EttVanligtLiv

Alla inlägg den 23 september 2010

Av EVL - 23 september 2010 13:12


Så här ser den ut, min temperaturkurva för detta försök. Kommer att ha en cykel på 36-37 dagar denna gång. Hoppas att temperaturen gått upp lite till CD26, tycker den var lite väl låg imorse. Den pendlade mellan 36.4 och 36.5.  

Av EVL - 23 september 2010 12:47

Sitter på jobbet och jäser efter en trevlig lunch ute på stan med mamma och min moster. Att äte ute på lunchen är lite som att logga in på Facebook, det är svårt att undvika alla lyckliga gravida eller småbarnsfamiljer som myser omkring med sina bäbisar i små bärpåsar på magen. Här och där ser man bilder på bäbisar... nån reklampelare som gör reklam för bjöjjor...

Fastän man vet att man kommer att påverkas så måste man ju ändå ge sig ut ibland, för att inte helt hamna utanför. Man blir modigare för varje gång, tills den dagen man träffar på en gammal skolkamrat med barnvagn eller läser om någons glada gravidbesked.


Idag gick det bra. Vi pladdrade på så mycket att jag inte behövde bry mig om det som hände runtomkring oss. Nuförtiden loggar jag in på Facebook några gånger i veckan för att ge någon sort livstecken. Oftast går det bra men det kan vara en källa till irritation och frustration.


Har tagit några steg mot vår blivande gravidiet. Bloggen har nu flera kategorier, "innan plusset", "bakteriell vaginos" och "gravid". För tillfället finns det inget skrivet under "gravid", men där ska jag lägga alla inlägga från den dag vi plussar. Senare kommer även en kategori som heter "nyfödd".


Det andra steget var att sammaställda ett excell-dokument där jag kan redogöra för mig själv vilken dag i cyklen det är, min basaltemperatur, ägglossning och när vi har haft sex. Beställde också en känsligare basaltermometer som visar två decimaler. För tillfället kör jag med två ganksa billiga termometrar varav den ena visar fel på ca 0,5 grader. Känns bra att i framtiden kunna ha mer koll på vad min kropp håller på med.



Kvällen ska tillbringas med den enda nära vän jag har som vet om att vi försöker. Hon är så snäll och frågar precis så mycket som jag vill att hon ska göra. Hon kommer med uppmuntrande ord och vet exakt när hon ska leda in samtalet på någonting annat för att det inte ska bli jobbigt. Det är en fantastisk vän som jag har hittat tillbaka till. En sån vän borde tilldelas alla! Fler M åt folket!

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards