EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 12 december 2014

Återigen Narnia <3 och krämpor

Av EVL - 12 december 2014 13:02

Cecilia skrev till mig igår för att berätta något fint. Kommer ni ihåg att jag skrev ett inlägg om Narnia för några år sedan? Det var när vi var mitt uppe i vår barnlöshetsutredning och jag hade precis spolat äggledarna *brrr*. Något senare pratade Matilda om just det inlägget i serien "Drömmen om ett barn" som gick på tv3 vilket var jättefint att höra! Nu berättar Cecilia att det har startats en Musikhjälpeninsamling som heter "Narniagrannar" vilket refererar till just det jag skrev om barnlöshet 2011. Så fint att få höra att något jag skrivit gjort avtryck hos någon!


I övrigt så är Musikhjälpen en otroligt bra kanal för att hjälpa utsatta och iår går de insamlade pengarna till att stoppa spridningen av HIV. Ni som vill och kan, leta gärna upp insamlingsbössan "Narniagrannar" och skänk en slant till något bra och viktigt.



Kroppen och magen då: Nu börjar krämporna komma både smygande och plötsligt... de där som ska göra mig trött på graviditeten och redo för förlossningen. De funkar till viss del, för trött är jag, men redo är jag verkligen inte.


Hade jag fått frågan för någon vecka sedan hade jag svarat att jag inte hade några krämpor alls. Nu känner jag av en hel del. Jag har fått ilningar i höfterna och längst ena benet när jag går. Det är ett väldigt tryck i magen och ibland är det obekvämt bara att stå och gå. Det känns som om barnet ska trycka sig ut genom huden ovanför naveln. Svanken värker och sitter jag på något annat sätt än rakt upp och ner börjar jag bli yr och må illa på en gång. Detsamma händer om jag är för hungrig, mätt eller om det är för varmt i rummet.


Brösten gör mycket ondare nu och jag har ont i huvudet rätt ofta. Har sådana problem att komma upp på morgonen att E nästan måste sparka mig ur sängen. Blir aldrig pigg heller och har därför svårt med koncentrationen. Bäbisen trycker på höger revben hela tiden så att det ilar.


Jag får sendrag i fötterna och vaderna hela tiden och nästan bara av att tänka på sendrag så känner jag att tårna börjar liksom rulla ihop sig :)


 


Igår hämtade jag A-V från dagis och åkte direkt hem till badkaret. Det skulle bli så skönt att ligga där ett tag! men redan efter någon minut känner jag att jag börjar må konstigt. Blir jätteyr och skakig och på dåligt humör. Inser att jag måste ta mig upp och fort sätta i mig något att äta. Drog ur proppen och stapplade bort till köket där jag ryckte åt mig det första bästa - eller bästa var väl att ta i... trasigt pepparkakshus med mycket smör på... blev det. Och mjölk. Och två hårdbrödmackor. Och ännu mer mjölk. Mycket mjölk. Det går åt säkert 2 liter i veckan bara på mitt okynnesdrickande utöver allt annat kallt jag sätter i mig.


Jag kunde nästan inte smöra mackan, så mycket skakade mina händer. Med en sista kraftansträngning fick jag upp A-V ur badet och la henne på skötbordet. Hon började bråka lite men insåg snabbt att det inte var läge. Jag förklarade med "mamma är gravid och då mår man inte alltid så bra, nu måste du vara snäll med mig" och fick pussar och kramar som svar <3.


Vi sprang och wobblade in till soffan i vardagsrummet och där blev jag liggande en timme tills E kom hem. Blev faktiskt lite förvånad över hur himla påverkad jag blivit av hungern/blodsockerfallet/järnbristen, vad det nu berodde på. Kommer ihåg att jag blev såhär någon gång när jag väntade A-V men inte att det kändes som om jag skulle försvinna bort i huvudet vilken sekund som helst. Skönt med helg snart!

 
 
Ingen bild

s

12 december 2014 17:29

Hej!!
Vad roligt att tiden går så snabbt för dig :).
Jag tänkte höra om inte du kan skriva igen å berätta hur du gjorde för att få ta intralipid droppet här hemma på sjukhuset?
Vi har äntligen fått ett plus, o tanken är att jag måste ta droppet redan nästa vecka. Är inte alls sugen på att åka till Falun o ta det!

EVL

13 december 2014 19:05

Hej S!
Åh vad himla härligt!!! Stort grattis :D
Jag hörde av mig till kvinnokliniken. Fick skicka in journal och ordinationen på droppet så fixade de resten :) har en vän som nyligen gjort samma sak så de är nog lite vana nu.
Lycka till! Kram

 
Ingen bild

Tina

12 december 2014 19:13

Bara så du vet är jag stolt och glad över att du är min vän. Du är så klok! Kram<3

EVL

15 december 2014 11:33

Men

 
Ingen bild

s

13 december 2014 19:34

Ok, vad bra!! Tack tack :D Hoppas jag oxå får göra det här.

EVL

15 december 2014 11:25

Det får du säkert. Lycka till :)!

 
Ingen bild

s

15 december 2014 18:17

Yes!! Det fick jag :D

EVL

16 december 2014 15:30

Härligt!!! :)

 
Ingen bild

s

16 december 2014 14:13

Förlåt för att jag ställer en massa frågor.. Men du är den ända jag vet som har fått droppet 😜..
Måste bara fråga hur många gånger du fick det o vilka veckor ? 😊

EVL

16 december 2014 15:31

Ingen fara, fråga på du :) Jag fick droppet direkt efter et, sen ytterligare tre ggr med tre veckors mellanrum fram till vecka 13.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards