EttVanligtLiv

Alla inlägg under maj 2014

Av EVL - 9 maj 2014 17:12

Nu har jag suttit i telefon med en av sköterskorna i Falun.Crinone får jag bara börja med efteråt denna gång. Femanest 3 ggr/dag med start på måndag. Återföring Lördag 17 Maj klockan 11.30


Som tur var avslutade jag med att fråga om jag skulle få dropp innan eller efter återförandet? Sköterskan svarade förskräckt "va?! ska du ha dropp? Men det finns inte nån här som kan ge dig det på en lördag!" Sen försvann hon en lång stund och lät ledsen när hon kom tillbaka. Sa att i vanliga fall brukar de komma in på sin lediga dag men just den helgen kunde hon inte. Vilka fina människor!!


Som tur var fanns det en tid på fredagen, dagen innan återförandet, och det skulle inte påverka resultatet av droppet om det togs innan (jag frågade om detta flera ggr och såhär har de tydligen gjort förut).


Kl 15 ska jag vara där, få dropp i 1.5 timme och sen är det klart. Känns dyrt och lite onödigt att behöva boka hotell och ta ledigt från jobbet för 1.5  timme men vad gör man inte?  Skulle aldrig välja att avstå från droppet när vi nu fått chansen att testa det.


Fredag 16 Maj och Lördag den 17 Maj alltså! Nu måste jag boka hotellrum.

Av EVL - 9 maj 2014 16:35

Tack för tummar och tankar, det gick bra idag hos TF. Ingen UVI, slemhinnan var på 10,8 mm och för första gången ever hade jag två lika stora äggblåsor på gång, 15mm, en i varje äggstock. TF tyckte att jag kan ta Ovitrellen p0å Söndag kl 20 och nu väntar jag bara på att Falun ska ringa och säga ok till denna plan.


Insättning blir nog på fredag den 16 Maj eller Lördag den 17:e och jag har hämtat ut Crinone och Femanest. Glömde såklart be om extra Crinone för att börja innan återföringen (!). Undrar om man kan använda Lutinus innan och sen övergå till Crinone? Femanest fick jag ist för Progynon men det ska vara exakt samma tablett.


Det är irriterande men jag känner så starkt att jag lägger locket på. Vill inte tänka och känna så mycket av gravidlängtan. Det är nog en försvarsmekanism skulle jag tro. Idag hos TF pratade vi om att planera ett IVF direkt efter sommaren och han sa "jaha, men ni har ju jättegoda chanser denna gången" och jag tog liksom inte ens in det. Tänkte bara "jaja, det har vi hört förut". Kände inte samma glädjepirr i magen på vägen hem så som jag gjort de andra gångerna.


Jag tror att det är pga att vi kommer att använda den sista av blastisarna som skapades samtidigt som A-V. Djupt inom mig vet jag att det skulle vara en oerhörd sorg om alla dom gick åt utan att få en chans.


Samtidigt som jag är rädd och nervös och liksom stum inombords känner jag också minst lika starkt att det är dags nu! Det måste hända snart. Det är meningen att vi ska bli gravida igen och jag vill åka till Stockholm i sommar och vara glad och gravid!

Av EVL - 9 maj 2014 09:26

och jag är nervös! Magen gör ont, även kring äggstockarna (yey) så det borde växa på där inne. Frågan är om vi ska fortsätta med sprutorna några dagar till eller om det är dags för Ovitrillen snart.


Idag känner jag mig yr men jag vet inte om det beror på sömnbrist (bara 40 min inatt!) eller om det är Prednisolonet som börjat verka. Antagligen det senare för jag känner precis som förut att det liksom gungar lite. Just nu står jag upp och jobbar och om jag blundade hade jag kunnat tro att jag stod på en båt.


Duckula sitter och väntar i bilen och jag längtar tills jag får gå från kontoret ut i regnet. Ett litet steg närmare målet.

Av EVL - 8 maj 2014 08:35

Nu börjar det kännas i magen, men mest i livmodern fortfarande. Det är ömt när jag sätter mig ner men äggstockarna gör inte mycket väsen av sig. Jag blöder inte längre iaf vilket är en lättnad. Något måste ju hända med äggen iallafall för det liksom surrar från hela nedre delen av magen.


Imorgon har jag en tid hos TF kl 10.40 för vul och för att lämna ett urinprov. Det sistnämnda gör jag mest för att stilla en rädsla för att jag ska ha uvi men jag förstår att det är de växande äggstockarna och efterdyingar av skrapningen som gör att jag känner mig kissnödig hela tiden.


Önskar att jag kunde sluta ha ett sånt kontrollbehov och bara flyta med i det här men det är omöjligt. Jag oroar mig för allt hela tiden och vill ha stenkoll. Det är ju iofs inte konstigt när det handlar om det viktigaste (för mig) i livet...

Av EVL - 7 maj 2014 13:02

Idag ska spruta nr 8 tas och jag börjar bli nervös för att det inte ska hända något där inne i magen. Ingen äggblåsa var på gång i måndags och det känns inte direkt som om det växer heller. Iaf inte mot sidorna och äggstockarna. Det känns däremot mycket i livmodern där det spänner och krampar då och då. Det känns som ständig kissnödighet eller lätt lätt mensvärk, som om den arbetar. Jag blöder fortfarande vilket också gör mig lite bekymrad. Blir väldigt väldigt intressant att lägga sig i stolen på Fredag. Kommer att hålla andan hela morgonen!


Idag håller jag andan för någon annan oerhört viktig person som förhoppningsvis genomgår sin sista återföring idag. Alla tankar och all kärlek riktas dit idag, mer än i vanliga fall såklart för jag skickar alltid kärlek åt det hållet. Tänker på dig idag <3!


Jag är iofs alltid lite förvirrad men imorse fick jag skämmas när jag tre minuter över 8 lämnade in A-V på dagis och började prata med hennes lärare om vilken tid vi skulle komma för utvecklingssamtalet på förmiddagen. Fick veta att det minsann är imorgon. Och E har tagit ledigt helt fel dag. Pinsamt och typiskt mig.


Lunchen idag har jag spenderat ihop med min fina vän min längtan. Så himla mysigt att ses igen efter en sån lång tid. Tack för idag!



Av EVL - 6 maj 2014 13:56

Som tur är var jag väldigt förskonad från något obehag eller ont efter skrapningen. På kvällen drog det lite i sidorna på magen men verkligen jättelite. På natten vaknade jag och kände mig superkissnödig, sådär att det spänner fram på magen. Jag tassade upp på toa men tyckte ändå att det fortfarande kändes märkligt i magen och det måste ha varit ifrån skrapningen. Bedövningen hade nog släppt. Det kändes som om mitten av livmodern var stenhårt och som om jag var konstant kissnödig. Tursamt nog var jag så trött att jag somnade om nästan direkt och när jag vaknade kändes det ok.


Idag blöder jag fortfarande lite och då och då krampar det lite i livmodern, annars är allt bra. Jag har börjat med Prednisolon och Trombyl och ber till högre makter att jag slipper bli sådär yr igen och att jag inte ska behöva gå upp så mycket i vikt av kortisonet. Blir vi gravid går jag såklart mer än gärna upp några klädstorlekar :)


Nu ska jag snart hämta A-V från dagis. Vår stora tjej som snart fyller 22 månader!


A-V 21 månader

Säger ofta:

Igen!

Hejdå

Battam (Batman)
Kitten (Kattens namn)

Hej mamma, hej pappa
Gunga
Tösti (törstig)
Meja (Mera)
Piiiiia (min moster pia)
U iiingest (Du tingest, från Musses klubbhus)
Dora
Mimmi
Bajs
Bil


Vill sova i egen säng i sitt rum men kan inte motstå att gå upp bara för att hon kan. Oftast resulterar det i att vi låter henne sova i spjälsängen.
Älskar att åka ruchkana och leka i sanden. Har nyligen börjat gilla att gunga igen.
Är poppis bland de stora barnen på dagis och de tar med henne i pulkan och på cykeln. Hon är bara glad och följer med utan protest. När jag hämtar henne på dagarna vet alla barnen vem både hon och jag är.

Hjälper till i köket och kan duka fram om man ber henne. Hon vet vart sakerna från diskmaskinen ska och vart man slänger skräp.

Stylar sig själv genom att försöka dra på sig så många kläder hon bara kan samtidigt.

Hämtar plastpåsar och trär dom runt armarna som om hon varit och shoppat. Låtsas prata i telefonen samtidigt.

Vill fortfarande helst vara naken hela tiden. Kan ta av sig blöjan själv nu så det händer ofta att hon kommer springandes naken.

Vill läsa böcker. Hela tiden. Jämt.

Tycker om att låtsas laga mat och bjuder gärna alla leksakerna på en smakbit.

Älskar att se på barnprogram. Älskar Dora, bumbibjörnarna, Musses klubbhus och Hulken.

Säger man att hon är stark eller om man pratar om Hulken så spänner hon sig och visar musklerna.

Hon är SKITstark och orkar lyfta tunga leksaker och möbler. En gång vaknade jag av att hennes gåvagn full i leksaker stod bredvid mig i sängen.
Sover länge på morgonen och är oftast sist upp på vardagarna.

Tycker om att dansa och sjunga. Leker björnen sover.
Tycker om att mysa och vill gärna sitta kind mot kind när hon äter välling.
Tvärtom-taktiken fungerar bra nu: "åh neeeeej, gå inte till pappa och ta en puss"

Av EVL - 5 maj 2014 12:09

Tack alla fina för era tummar och tår! Nu är skrapningen äntligen gjord och det gick jättebra. Jag åkte tidigt från jobbet för att slippa stressa och njöt av hög/bra musik i bilen på väg till Härnösand. På kliniken pratade jag länge med Ellen och sen var det dags. Hann inte sitta ner och tänka på om det skulle göra ont vilket var bra.


TF gjorde först ett VUL som visade en slemhinna på nästan 8 mm. Det tyckte jag var väldigt märkligt eftersom jag slutade blöda typ en timme innan undersökningen. Hur kan man blöda och samtidigt bygga upp en ny hinna?! TF förklarade att det är pga alla äggblåsor som producerar hormon. Han undersökte vidare och hittade ingen blåsa som börjat växa. Den största var på 8.5 mm och satt i vänster äggstock. Som vanligt gjorde det skitont att undersöka den sidan och jag jämrade mig lite.


Sen var det dags för skrapningen, som inte alls var bara en skrapning utan mer en liten sug. TF undrade om jag kännt av äggplocket mycket och jag sa att jag knappt känns något. Han tyckte att det var märkligt att jag är så öm vid äggstockarna men ändå inte hade haft ont vid plocket.


TF började med att sätta fast livmodertappen i en sån där härlig klämma. Efter det gick han in med en spruta och la en lokalbedövning på varje sida av livmodern. Det kändes lite stickande och nypande men inte alls farligt. Det var samma typ av bedövning som man får vid ett plock. TF sa att jag verkade vara tålig med en hög smärttröskel.


Efter någon minut med benen i vädret gick han in med en lång kateter. I änden satt en liten kniv, som jag inte tittade allt för mycket på, och med den gick han mot sidorna på slemhinnan och skrapade/sög bort lite på den övre och undre ytan. Det gjorde inte ont alls utan kändes som om någon petade med en träpinne i livmodern. Jag kände att den var alldeles stum. Höll blicken på den konstiga fågeln de har i taket ovanför gynstolen. Är det en stork eller vad är det?!


Efteråt fick jag en binda och hoppade ner, lättad över att det inte gjort ont. Hade haft spolningen i minnet innan ingreppet och allt som inte gör så ont är helt fine by me. Vi pratade lite och kom överens om följande:


Jag börjar med Prednisolon (kortison) och Trombyl redan nu.
Ny tid på Fredag för att kolla äggblåsorna
Vid ägglossning får jag Progynon för att hjälpa slemhinnan på traven
Nytt ivf ska planeras innan sommaren så att vi bara kan sätta igång i Augusti om det behövs. TF pratade om korta metoden men det vill jag nog inte. Vill ha det som när A-V blev till. Varför ändra ett koncept som fungerade?


TF konstaterade att nu har vi verkligen fått prova allt denna gången. Skulle det lyckas skulle vi inte veta vad det var som gjorde det, men skulle det verkligen spela någon roll? NEJ! :)
Han pratade lite om droppet också och om jag blir gravid kommer jag att behöva dropp flera ggr tills vi kommer över vecka 12. Tydligen är det inget TF kan göra utan det kan bli så att jag måste sätta mig i bilen och åka i 4 timmar för ett dropp som tar en timme. Men skulle det spela någon roll? NEJ! :) Jag skulle cykla till Australien och tillbaka varje vecka bara vi får bli gravida igen.


Status nu några timmar efteråt: lätt öm i magen men glad och förväntansfull. Blöder igen men hoppas att det snart går över.

Av EVL - 4 maj 2014 22:41

Imorgon är det dags för skrapningen och jag är nervös. Inte så mycket för att det ska göra ont utan för att jag fortfarande blöder. Finns det verkligen någon slemhinna att skrapa på?

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards