EttVanligtLiv

Alla inlägg den 14 mars 2015

Av EVL - 14 mars 2015 19:15

Jag är i den där fasen där jag irriterar mig på E hela tiden. Han i sin tur är i den där fasen där han tycker att han gör så mycket och sover så dåligt på natten (fast det är jag som tar det mesta med barnen och allt nattjobb). Elvis är i den där fasen där han vill ha mat så fort han ser mig, sover jättelite på dagen och bara är nöjd då han är i min famn. A-V är i den där fasen då man inte vill kissa pottan men samtidigt vägra blöja. Hon vill vägra en massa saker faktiskt, som att vara tyst på morgonen när Elvis äntligen sover eller att ta på sig kläder.

Jag kommer ihåg dessa känslor gentemot E från förra gången så jag vet iaf att de går över. De gör mig inte lika illa till mods som de gjorde då när A-V var bäbis. Jag har så mycket att göra och Elvis sitter praktiskt taget fast i mig varje dag och natt, det finns inte nog med känslor kvar till annat helt enkelt. Jag vill inte ha vuxennärhet nu. Jag vill ha egentid eller iallafall få sitta vid datorn ifred i några minuter utan att E ska störa mig eftersom han inte kan få Elvis nöjd. Han blir dessutom less på lillemans skrik jättefort och det irrriterar mig enormt.

Varje natt sover jag bara sporadiskt. Ammar jag inte så byter jag blöja eller kollar så att han andas. E jobbar hela helgen till sena kvällen så det är jag och barnen är ensamma ikväll och imorgon. Tack och liv kom mamma hit för att hålla sällskap.


På något sätt lyckades jag ändå komma iväg på ett fotojobb idag. Det krävdes bara lite jobb innan. Om jag pumpar samtidigt som Elvis ammar på det andra bröstet så får jag ut mycket mjölk. Den fick följa med som en paniklösning tillsammans med Babybjörn. Elvis kan sova enbart i min famn eller om han är fast i babysittern så att nappen går mot overallen så att den inte åker ut (han hatar nappen tydligen och suger på den max tre sek innan den spottas ut). Med långamning innan och babysittern med in till kunden lyckades jag få honom nöjd och han sov genom hela fotosessionen trots att en liten ettåring då och då gick fram och gungade honom. Elvis andra tillfälle som fotografprao :)

Trots så dålig sömn är jag rätt pigg, om jag låter bli att känna efter. Elvis har börjat titta efter saker och ler åt sådant han gillar. Han vill pussas och gosa mycket. Stark är han som tusan och när han ligger på mage kan han nästan krypa då han är riktigt arg. Är han i famnen klättrar han liksom uppåt och gnuggar ansiktet mot mitt. Håret i hans tinningar börjar försvinna och han börjar få en gubbfrilla. Det är en härlig blandning av utmattning och oändligt stor kärlek.

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards