EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 24 april 2012

Gravidstatus och GRATTIS FIA!

Av EVL - 24 april 2012 10:41

För det första. Stort stort GRATTIS x2 till fina Fia och hennes man som äntligen fått sina två små älsklingar. Så underbart! Min inloggning på blogger fungerar fortfarande inte på din sida så du får vårt grattis här :)!


Jag, Pyret och E besökte barnmorskan igår för att se så att allt rullar på. Sf-måttet ligger nu på 28 cm och bäbisens hjärtljud slog på fint i 139 slag/minut. Ganska stor skillnad sen vecka 24 då hjärtat slog 150/minut. Bm förklarade att det inte spelar någon roll hur fort det slår bara det arbetar i en bra rytm. Nu har vi alltså gått från typiska "tjej-ljud" till "kill-ljud" :)


Vårt TUL blev framflyttat en dag till den 16:e Maj så att vi kunde klämma in ett läkarbesök efteråt för att prata om bäckenröntgen. Vi får se om vi får igenom våra önskemål. Min lillasyster bönade och bad om en röntgen men fick aldrig igenom det. Jag är inte direkt supersmal kring höfterna så jag förväntar mig inte att det ska vara några problem men bara vetskapen att allt är ok skulle få mig att slappna av väldigt inför förlossningen.


Järnvärdet var nere på 95 och mina depåer i kroppen hade också minskat så nu finns det ingen återvändo, järntabletter ska intas varje dag. Redan efter första dosen stannade magen av och en halv påse plommon har fortfarande inte hjälp någonting alls. Det är otroligt jobbigt att aldrig få gå på toaletten men samtidigt är det skönt att bli av med yrseln och illamåendet som kommer så fort jag rör på mig för mycket. Vår resa till stockholm för någon helg sedan var en lång kamp mot att inte kräkas eller svimma i någon butik.


Annars rullar livet på. Jag irriteras lite av sura uppstötningar, måste äta glass minst en gång om dagen, väger numera nästan 12 kilo mer än innan behandlingen och har konstant ont i revbenen. Det är superhärligt!


  
Vecka 29 (28+6)

 
 
Marielle

Marielle

24 april 2012 16:13

Åhh, jätte mycket tack vännen för din kommentar! <3

Hoppas verkligen för din/er skull att ni får igenom era önskemål, förstår precis vad du menar med att man själv vill veta för att få slappna av inför den stora dagen.

Kramar!

http://mariellear.blogg.se

EVL

27 april 2012 10:14

Ja allt som får en att slappna av är bra. Kanske känner jag mig lugnare bara efter läkarbesöket också :)!
Kramar!

 
Sara

Sara

24 april 2012 18:22

SV: TACK! Och jo, klart det är lika jobbigt när din sparkar på revbenen som mina. Visst kanske jag får dubbelt så många sparkar, men din har ju mer plats så det ligger nog mer kraft bakom dom kickarna du får. :)

Jobbigt med lågt järn, jag har också haft det, men fått upp det till 111 nu. Får dock blodtrycksfall titt som tätt, så ärligt talat börjar jag känna mig ganska klar med graviditeten. Nu vill jag ha belöningen. :D

Hade ni det kul i söndags?
Kramar

http://langtaneftertvillingarna.com

EVL

27 april 2012 10:24

Njä :) det är nog värre med två små livliga älsklingar där inne. Du gör det jättebra!

Hoppas din belöning kommer snart :D! Väntar med spänning!

Vi hade det jättemysigt på bloggträffen. Som alltid fanns det miljoner saker att prata om så timmarna bara susade förbi. Ser fram emot en ny träff snart :)!
Kramar!

 
Ingen bild

Maaroj

24 april 2012 20:02

Min mage reagerade på samma sätt när jag började med järntabletterna. Det som blev räddningen för mig var dels en fiberrik blandning till morgongröten, en kort promenad varje dag och mycket vatten. Bifogar länken till receptet om du skulle vara intresserad att testa:

http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Forstoppning-vad-kan-man-gora-sjalv/

EVL

27 april 2012 10:23

Åh vad bra, tack snälla för tipset!
Kram!

 
akna

akna

24 april 2012 21:57

Mysigt att ni snart får se pyret igen!

Usch och fy för de där järntabletterna, been there done that säger jag bara.. Katrinplommonjuice kanske är lättare att få i sig?
kram <3

http://www.pluttenojag.wordpress.com

EVL

27 april 2012 10:22

Ja det ska bli så mysigt. Längtar!

Nja jag har fått lite svårt att dricka juicer och liknande som är lite tjocka i koncistensen. Men det är absolut värt ett försök om det inte blir bättre.

Kramar!

 
Ingen bild

Jenny

25 april 2012 10:06

Jag är både rörd och glad över att läsa din blogg. Stort grattis till att drömmen snart är sann! Själv har jag varit barnlös i snart 5 år och gjorde mitt första äggplock i måndags. Efter att ha läst din berättelse hur det gått för er fick jag hopp om att jag skulle överleva trots att jag var livrädd och i stort sett kände jag precis som du! Ingen smärta och knappt ont efteråt! Bara spänd och uppsvullen. Tusen tack för att du hjälpte mig att kunna se positivt på något som jag var så rädd för. Idag är det återföring. Nu är det bara hålla tummarna! Kram Jenny

EVL

27 april 2012 10:20

Hej Jenny!
Det är så himla härligt när någon berättar att de fått tillbaka lite hopp av att läsa det vi gått igenom. Om det är något jag lärde mig under ruvarperioden så är det att det inte går att känna på sig om det funkat eller inte. Det gäller bara att ta sig igenom de jobbiga veckorna innan man får testa.

Hoppas innerligt att det går vägen för er och att er dröm snart också blir sann!
Kramar!

 
Medan Du Finns

Medan Du Finns

25 april 2012 15:49

Minns inte namnet, för jag har inte behövt äta järn, men det finns en sort med lagom mycket laxermedel som funkade för min kompis. Apoteket vet säkert.

http://medandufinns.wordpress.com

EVL

27 april 2012 10:18

Jag fick byta nu till några tabletter med ett namn på M eller N. Funkar mycket bättre så det kanske är dom du menar.

 
Fia

Fia

25 april 2012 16:25

Tack! Snart är det din tur.

http://fiavillhaenunge.blogspot.com

EVL

27 april 2012 10:18

Åh

 
Mikaela

Mikaela

25 april 2012 17:07

Hade också problem med sura uppstötningar :( Fick småäta hela tiden, gick upp ca 18 kg.

Hoppas ni får igenom en röntgen och att allt ser bra ut, så du slipper oroa dig för det.

Kram

http://aronividavarlden.blogspot.com

EVL

27 april 2012 10:17

Ja det är jättejobbigt, speciellt på yogan då man ska ligga på huk med huvudet mellan benen! Fattar inte hur andra gör det :D!

Kram!

 
Sara

Sara

28 april 2012 11:15

Morrn morrn!
Du har en utmaning inne hos mig. :)

http://langtaneftertvillingarna.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards