EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 1 juli 2011

Hoppet är väl det sista...

Av EVL - 1 juli 2011 08:34

Vi hade sagt att vi skulle släppa det mesta av försöken och fokusera på IVF till hösten. Återgå till det normala. Kommit överens om att chansen är liten att det ska funka innan Augusti och att vår relation skulle må bra av att få "ta igen sig". Men det är SÅ svårt att släppa allting. Det går inte.


Först kommer biverkningarna från Pergotime. Lådan låg väl synligt på toalettbordet för att jag inte skulle glömma en tablett. Så igår hämtade jag ut Ovitrellesprutorna och snart måste jag börja kolla efter ägglossning. Dubbelkolla med dyra Clearblue om jag får utslag på de billiga stickorna. Sticka sprutan i magen. Veta att jag ägglossar.... då är det ju skitsvårt att inte hoppas... inte försöka.


Vi pratade om allt igår igen och båda känner samma sak: Vi kan inte släppa allt helt. E sa att om han inte vet att det finns iallafall en liten chans så orkar han inte med sommaren, och jag håller med. Det får vara såhär nu fram tills IVF-samtalet den 23:e. Ingenting att göra åt. Kanske vårt sexliv kan återgå till något normalt när allt satts i rullning på riktigt?


En sak vi kommit överens om är iaf att jag ska slippa stå på huvudet efteråt. En kudde under rumpan på sin höjd. Men jag ska inte svära på att det blir så. Rätt var det är så ligger jag där med benen sprattlandes i luften.


Hoppet är väl det sista som överger en?


 

 
 
Åren går

Åren går

1 juli 2011 09:49

Skulle vilja skriva att ni ska strunta i att försöka och bara ha sex för att ni känner för det, men jag vet ju att det inte är så enkelt!
Under behandlingen hade vi inte sex. Vi har inte haft bra sex sen innan behandlingen. Under behandlingen var det skönt att bara strunta i det, sen var det ruvningen och då vad man koncentrerad på att ruva. :-) Sen mådde jag illa och efter det är lusten ganska så frånvarande. Tyvärr. För jag saknar vårt gamla sexliv. Så jag vill skriva, passa på att njuta! Men andra människors råd och tips behöver ju inte passa in på en själv. Vissa lyckostar har ju större aptit på sex när de är gravida. Jag önskar att jag var en av dem. :-)
kram

http://arengar.wordpress.com

EVL

1 juli 2011 12:24

Hade det inte varit så att fem graviditeter ploppat upp precis kring denna tiden så hade vi nog kunnat lägga ner försöken, men nu känns det helt omöjligt. Vi måste ha kvar den där lilla gnistan hopp annars blir vi nog knäppa här på sommaren :O

Ja det är klart, man är nog inte så sugen under behandlingen.. men det är samtidigt ok. Har man en stabil grund så funkar det att vara utan sex ett tag. Det är ju för ett bra ändamål ;)

Kram

 
Ingen bild

www.mininfertila.blogg.se

1 juli 2011 11:25

Jag måste få fråga varför du inte får bli av med mensen nu innan ivf? Jag kommer ju bli av med min nu när jag inte tar pergotimen mer och jag har egentligen inte reflekterat över det, kommer det göra så det tar längre tid vid ivf'n? :S

Hoppet ja, det är så skönt när hoppet finns där och man kan tänka "kanske denna gången!" men sen när det inte gick så bryter samma jäkla hopp ner en totalt. Tänk om man kunde "koppla bort" som dom säger att man ska, skönt det vore.

Jag saknar att ha chanser men det känns skönt ändå att veta att nu kommer det inte hända så nu behöver vi inte försöka, skönt att vara "drogfri" ;)

Jag håller tummarna för dig, vi kommer ju ligga tätt i tiden vid ivf, fast vi går ju på landstinget så det kan lika gärna dröja till slutet av november för oss... hoppas inte det! :(

EVL

1 juli 2011 12:22

Det är bara för att vi ska få behålla förståndet. Det är så många i vår närhet som är gravida just nu att det skulle ta knäcken på oss att inte ens ha en chans. Sen vill jag inte behöva sätta igång mensen med provera utan påbörja IVF-behandlingen så fort som möjligt. Det tog ganska lång tid att få igen den igen med Provera och sen eftersom jag har pco så är det svårare att veta när man ska sätta igång med behandlingen. Man måste börja nedreglera efter en ägglossning. Det kommer jag att få i slutet av Augusti med min tredje pergokur.

Vad skönt att det funkar för er att koppla bort tankarna något. Hoppas ni har en mysig semester och att ni kan vila ut tillsammans.

Håller tummarna för dig med! Hoppas verkligen att det går undan för er också.

Kram!

 
Sara

Sara

1 juli 2011 12:33

En klok tjej sa en sak till mig när jag var på väg att tappa hoppet: Varje litet steg tar en närmare målet. Jag tycker att det är så himla bra, varje gång jag tycker att livet känns hopplöst så tänkte jag på det.
Många kramar

http://www.lillaunderbarn.blogg.se

EVL

4 juli 2011 09:28

Ja, det var jättefint sagt. Ska tänka på det :) Tack!
Kramar!

 
Ingen bild

Maya

1 juli 2011 14:14

Jag tror att det är omöjligt att styra över hoppet, och så länge det finns där så kommer man att köra på - med huskurer, medicinska kurer, akupunktur, förhoppningar, ev. besvikelser eller varför inte enorm lycka om miraklet slår in (alla ofrivilligt barnlösa har väl fått höra mirakelhistorier om de som plötsligt lyckas efter alla år av behandlingar - även om det inte är någon tröst så är det ett bevis på att vi ännu inte vet alla faktorer som spelar in när ett barn blir till :)
Jag fick nog efter två år av behandlingar och ett missfall - då gick luften ur. Nu orkar jag inte försöka varje månad och automatiskt försvinner både hoppet och i viss mån även besvikelserna, det är vilsamt men också lite sorgligt.
Lev på hoppet när ni har det - sexlivet varierar ändå genom åren, oavsett om man är barnlös eller inte.
Kram och ha en så bra sommar som det går.

EVL

4 juli 2011 09:27

Jo visst är det så. Det är väl en sorts försvarsmekanism som slår in tillslut, för att skydda kroppen. Men innerst inne lever nog hoppet ändå.

Tack för rådet vännen. Hoppas ni har en bra sommar ni med! Kram!

 
Åren går

Åren går

1 juli 2011 18:57

Jag började skriva, men jag tror att allt försvann.
Jag förstår att ni vill fortsätta att försöka och jag tycker ni är helt fantastiska som orkar kämpa i väntan på Ivf.

Och 5 graviditeter är 5 för mycket, så som sagt jag förstår att ni fortsätter. <3

http://Arengar.wordpress.com

EVL

4 juli 2011 09:26

Hm vad mystiskt.
Tack vännen :)

Ja, det hade räckt med en - två ;) Men nångång måste det bli vår tur också!

Kram!

 
Ingen bild

Kristina

2 juli 2011 22:03

Halkade in på denna sida...och jag blev bara så fundersam.
Varför ska du ha en kudde under rumpan? Och varför stå på huvudet?! Vore tacksamt med svar.
Njut av nuet med din man!

EVL

4 juli 2011 09:24

Hej Kristina,
:) Förstår att det måste verka märkligt! Det sägs att spermierna får lite hjälp mot ägget om man ligger med rumpan högt efter sex. Att stå på huvudet och "cykla" med benen ska också hjälpa ;)
Tack! Det ska jag göra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards