EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 2 december 2013

Väntar...

Av EVL - 2 december 2013 16:15

Jag kunde inte sova igår så jag irrade omkring i huset och gjorde onödiga saker. Brände en cd med lite nya låtar till bilen och hamnade tillslut på toaletten där jag fixade bikinilinjen med pincett (aj!). Efter en stinds irrande kom jag äntligen i säng runt 1.30 och somnade sekunden senare.


Vi kom iväg i ganska bra tid men fick vända nästan direkt då vi kom på att vi inte hade någon spolarvätska alls. Som vanligt hade E varit supereffektiv på morgonen och jag hann inte ens med frukost så jag fick sätta i mig en macka med händer som luktade spolarvätska. Vi sa inte så mycket till varandra på vägen upp. Tror det kändes märkligt för båda två. Det snöade och vi lyssnade på musik.


 


När vi kom in i Härnösand började plötsligt en låt spelas som jag inte ens medvetet bränt med på skivan. "Home" med Edward Sharpe & The magnetic zeros. Den låten som på något sätt blivit vårt soundtrack under resan till Anna-Vera. Det var lite fint att den var med!


Så var vi plötsligt i väntrummet igen. Ellen kände igen mig direkt och frågade om A-V och visade att vårt tack-kort stod på hennes skrivbord. Vi startade ett högkostnadsskydd och sen var det bara att vänta på TF i soffan. Båda var nervösa men det släppte som vanligt på en gång vi kommit in på rummet.


Vi pratade lite om graviditeten och förlossningen. Jag berättade om mensen som precis som förut är oregelbunden och att den kom i fredags, sen var det dags för stolen och den fina nya ultraljudsmaskinen. Det första vi fick se på skärmen var en slemhinna som var tunn i ena sidan och jättetjock (7mm) på andra sidan. Tydligen är det inte ens mens jag har utan bara nån ramdom blödning som inte helt stöter ut hinnan. Detta beror på pco-äggstockarna och det är därför det är så viktigt att äta provera innan ett försök så att slemhinnan får en chans att stötas ut ordentligt. Vi kollade också in äggstockarna som var smockfulla med små små ägg. Precis som förut är det jätteömt efter undersökningen.


Det är Falun som bestämmer om jag ska medicineras med bara östrogen eller om jag får använda puregonsprutor och TF ska höra av sig med hur det blir samt skicka recept. Jag frågade om jag kunde ta provera sista veckan i december men eftersom Falun öppnar i mitten av Januari blir det isf för tidigt. Jag hoppas och gissar på att det blir start med provera i början av Januari och förhoppningsvis insättning i början av Februari. Det skulle betyda testdag kring E´s 30-årsdag :/ men eventuell insättning krockar iaf inte med A-Vs inskolning så det är bra.


TF tycker att det ser bra ut och att vi inte borde oroa oss för att alla embryon ska förgås vid upptining. Chanserna är numera lika goda som vid ett färskförsök och det känns ju jättebra. Vi gick från kliniken upprymda och med en längtan som nu är väldigt stor. Återigen sa vi inte så mycket till varandra men någonstans utanför Härnösand tittade E på mig och sa "Nu är vi igång igen

Hoppas att TF ringer redan i veckan. Nu väntar vi igen...

 
 
Ingen bild

Anna S

2 december 2013 22:46

Du skriver så fint (och roligt! Det där med pincetten alltså, haha!!). Vilka fina föräldrar A-V och det lilla pyret som kommer verkar ha!
Kram!

EVL

3 december 2013 10:06

Tack så mycket Anna! Vad snäll du är :)
Kram!

 
Du + jag och framtiden

Du + jag och framtiden

3 december 2013 10:04

Härligt!! Januari är snart här!!

http://dujagochframtiden.blogspot.com

EVL

3 december 2013 10:06

YEY! :) Lycka till vännen!!

 
Ingen bild

Evelina

3 december 2013 11:19

Å vad härligt att ni är igång igen. Jag tycker att det är spännande. Hoppas att ni båda kommer att må 1000 ggr bättre under kommande försöket än tidigare. Nu vet ni att ni KAN bli gravida och ni har lyckats tidigare. Känns det som en tröst eller glömmer man bort det när man väl är igång igen??

PS. Kan du ta bort min gamla bloggadress från din sida (morgonpigg.nu). Jag har släppt adressen och det är någon annan som har börjat blogga där. DS.

EVL

3 december 2013 12:39

Tack så hemskt mycket Evelina! Det känns absolut som en tröst men tvivel kommer smygande mer och mer. Vi får se hur det går. Nu vet vi att livet inte kan planeras iaf, att allt kan hända.

Yes, såg det igår och nu är den borta ;)
Kram!

 
Anna

Anna

3 december 2013 21:13

Va roligt att det är på g igen :)
Läser o läser o följer er.
Hade du någon sån där graviditets ticker eller vad det kallas när du väntade din lilla tjej? Vad kallas dom, en sån där svart bubbla med en bebis i o som det står hur många dagar det är kvar.. Vet du vad jag menar?
Har du någon aning om var man söker?
Får bara upp sån avlånga tråkiga.
Anna

http://grodanskrypin.blogg.se

EVL

3 december 2013 22:43

Tack Anna :)
Ja det hade jag. Tror du kan få en här: http://babystrology.com/tickers/
Kram!

 
Bortom längtan

Bortom längtan

4 december 2013 20:17

Mäh, jag har ju helt missat att ni redan varit hos TF! Spännande att ni snart är igång igen! :)

http://bortomlangtan.blogspot.se

EVL

5 december 2013 11:48

Javisst! :) ja jättespännande!

 
Ingen bild

Jenny

5 december 2013 21:56

Fina vän! Jag håller sååå tummarna för dig och Amanda. Vet du, för första gången på säkert 1.5 år började jag känna att vi kanske gör ett misstag som inte åker till Falun också. Jag vet, jag är gammal, men jag hade ganska gott med ägg förut och nu efter min behandling är färdig hos (du vet vem) så ska vi försöka åka till Umeå och se om äggen vi har där går att sätta tillbaka. Men jag oroar mig för att jag inte skulle orka ett försök till eftersom jag mått så himla dåligt ett längre tag och precis börjat hämta mig. Blir både du och Amanda gravida, då kommer jag måsta åka dit! Stort lycka till vännen. Tänker på er. Kram Jenny

EVL

6 december 2013 15:30

Tack så mycket vännen! Vad spännande att ni ska till Umeå. Du kanske känner mer och mer vad du orkar med? Falun är den enda kliniken i Sverige som ordinerar DHEA, ett preparat som ges till lite äldre kvinnor innan IVF. Det kanske ni kan testa om det blir aktuellt? Men hoppas såklart på något guldägg från Umeå!

Tänker på dig med. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards