EttVanligtLiv

Alla inlägg under december 2013

Av EVL - 17 december 2013 10:39

Jag drar ner på kaffet. Två ynka koppar om dagen tänker jag mig, precis som innan försöket som gav oss A-V... men oj vad jobbigt det är. Speciellt när jag jobbar. Kombinationen tröttkoma och kontoret bredvid fikarummet är inte bra när man försöker ignorera koffeinsuget. Te gör ju inte jobbet lika bra och huvudvärken gör sig påmind redan runt klockan 9. Jag tänker inte ge vika och ta en kopp på jobbet för ska jag bara dricka kaffe två ggr/dag vill jag inte slösa bort det på schaskigt automatkaffe med "vitt" i. Vitt... det får inte ens heta mjölkpulver och innehåller väl mer diskmedel än något som påminner om sånt som kommer från en ko.


Annars är det lätt att hålla sig från saker som är fertilitetsnedsättande. Röker inte, snusar inte, dricker nästan aldrig. Speciellt inte nu heller när anitibiotikakuren vi äter varnar för läskiga biverkningar när man dricker alkohol.


Vet ni, jag har börjat få de där blickarna igen, mot magen... och menande pikar! Är det inte märkligt? Alla vet ju hur långt tid det tog att få A-V. De måste tro att de små vi har i frysen är ett säkert kort eller ännu värre... att det ska ha "ordnat till sig" nu när vi fått ett barn. Svärfar är en av dom som tror det sistnämnda. Han insisterar på att A-V ska få eget rum så att hon inte sover hos oss och "agerar p-piller". Som om jag kommer att behöva p-piller any time soon.


Idag är det två veckor kvar till Proverastart <3!


Av EVL - 16 december 2013 21:36

Jag mår lite dåligt över det men jag bokade faktiskt in en kontroll hos tant L. Förut funderade jag på det bara för att kunna veta med absolut säkerhet att jag inte har några bakterier men avfärdade det eftersom jag fortfarande är lite arg på henne för att hon inte sa något om min pco osv...


Men så fick jag ju brev hem om lätta cellförändringar och då jag läst att det kan orsakas av infektioner kunde jag inte hålla mig längre. Imorse kl 9.30 satt jag där i väntrummet igen. Surrealistiskt var bara förnamnet! och lite illamående över hela situationen. Vid gynkontrollen såg allting bra ut men vid mikroskop-provet fann hon bakterier. Inte helt överaskande direkt eftersom hon hittar det hos typ alla som är där. Men denna gång fick jag kolla själv och nu såhär efteråt när jag googlat är det faktiskt så det ser ut när man har BV. Dessutom kommer jag ihåg att ett friskt prov ser liksom ut som snöflingor och detta såg ut som små små cirklar, som myrornas krig.


Så jag antar att hon har rätt denna gång. Jag har nog BV utan att ha en massa symptom på det :( Då jag berättade för TF att jag haft problem med både UVI och SI efter att mensen "kommit tillbaka" sa han att det ofta blir så då man har pco eftersom man aldrig riktigt har mens. Bakteriefloran blir lite knasig ibland.

Både jag och E är satt på antibiotika i en vecka och sen ska jag använda vagitorier och lactal. En påse till från apoteket men denna gång inte alls lika kul och spännande. Riktigt tråkigt faktiskt. 


Det är iallafall 15 dagar kvar till proverastart!!

Av EVL - 15 december 2013 23:25

Fina A plussat och jag blir så glad ända in i själen!!

Av EVL - 14 december 2013 14:23

Och två paket pergo kvar på apoteket. Undrar verkligen hur jag kommer att må av dom. Förra gången hade jag huvudvärk, var illamående, hade ont i brösten och fick bara sova ca 20 min varje natt - och det var under en tid då kroppen var van en massa hormoner. Nu är jag ju nollställd, undrar om jag blir en vaken zombie med migrän?

Skitsamma, det är iallafall bättre än inga hormoner alls.

17 dagar kvar idag!


Av EVL - 13 december 2013 18:14

Jaha, provet som togs för några veckor sedan visade på lätta cellförändringar men inget HPV-virus så ingen risk att det ska utvecklas till cancer. Men alltså, vad betyder det att jag har lätta förändringar? Och vad orsakas det av? Påverkar det våra försök på något vis?

Konstigt nog kände jag det på mig. Inte kul :/

Av EVL - 13 december 2013 15:12

Känns sådär att mitt jobb ska varsla 25 st nu innan jul...

Av EVL - 12 december 2013 16:35

TF ringde när jag var och fikade hos en vän. Provera 1 Januari och sen pergotime. Jag hade velat ha sprutor men är nöjd med pergo istället för bara rent östrogen. Ovitrelle och folsyra bad jag också om eftersom det ibland varit svårt att tyda ägglossningstesten med pergo. Vill vara helt 100 på när ägglossningen sker.

Jag ska mejla kliniken då mensen kommit och börja äta pergo på dag 5. En tablett om dagen. Undrar hur kroppen kommer att reagera på hormoner igen? Jag mådde verkligen pyton av dom förr i tiden och jag kunde absolut inte sova. Nu kanske det blir ännu värre biverkningar när kroppen liksom står på noll.... men skitsamma det är värt det!

Nu kan vi äntligen räkna ner! Det är 19 dagar kvar till proverastart :D! Wow det är ju snart... Vi är igång igen!



Av EVL - 10 december 2013 10:29

Nä jag kan inte sitta och vänta på ett samtal resten av December, varför kan de inte bara ringa så att jag vet? Dum som jag var frågade jag inte när/hur de skulle meddela oss om behandlingsplanen. Varför gjorde jag inte det? Varför sa jag inte att jag helst vill använda sprutor istället för tabletter? Dum dum dum.


Jag väntar nån dag till och sen ringer jag till TF. Eller borde jag ha is i magen?


-------------

Igår åkte vi iväg till ett kompispar på kvällsfika. De är i 9:e månaden och går omkring och väntar på barn nr 2. Återigen var det så skönt att kunna vara nära en gravidmage utan att må fysiskt illa. Det är stor skillnad från innan vi fick A-V. Då när vi längtade och kämpade som mest gjorde det på riktigt ONT i hjärtat och magen av att behöva se någon som var gravid. Nu kan jag känna glädje för deras skull och visst längtar jag (mycket!) men det får mig inte att må dåligt.


----------------------

Nu är det dags att ta tag i julpyntet hemma, kartonger och ofärdigt kök till trots. Än så länge har vi bara hängt upp en julstrumpa och lite småsaker men det finns verkligen ingen julstämning alls hos oss. Förra året hade vi julgransgnabb då E förespråkar plast och jag kräver en riktig gran. Vi kom överens om att vi kör efter varannat-år-principen och detta år är det min tur att få fylla huset med äkta grandoft (som inte kommer från flaska). MEN då köket och en massa födelsedagar och julklappsinköp inte så sakta men alldeles säkert suger pengarna från kontot har vi inte råd med min fina kungsgran. Därför får E dispans och plastgranen får stå två år i rad :/ Det är en sån där med fejksnö... blä.


Jag delar många föräldrars julpanik just nu. Den här ångesten över att julen måste bli perfekt och man ska baka knäck och kakor med barnen samtidigt som man lyssnar på julmusik och griljerar skinka. Fastän orken inte riktigt finns än räknar jag med att lugnet infinner sig närmare jul. Tänker att det mesta inte är så nödvändigt och ska fokusera på detta:


1. Lugn och ro! Är jag glad är Hon glad.
2. Stämning - Mycket julmusik och tända ljus. Fika tillsammans, skitsamma om det är köpt lussebulla.
3. Aktivititeter - Rota fram pulkan och åk i "backen" utanför huset.
4. Bakning och ev griljering tar vi dagarna innan jul då jag är ledig och har ett kök vi kan vara i.

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards