EttVanligtLiv

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Annika

17 november 2016 19:21

Hejsan. Jag kom in på din sida av en slump. Jag läste att du fick prednisolon och il-dropp(aldrig hört om innan) o även babyglue. Har du fått det när dina försök misslyckats också eller på ditt 3.e FET? Jag har gjort 2 ivf och inget lyckades, ett FET som inte lyckades och är nu på mitt 2.a FET.(ruvardag 2) jag hade läst om det med för starkt immunförsvar och tog upp det med min klinik men dom sa att det var inget dom sysslade med men hade hört andra göra det. Tänkte mest om man kanske skulle byta klinik om inte denna gång funkar.

EVL

27 december 2016 08:39

Hej Annika! Har helt missat din fråga, ursäkta! Hoppas att du fick ett plus efter din ruvartid och inte behöver den här informationen.

Predinisolon och babyglue har jag testat förut. Falun kör alltid med lim vid varje insättning. Tror att de flesta kliniker är väldigt duktiga på det de gör och att det är bra att gå på känsla om man ska byta eller inte. För många vänner har det varit skönt att byta klinik bara för att liksom göra något nytt. Rekommenderar såklart Falun väldigt starkt. Stort lycka till! Kram!

 
Ingen bild

Elin

15 januari 2014 10:44

Hur många IVf försök blev det innan A-V kom? Ett??!

EVL

15 januari 2014 19:05

Ja ett IVF.

 
Ingen bild

J

12 november 2013 19:46

Hej!
Jag och min man fick också barn 2012 efter ICSI behandling men bodde då i södra Sverige. Får man fråga var ni har gjort era behandlingar och om ni är nöjda mer er klinik. Nu bor vi nämligen i Sundsvall och börjar också fundera på syskonförsök. Önskar er lycka till med kommande försök.

EVL

12 november 2013 21:21

Hej J!
Torbjörn Fryklund på läkarpraktiken i härnösand är den bästa gynekologen häromkring. Där har alla mina vänner också gått. Han tar hand om stimuleringarna, ultraljuden och kontakten med ivf-kliniken.

Vi har gjort äggplock och återföring i Falun. Det är lika långt till Falun som till Umeå härifrån. Det är de närmsta klinikerna.

Lycka till!

 
Elin

Elin

11 maj 2013 09:24

Hej.
Tänkte höra med dig som gjort ivf och lyckats.. Ömmade dina bröst efter ET?

http://Endromomfamilj.wordpress.com

EVL

11 maj 2013 12:24

Hej Elin.
Ja de ömmade till och från. Ibland mer och ibland mindre. Har för mig att det kändes mest liksom o bröstvårtorna, när jag la mig ner på magen och så.
Det kändes oftast precis som innan mens, med mycket mensvärk.
Hoppas ni får ett plus!

 
Ingen bild

Suss

18 oktober 2012 15:07

Hej!
Hoppas allt är bra!? Kom in på din blogg av en slump och förstår utav den att ni blivit gravida med IVF, grattis! Undrar bara om det är erat första försök? Vi har precis startat och väntar just nu på mensen för att få starta :)

MVH
Suss

EVL

18 oktober 2012 16:21

Hej Suss!
Tack allt är bra med oss :) ja vi hade turen att lyckas på det första försöket, men bli inte rädd om det skulle vara så att ni inte lyckas på en gång. De allra flesta har lyckats bli gravida efter ca tre försök.
Vilken stor och spännande tid ni har framför er. Stort lycka till!
Kram!

 
Ingen bild

lindah8204@hotmail.com

18 oktober 2012 08:33

Går det att köpa en uggletavla av dig eller gör du dem bara "för dig själv"? Jag tycker de är jättefina! Mvh /Linda

EVL

18 oktober 2012 10:39

Hej Lindah,
Jag målar oftast bara för mig men kommer att måla fler uggletavlor och då får du gärna köpa en. Jag lägger ut på bloggen när de är färdiga. Kul att du gilar dom :).

 
Susanne

Susanne

7 september 2012 22:37

Hej! Jag googlade runt & hamnade på din blogg. Fastnade för att du skrev hur man känner det när någon annan är gravid och man själv bär på en sorg.. Osv..
Vi har försökt i ca 2 års tid nu. Jag har haft 3 konstaterade missfall och ev fler jätte tidiga som jag inte hunnit testa mig innan det släppt.. Vi har nu börjat en infertilitets undersökning. Killen har lämnat blodprov och sperma prov,jag har lämnat blodprov. Nu nästa grej är att jag ska skölja äggstockarna.. Har både läst och hört att detta brukar göra ganska ont! Har du gjort detta? Jag är livrädd :/
Vi väntar även på alla provsvaren..
Har du några tips eller råd till mig. Vill ha nåt svar som lugnar mig lite. Känner mig som ett stort frågetecken! Den barnmorskan jag fått träffa är tyvärr sådär. Har inte alls fått nåt förtroende för henne dom gångerna jag träffat eller pratat med henne. Får ångest av tanken på att behöva ringa och fråga henne om allt som rör sig i min skalle. Funderar på att söka en kurator/psykolog. Gick du hos det under tiden? Tack på förhand /Susanne

http://Susannne.bloggplatsen.se

EVL

8 september 2012 20:32

Hej Susanne,
Så tråkigt att ni också har problem. Förstår att det känns jättejobbigt nu, speciellt om du inte känner dig trygg med barnmorskan du tagit kontakt med!

Jag har spolat äggledarna, det finns att läsa om någonstans på bloggen. Det är väldigt individuellt hur det känns. Vissa känner ingenting och andra tycker att det gjorde ont. Det som händer är att gynekologen för upp en liten tunn slang i livmodertappen och blåser sedan upp en liten ballong som täpper igen. Därefter sprutar de sakta in vätska och tittar samtidigt med ultraljud så att vätskan rinner igenom som det ska. När de pumpar upp ballongen känns det som mensvärk. Det går snabbt över. Jag tyckte att det gjorde ont när vätskan sprutades in men inte så att man inte klarar av det. Många av mina vänner har sagt att de inte kände av någonting alls. Efteråt var jag öm och tog alvedon för att det skulle gå över. Det kommer säkert att gå jättebra för dig. Det är skönt att få besked direkt också.

Det är positivt att ni båda verkar vara unga. För det mesta så funkar den hjälp man kan få. Det kan kännas skönt att veta att man faktiskt klarar av det som kommer. Det kan kännas jättejobbigt att behöva börja äta exempelvis pergotime eller börja med hormonsprutor för att få till en ägglossning, men man vänjer sig.

Det viktigaste är att ni hittar någon att prata med och att stötta varandra på det sätt som funkar bäst för er. Jag skrev av mig på bloggen och pratade mycket med min sambo. Gick aldrig till psykolog men hade nog sökt mig till en sådan om vi inte hade lyckats när vi gjorde det.
Lärde mig att låta tårarna rinna när det behövdes och försöka se positivt på framtiden. För de allra flesta fungerar det på något sätt förr eller senare. Det gäller att hitta sätt att stå ut tills den lyckliga dagen kommer.

Om du vill får du gärna mejla om du har fler frågor eller bara behöver skriva av dig. Hoppas alla prover ser bra ut och att ni lyckas snart!
Kram!

 
Ingen bild

Mona

28 juni 2012 19:55

Hej!

Jag undrar vad du har köpt barnsängen?

mvh
Mona

EVL

29 juni 2012 10:57

Hej Mona,

Vi köpte sängen från Babyliv i Tranås. Här kommer en länk till deras sida:

http://www.babyliv.n.nu/

Mvh
EVL

 
Ingen bild

Jenny

25 mars 2012 18:28

Jag fick ett plus...men nu kommer nästa rädsla...missfall. Har fått det en gång tidigare....Denna eviga väntan...Men som sagt skönt att läsa bloggar där jag får se positiva resultat av allt...:-)

EVL

25 mars 2012 18:44

Åh GRATTIS!! Det är ju fantastiskt :D Ja man kommer nog aldrig ifrån rädslan men det går säkert bra. Kram!

 
Ingen bild

Jenny

15 mars 2012 20:13

Hej! Intressant att läsa din blogg...Jag är inne på mitt andra IVF försök och är nu på ruvardag 5...Har haft en vidrig dag...Men "skönt" att höra att det finns andra som har upplevt samma sak...Som har en positiv utgång...Idag har jag bara velat dragit täcket över huvudet och grinat...Men har bitit ihop hela dagen på jobbet...Denna eviga väntan är hemsk!! /Jenny

EVL

16 mars 2012 08:18

Hej Jenny!
Tack så mycket. Jag läste också mycket bloggar där de lyckats med behandlingen när vi ruvade. Tror det är bra att bara omge sig av positiva känslor under den tiden.
Vet att ruvartiden är helvetisk. Förstår inte riktigt hur jag orkade med den såhär i efterhand.

Kom ihåg att man inte kan känna någon skillnad på om det funkat eller inte innan man testar. Och negativa och rädda känslor påverkar inte. Hoppas att du får ditt pluss om några dagar!

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

27 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se