EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 4 februari 2013

Jobba jobba jobba

Av EVL - 4 februari 2013 16:33

Imorgon börjar allvaret igen och jag ska jobba 40%. Fastän jag vet om att jag ska tillbaka har det liksom inte sjunkit in än. Vill inte tänka på det heller så jag får ta det som en överaskning imorgon. Blir ovant att gå upp 7 när man har en bäbis som gillar att sova till iaf 9.30 på morgnarna

Det är många som frågat "blir det skönt att börja jobba igen då?" och "det blir väl skönt att få lite vuxentid?" Nääääääe! Inte det minsta. Finns det verkligen någon som tycker det? När jag pratade med mamma om hur jobbigt det känns sa hon åt mig att ljuga och säga att det är kul att vara tillbaka osv. Visst det är klart att jag inte kommer att komma tillbaka till jobbet och säga att jag fasat över att börja jobba igen men really... alla måste väl känna samma sak? Och föresten, vart tar tiden vägen?

Det enda som gör saken lättare är det faktum att jag är jäkligt lycklig över de nästan 7 månaderna vi hade tillsammans på heltid men även lyckan i Es ögon. Imorgon blir deras första hela dag tillsammans bara de två.

 
 
Flugans mamu

Flugans mamu

4 februari 2013 20:00

Jag hade varit hemma i 4 år när jag började jobba igen, och jag längtade faktiskt efter att få komma tillbaka till jobbet. Men jag förstår att du inte gör det, 7 månader går allt för fort och A-V är fortfarande så liten. Hoppas det går bra för dig på jobbet! :)

http://flugansmamu.blogspot.se

EVL

12 februari 2013 09:26

Tack så mycket :) det går bättre och bättre.
Kram!

 
Ingen bild

Fia

4 februari 2013 20:33

Här har man överlevt första dagen. Kändes helt okej faktiskt, men det sjunker väl in om några dagar på riktigt. Det var både fantastiskt och hjärtknipande att komma hem till två överlyckliga bebisar. De var så glada att se mig så de skrattade oavsett vad jag gjorde ända till läggningen. Åh!

Lycka till imorn!

EVL

4 februari 2013 22:21

Vad skönt! Antar att den första dagen är värt. Gruvar mig som tusan nu men det blir nog mysigt att få komma hem på kvällen.
Tack!

 
Luiza

Luiza

4 februari 2013 22:15

Men åååh, lycka till.
Jag förstår precis hur du känner och tycker ändå att du har en sund inställning till hur du känner för det som varit och det som ska komma =). Tänk vad stolt E kommer bli när han får vara ensam med A-V =). Och vad mysigt det kommer vara att komma hem till dem efter jobbet ....fast jag vet, helst skulle man inte gå alls...
Jag fasar också för det.
Mycket.
Många kramar

http://www.mellanhoppochfortvivlan.blogspot.com

EVL

12 februari 2013 09:23

Tack så mycket fina vän! Det var inte roligt alls men det gick. Nu vecka två känns det bättre. Man vänjer sig och det är som du skriver jättekul att komma hem på kvällen och se hur glad hon blir över att se mig.

Många kramar!

 
Lilla bönan

Lilla bönan

5 februari 2013 10:24

Förstår att det känns jobbigt men det kommer det att göra när man än börjar jobba om så barnet är ett, fem eller tolv tror ja! Vilken ovärderlig tid A-V får med sin pappa! Vilka fina föräldrar A-V har :-)
Hoppas att det gick bra att jobba!!
Kramar

http://lillabonans.blogspot.com

EVL

12 februari 2013 09:22

Ja du har helt rätt. Skönt iaf att jag kan börja lite smått i början. Åh tack fina du!
Kramar!

 
malla

malla

5 februari 2013 11:35

Lite surt att höra.... jag ska vara hemma typ 4 år, vi ska flytta till USA och min man jobbar, där finns ej pappa ledighet. Här i Sverige jobbar han mycket hemma så han får se sin son växa upp mycket. Vi ska på babysim alla 3 på Torsdag!

http://www.hjartegryn76.blogspot.com

EVL

12 februari 2013 09:21

Vad tråkigt för din man att inte kunna vara hemma.

 
Dixie

Dixie

5 februari 2013 12:10

Jag tyckte, och tycker, det är rena semestern att var på jobbet (fast hade gärna börjat senare än kl 7...) men så började jag först när E var 13-14mån och i en betydligt mer krävande ålder än AV. Krävande som i att hon behövde konstant stimulans och vaktning för att inte bli arg av uttråkning eller ha sönder grejer. Innan dess hade jag inte tyckt det var det minsta kul att jobba och känner precis igen hur man förväntas vilja jobba. Det är INTE ok som mamma att vilja vara hemma med sitt barn och älska det utan man "måste" vilja mer... Skittråkigt att det ska vara så. Stor kram!

http://entillskrutt.blogspot.com

EVL

12 februari 2013 09:20

Ja jag förstår att det är skönt att få lite andrum när de börjar ta för sig lite mer. Nu är hon ganska lugn då hon inte kan ta sig någonstans :). Ja visst är det så. Skitdumt!
Stor kram tillbaka!

 
Azielle

Azielle

7 februari 2013 10:23

Tja, jag tyckte det. Att få komma tillbaka till jobbet efter att ha varit hemma i ett och ett halvt år (sjukskriven mkt) var så jäkla skönt. Visst saknade jag barnen, men att få sitta ner i lugn och ro och äta min mat kändes toppen. Och att få dricka kaffe i lugn och ro, eller gå på toa ifred.
Jag älskar mina barn och jag är tacksam över att jag fått dom trots min pcos men jag är fortfarande jag. Och jag har ett stort behov av vara ifred. Jag har turen att fortfarande ha min partner så han ger barnen den närhet de behöver när jag behöver space.

http://azielle.blogg.se

EVL

8 februari 2013 14:24

Vad skönt att du tyckte att det gick så bra att gå tillbaka.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards