EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 7 januari 2016

Jul och nyår

Av EVL - 7 januari 2016 15:28

Är tillbaka på jobbet efter allt julstök vilket gör att jag får fem minuter för mig själv vid datorn :) Det är nästan en omöjlighet när man är hemma med båda barnen. Så fort Elvis somnat och A-V typ ser på tv får jag hybris och försöker göra 100 "egentidssaker" på samma gång... vilket resulterar i att jag bara virrar omkring tills jag hör att han vaknar. Så många ggr skulle jag velat blogga men det har liksom prioriterats lågt på listan.  Här kommer världens längsta uppdatering:



JULAFTON!

Elvis har nu varit med om sin första jul. Min lillasyster köpte tillbaka vårt gamla barndomshus för några år sedan och på julafton samlades min, hennes och min pappas familj för att fira ihop. Första gången på säkert 15 år som jag fick vara med min pappa på julafton. Faktiskt så var jag rätt modig som tog beslutet att fira där. Deras yngsta son hade nämligen varit magsjuk några dagar innan. Många ggr ville jag backa ur innan jag tillslut bestämde mig för att min rädsla för att kräkas inte skulle sätta käppar i hjulet för Elvis första jul.


Julaftonsmorgonen började med att jag och E smög upp och gjorde lite mysigt i vardagsrummet. Vi hängde upp en julstrumpa med varsitt paket i, tände ljus på bordet och ställde fram gröt till frukost. A-V fick ta med sig sitt täcke till soffan och vi satt i pyjamas och åt samtidigt som vi tittade på den sista delen av julkalendern. I julklapp fick A-V en bluray med alla Pippi Långstrumpavsnitt och vi hann något avsnitt av den också. Elvis fick en mjuk dinosaurie i sitt paket.


Denna julen har jag verkligen varit lat. Två adventsljusstakar kom upp och så granen. Inget mer. Jag orkade inte och Gud vet att E aldrig skulle få fingarna ur på eget bevåg. A-V har nog saknat alla tomar och sånt för även nu långt efter jul så skriker hon glatt så fort hon ser någon som har pyntat i fönstren "TITTA!! DE HAR JUUULPYNTAT!". Får lite dåligt samvete men jag tycker ändå att det är ok att tagga ner ibland. Kanske nästa jul blir mer "pysslig".

 

 

 



Iaf så hade jag varit så lat att jag skjutit fram en massa saker till julaftonsdagen. När A-V och Elvis satt kvar i vardagsrummet började jag därför att göra knäck och senap. Detta slutade som det alltid gör med knäck -  i panik. Fast denna gång med Pippis ledmotiv som bakgrundsmusik. Fy fasiken vad stressande! E sprang omkring med knäckpapper som fastnat på både skedar och honom själv och jag brände fingrarna och svor. Som en helt vanlig jul alltså :D


Vi har alltid bråttom i min familj. Det spelar ingen roll hur mycket jag planerar och försöker underlätta. Det är som om kaoset dras till mig. Självklart blev vi försenade och mycket berodde det på att min syster ringde (en halvtimme innan vi skulle vara på plats) och sa att ingen tänkt på tomtemask! Efter mycket om och men fick vi tag på en och det var fasiken på millimetern som vi kunde klämma in oss allihopa i bilen med julklappar och julmat.


Fastän vi bor i Norrland ;) bjöd 2015 års julmånad inte på någon snö men tänk! när vi närmade oss min systers hus låg det plötsligt ett vitt lager på marken. Mysigt! Barnen som är i typ samma åldrar började genast leka med varandra och vi stressade och lätt svettiga föräldrar fick ta en glögg. Barnen satt vid ett eget litet bord och vi vuxna (och Elvis) satt vid ett annat. Det var en konstig känsla att fira jul i samma hus som när jag var liten. Fastän det gått så många år och fastän det varit bebott av andra familjer innan min syster köpte tillbaka det så var det som om mitt lilla jag fanns kvar där inne någonstans. Som om tiden stått stilla.

   


Det finaste av allt var nog när pappa var tomte. Det var så otroligt likt min farfar. Ett tag när jag blundade var det som om farfar var tillbaka i livet. Det var också kul att få se hur speciellt det var för min pappa att få vara tomte till sina barnbarn <3.

 


Elvis fick en sån stor hög med julklappar att både han och E inte syntes på ett tag. Det riktigt yrde paketpapper i rummet. Tänk att det är så kul att se sina barn öppna paket. Det gör liksom inget att man inte får ett eget berg längre.



På fredagen  - dagen efter julafton firade vi jul med E´s släkt. Denna gången (tacksamt!) inte med julmat utan med en god gryta. Elvis och A-V fick ytterligare ett berg av leksaker och vi myste över hur glada de var. Lördagen spenderades med min mamma och hennes familj. Då blev det julmat igen. Även där så himla mysigt.


Mindre mysigt var det däremot på Söndagen då E vaknade och mådde dåligt. Det visade sig vara vinterkräksjuka som han ironiskt nog fått när vi firade jul med hans familj (jag som var så orolig att få något från min systers familj). Paniken! E låstes in i vårt sovrum och jag tog barnen och flydde till vardagsrummet. I min panik fick jag med mig allt jag behövde: blöjor, kläder, täcken, kuddar, våtservetter, tandborstar you name it! I tre ångestladdade dagar bodde jag där inne med barnen. Då och då gick jag med mat och hink och rengöringsmedel till vår sorumsdörr (med en handduk över näsan och munnen). Jag och E komunicerade genom att sms:a varandra. På den fjärde dagen tillät jag honom att komma ut, först efter att han vädrat och städat. Han fick gå raka vägen ner till duschen och sätta på en tvätt med hans sängkläder. Jag skrubbade sovrummet och badrummet med klorin tills jag höll på att svimma av ångorna. Inte alls några mysiga mellandagar alltså. Men barnen hade det nog bra som fick sova med mamma i soffan och äta piggelin och se på tecknat en hel del.

 
Här är vårt tältläger i soffan. Som tur var hittade jag en resesäng som Elvis kunde somna i.




NYÅR

Eftersom E nyss varit sjuka ville ingen vara med oss. Det blev ett lugnt firande bara vi fyra. På dagen handlade vi mat med resten av Sverige och på kvällen satte vi på musik och lagade mat/dansade i köket. Vi dukade fint på bordet och hade en massa levande ljus. A-V fick ett eget fint glas att dricka ur och till sin stora förtjusning fick hon skåla i sockerdricka! Vi åt skagentoast till förrätt, en god torskrygg till huvudrätt och en päron och mandelmassebakelse till efterrätt. Elvis däckade runt 20 men A-V kämpade på ända tills tolvslaget. Hon var så förundrad över att få vara vaken så sent och över att få smaka godis! Värsta bästa dagen :D Då det nya året skålades in fick hon tända en massa tomtebloss och vi skålade i fönstret medans vi tittade på grannarnas smällare.

 

         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards