EttVanligtLiv

Alla inlägg den 24 september 2014

Av EVL - 24 september 2014 10:00

Jag hade en sån ork igår. Vet inte vart det kom ifrån, jag som brukar behöva sova lite när jag kommer hem. Genast började jag riva i garderoberna och slänga en massa saker som vi har sparat på helt i onödan. Tog mig också för att rensa A-Vs kläder och flyttade över hennes saker till en större garderob. Fem stora påsar blev det med kläder som nu är för små (storlek 74-92). Otroligt vad fort det gick från 74 till 98 som hon har nu. Jag hann inte med! Blundade när jag la ner vissa plagg för förvaring.


A-V tycker om att hjälpa till och lägger gärna saker i påsar och väskor, det är lite av en hobby som hon har. Överallt ligger det påsar med leksaker som hon lagt undan och ibland tar hon upp dom och delar ut saker till oss. Igår innan hon skulle lägga mig räckte hon över två salladslöv i tyg och ett plastlejon. "Till mamma" sa hon stolt. I handen höll hon en tårtbit i trä, "det är pappas!". Hon stannade kvar för att se att jag låtsades äta den som jag skulle, vilket jag såklart gjorde och fick ett nöjt litet skratt till svar.


I ett par byxor hittade jag två kronor och lovade henne dom om hon packade in en klädhög i en påse. "Ja kan hämta" skrek hon då och fick en väldigt fart in i köket. Hon kom stolt tillbaka med en påse och började packa. När hon var klar räckte hon fram handen och fick sina kronor. Vi gick tillsammans till hennes rum och la dem i hennes ugglesparbössa som hon fått av C och Freja. Hon var så nöjd över sina kronor där i och hur bössan blir tyngre och tyngre. Fick mig att tänka på när jag var liten och programmet om systrarna "Spara och Slösa". Jag var en typiskt "Slösa" när jag var barn medans min syster alltid var en "Spara". Undrar vem A-V tar efter?


Det ser ut som ett krigsfält hemma nu så det blir till att fortsätta stöka idag, oavsett om jag orkar eller inte. Nu finns det iallafall en garderob till bäbisen och h*ns kläder. För tillfället ligger det en babybjörnsele och två små pyjamaser där inne. Vet inte när jag ska våga mig på att tvätta upp storlek 50!


Har en massa planer på hur jag ska göra om hemma för att underlätta när vi nu snart blir fyra. Jag vill gärna bygga saker själv medans E tycker att vi ska köpa. Tror jag skiter i honom just i dessa fall och drar iväg på Bauhaus så fort vi får lön. Det första projektet är en lutande hylla till skötrummet där det ska finnas plats att ställa lådor med A-Vs och bäbisens saker (små strumpor, blöjor och trosor mm). Det andra projektet är ett skrivbord till A-V. Jag har letat och letat efter ett som fyller alla krav men det lutar nog åt att jag gör ett själv även där.



A-V fortsätter att förundra oss. Igår vid middagen började hon sjunga på blinka lilla stjärna och kunde nästan hela sången utantill. Imorse visade hon att hon kunde uttala alla färger och när vi gick upp för stentrappen till vårt hus förra veckan räknade hon från ett till tretton alldeles själv. Att gå på en lite större avdelning på dagis har sina fördelar också fastän det är jobbigt att hon vill vara så stor och t.ex vägrar sova på dagarna numera.

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards