och E jobbar två dagar vardera i två veckor till sen är det semester. Vi kommer att gå ut starkt med ettårskalas för A-V, barnkalas för A-Vs minsta vänner och sen en tripp till huvudstaden bara vi tre.


Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards