EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 11 januari 2016

Nattspray och Elvis snart ett år

Av EVL - 11 januari 2016 12:34

Shit vad kallt vi haft det i några dagar! Vårt hus tycker inte att vi ska få tvätta och dammsuga samtidigt när det är -21 ute. Inte heller ska vi få använda spisen och diskmaskinen under samma tid....och bada samtidigt som någon har på datorn är out of the question! Vi har gått igenom ett helt paket med proppar nu över helgen och luftvärmepumpen går bra att använda ner till ca -15 så den har vi inte heller kunnat förlita oss på.


På tal om proppar så är mensen fortfarande inte slut men den har lugnat ner sig. Blödde så otroligt mycket denna gång! Tacksamt nog har jag nästan inte haft någon värk iallafall vilket ju är skönt. Humöret har det varit värre med. Det har varit lite frostigt mellan mig och E ett tag nu. Mycket är det mitt fel men han har inte direkt varit mr perfect heller. Det är som om vi inte orkat med varandra på något sätt. Eller inte orkat med närhet iallafall. Bara levt uppe i varandra. Häromkvällen fick jag påminna mig själv att jag skulle sitta bredvid honom i soffan istället för att sitta på golvet och pilla på mobilen. Jag vet att jag varit kylig och jag har sett på honom att han stör sig på det men samtidigt har jag varit på för dåligt humör för att kunna fejkmysa. Det måste ju liksom vara på riktigt annars kan man skita i det.


På tal om kyla...tack och lov att barn är varma små varelser. Vi har sovit alla fyra i vår säng på natten för att värma varandra. Det enda negativa med det är att A-V nu vägrar att somna i sin egen säng på kvällarna. Igår (när det äntligen -8 ist för -21 ute och alla rum är tillräckligt varma) var det totalt kaos hemma vid läggdags. Viljornas kamp utan dess like. Mamma vs dotter. (Pappan blev utvisad av mig eftersom han hotade henne med att ringa till Tomten vilket bara gjorde henne ännu mer arg). Så fort jag bar henne till sängen studsade hon upp och täcket skulle hon inte ha på sig alls. Ingen fick lämna rummet och vad jag än sa var svaret "NEEEEEEEEEJ!" Hon sparkade och slog med händer i luften. Vägrade titta på mig när jag pratade.


Det slutade med att jag hämtade min bodyspray som luktar hallon och höll upp flaskan högtidligt i luften. "Det här är mammas speciella sovspray. När jag sprayar kudden med det här försvinner allt dåligt och man drömmer bara fina drömmar om godis och lek och sånt som du gillar". Vi sprayade överallt. Kudden, täcket, Nallis.... och tänk det lyckades! Hon sov i sin säng tills klockan var kanske 4. Då var det ok för henne och kudden att klämma in sig hos oss.




Elvis fyller snart ett år. ETT ÅR! Helt galet vad fort det gått. Galet. Han går omkring nu. För någon dag sedan avancerade han från 9 steg till 20 och dagen efter det ställde han sig upp och bara gick. De gånger han inte är ute och går så ställer han sig på alla fyra och kryp-går med rumpan i vädret. Något slags mellanting mellan att krypa och att gå.


Han pekar på saker och liksom pratar små meningar av otydliga hittepå-ord. Han gillar att peka på lampan och näsor. Igår tog han A-Vs Arieldocka i sitt knä och blev så glad när han upptäckte att hon också hade näsa! Han pekade och tittade på mig och skrattade <3 


Det första han gör när han vaknat på morgonen är att leta efter sin syster. Så tar han sig till henne och kramar henne. Länge. Ofta sätter han munnen mot hennes mun eller kind och pussas. Han är SÅ kär. Oftast är känslorna besvarade men slemmar han för mycket skriker hon "TA BORT HON!! HON HAR SLEMMING PÅ SIG! JA VILL INTE HA SLEMMING!"


Han är ett matvrak utan dess like. Det finns inget stopp. Och han kräks aldrig *ta-i-trä*. Fastän han äter gröt OCH välling vaknar han och vill amma hela nätterna. Ligger han bredvid mig och inte får amma sliter han bort täcket och attackerar brösten. Som en huggande liten sugpropp :D Nu när vi varit förkylda och mer än vanligt trötta har jag inte orkat värja mig mot honom och han har fått amma som han vill.. detta har lett till att brösten fått upp produktionen en del igen. Som en sista suck liksom. Jag vet att jag måste sova i ett annat rum för att han ska kunna vänja sig av med nattmatningen men är osäker på om jag är redo och verkligen inte säker på om E är redo att tampas med en arg Elvis i några nätter. Vi får se hur vi gör.


Han gillar närhet och kan bli helt galen om jag lämnar rummet. Samtidigt kan han helt plötsligt få för sig att själv gå iväg till sitt eget rum och sätta sig att leka. Han har en trumma som står på golvet. En dag tittade jag in och såg honom först snurra på en spelande leksakssnurra och sen börja slå på trumman för att kompa till musiken :) Han har också fått en hög kulbana där man ska släppa ner en liten boll i en kana. Det har han lärt sig nu och där står han ofta och släpper ner kula efter kula.


Elvis är också busig som tusan, och han vet om det. Blir det tyst vet alla som haft kontakt med barn att det är något tok på gång. När Elvis blir tyst innebär det oftast att han snor mat från sin syster eller river ut pappans kära samlartidningar på golvet. Mina kort brukar också vara ett hett eftertraktat mål. Får vi se honom liksom skakar han av upphetsning och skyndar sig skrattande att riva så mycket han hinner innan vi når honom.


Han leker gärna "tittut" och gömmer sig genom att krypa in bakom något, dra en filt över huvudet eller bara titta bort. Han kan sitta under filten länge innan han tittar fram. Tar liksom tillvara på stunden :)


Han tycker om att kramas och ofta får man en lång hård kram där han slår båda armarna omkring en. Det är så otroligt mysigt. Hoppas att han alltid vill gosa för jag kommer aldrig att vilja sluta.

 
 
Ingen bild

Fia

11 januari 2016 20:09

Tråkigt att ni har det lite frostigt. Här är det heller inte soligt. Mer ljummet än hett kan man säga.

 
Tesen

Tesen

12 januari 2016 10:44

Åhhh, sovaspray! Smart! :)
Ja jäklar, snart ett! Det går ju så otroligt fort!!

http://https://attvaramammor.wordpress.com

 
Ingen bild

Erica

12 januari 2016 22:00

Va? Men han föddes ju typ förra veckan, herregud så fort det går!!! O så jädra smart m sovspray:)

 
Ingen bild

Oj

14 januari 2016 10:57

Ja, verkligen, helt otroligt vad tiden rusat på! Jag tycker också att det känns som att det var nyss jag läste här om att er lille pojk var alldeles ny i världen! Jag har följt din blogg ett bra tag men varit dålig på att kommentera. Men grattis Elvis, och hurra förstås!
Vi har också en dotter och hon är nästan lika gammal som er, nu väntar vi barn igen, allt är precis i början, om allt går vägen är vi ytterligare en i vår familj i sommar :)
Det skulle vara väldigt intressant att höra om dina tankar och tips om vad som kanske kan vara bra och dåligt och så att göra när/inför/precis efter det att det kommer ett syskon, om erfarenheter ni gjort och så, förutsatt att det inte känns alltför privat förstås, det har jag full respekt för i så fall.
Annars, tack för en fin blogg!

 
Ingen bild

Intesomvitänkt

20 januari 2016 23:53

Tiden går så galet snabbt! Känner igen det där när man kommer på dom göra något dom inte får. Ebba blir helt exalterad och springer iväg. Tycker att det är skitroligt om man jagar henne. Tycker även att det är roligt när något är ajjabajja! Snacka om motsatt effekt 😂

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards