EttVanligtLiv

Alla inlägg den 12 januari 2015

Av EVL - 12 januari 2015 12:52

Helgen som varit var den näst sista jobbhelgen för E innan bäbis är beräknad att komma till oss. Det är verkligen tungt nu att bli ensam med A-V som har så mycket energi och jag tackar min lyckliga stjärna för att hon är lika morgontrött som jag är! Redan efter frukosten börjar tröttman göra sig påmind nuförtiden. På Lördagen kom mamma till undsättning och jag fick sova bort halva dagen i deras soffa.


Söndagen började med snöstorm och en halvmeter snö på vägen utanför huset. E sprang omkring och hade panik eftersom ena bilen vägrade starta och den andra bara körde fast i drivorna hela tiden. Det slutade med att han fick pölsa i snön till min mamma som kunde skjutsa honom till jobbet. Hon i sin tur hade inte sovit på hela natten pga någon alkisfest i lägenheten bredvid så tydligen hade turen mot jobbet varit rena rama mardrömsfärden för stackars E. Jag och A-V var rätt nöjda med att vara insnöade och gick upp sent på förmiddagen.


Men så frågade plötsligt min (också väldigt gravida) vän T om vi ville följa med till badhuset och det kunde/ville vi inte tacka nej till. Ända sedan vår tur till badhuset för några veckor sedan har A-V tjatat och tjatat om hur kul det var att bada i en stor bassäng. Som tur var hade snöplogen äntligen hittat vår gata vid den tiden så "allt" jag behövde göra var att packa, göra oss iordning (raka benen HERREGUD vilket träningspass) och skotta bort vallen bakom bilen. A-V hade så roligt åt mig när jag stod med benet uppslängt på badkarskanten och grymtade som en minigris när jag försökte nå ända ner till foten. Så roligt att hon hämtade kudde, filt, en liten kastrull samt en bok och la sig tillrätta på badrumsmattan för att titta på. "Mamma rolig" tyckte hon. "Mamma ovig" tyckte jag ;)


Vi hade en jättemysig badstund tillsammans med T och hennes fina familj.


Efter badet körde vi direkt till Ica där vi fyllde korgen med en massa godsaker. Väl hemma åt vi tjockpannkaka med mycket lingonsylt och gick sen direkt till min och E´s säng där vi drack saft, åt naturgodis (har världens cravings efter det nu) och såg på Jake och piraterna samt Spöket Laban. Mycket mysigt och precis som en seg helg ska vara. (Förutom att jag lyckades spilla ut min saft på mina ben och fick en flashback till hur det var när vattnet gått. NOTE TO SELF! Lägg ut plast under min del av sängen!)



Vi gick också in i vecka 38(!) igår vilket betyder att bäbisen nu är fullt utvecklad och liksom redo för leverans närsom egentligen. Märklig känsla. Nyfunna vänner från gravidyogan börjar få sina små nu och det blir på något sätt svårare och svårare att förstå att vi också är sååå nära en nykläckt liten minimänniska nu. Den finns ju där inne och ser ut som den ska och har redan en liten personlighet. Svårt att få in i huvudet!



Vecka 38

Magen är instabil. Fastän jag äter järntabletter som oftast gör mig förstoppad får jag då och då springa på toaletten pga magknip. Den är i något sorts mellanläge och magknipet varvas med små duster av mensvärk långt ner.


Bröstvårtorna är superkänsliga och det gör ont när jag vänder mig i sängen eller då brösten blir kalla när jag är ute och går (från bilen och in i huset är allt jag orkar).


Jag får extrema anfall av illamående och yrsel då och då. Nu senast för någon timme sedan då jag satt på mitt rum och instruerade en konsult i ett jobb han skulle få av mig. Märker hur jag känner mer och mer för att kräkas ner skrivbordet lite och hur magknipet bara växer. Försvinner bort i huvudet och får lite panik. Försökte stå upp, skruva på mig, dricka vatten, tänka på annat, skämta bort det och snabbt avsluta konversationen så att jag kunde springa ut i korridoren och få lite frisk luft. Som tur var gick det över efter några minuter utan att behöva kräkas.


Armar, ben och fingrar domnar bort jättelätt och ofta.


Höften gör ont och det är svårt att vända sig i sängen på natten.


Kissar minst tre ggr/natt.


Bäbisen är mindre rörlig nu. Inte lika mycket hopp och skutt utan mer buffar och knuffar.


Extrem trötthet och svårt att koncentrera mig. Dåligt humör, eller kanske mer kort stubin.


Hungrig nästan jämt. Tyvärr mest på söta saker som choklad och iskall läsk.



Uppdaterar gissningslistan:

Gissningslista:

Inte som vi tänkt: 28 januari, 3590 gram och 52 cm.

Kajsa: 29 Januari, pojke, 3340 gram och 52 cm.

A: 29 Januari, pojke.

Marielle: 30 Januari, pojke, 3274 gram och 51 cm.

Millis: 31 Januari, pojke, 3550 gram.

Syskonjakt: 1 Februari, flicka, 3810 gram och 49 cm.

Att vara mammor: 2 Februari, pojke, 3030 gram och 49 cm.

EVL: 3 Februari, pojke, 3640 gram och 50 cm.

Åren går: 3 Februari, flicka, 3555 gram och 50 cm.

Lilla jag: 4 Februari, pojke, 3470 gram och 51 cm.

C: 6 Februari, flicka, 3542 gram och 49 cm.

PiOmiO: 7 februari, flicka, 3670 gram och 51 cm.


Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards