EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 31 mars 2016

Trevliga utflykter och känslolaviner

Av EVL - 31 mars 2016 14:12

Anna-Veras förskola flyttar lite under påsken så istället för att ha henne i okända lokaler får hon vara med oss och mysa hela veckan istället. Blir inte klok på det där stället föresten. Både jag och E känner likadant, att de liksom blir sura när vi låter henne vara hemma mycket. Det är väl märkligt, tycker ni inte? Var tredje torsdag är E ledig från jobbet och då håller vi också A-V hemma så att båda barnen får umgås och mysa med sin pappa samtidigt. Detta har vi sagt till förskolan men de håller aldrig reda på det och varje gång vi påminner så tycker de liksom att det är märkligt på något sätt och ifrågasätter varför hon ska vara hemma.


Nu i påsk när de frågade hur vi ville göra blev E så uttittad och utfrågad om varför hon skulle vara hemma hela påskveckan att han kände sig tvungen att ljuga ihop att hon skulle på utflykter med sina kusiner istället för att säga sanningen - vi ska bara vara hemma och dega och mysa. Märkligt inte sant? Känns ju som om att förskolan i första hand ska vilja att barnen är med sina föräldrar när de har möjlighet.


Iaf så hade jag barnen ensam den första delen av veckan. Vi träffade fina Tina och hennes familj på tisdagen (solade och lekte och myste hela dagen) och igår på onsdagen åkte vi till grannkomunen och träffade fina Anna och hennes barn. Jättekul att äntligen ses igen. A-V och Annas A fann varandra direkt genom det gemensamma intresset för Frost och att pyssla. Elvis och lille H lekte omkring varandra på golvet och det var kul att gå på upptäcktsfärd i ett nytt hus. Tack Anna för en mysig dag! Längtar tills vi kan ses igen :)


När vi kom hem igen efter bilresan (där båda barnen somnat) var det dags för middag och orken räckte inte till på långa vägar för A-V. Redan i hallen bröt hon ihop för att jag inte tog av hennes skor tillräckligt fort. Efter det hittade hon på att hon inte skulle ha fläta och när jag då var snabb att dra ut tofsen gick hon över till att byxorna kliade. Jag skyndade mig av med dom också men då började såklart trosorna sitta fel och sen var hon bara en pöl på golvet. Det gick liksom inte att avvärja skriket och gråten - som vanligt. Hon låg i hallen och roterade kring sig själv med armar och ben som slog vilt omkring sig. Tänk er exorsitenungen och det där avgrundsvrålet hon gör när hon är hälften människa/ hälften demon...SÅ lät hon. Jag stängde dörren till hallen ett tag men när hon inte lugnade ner sig bar jag in henne på sitt rum.


Det är under såna här stunder som man verkligen ser barnens band till varandra. Den andra blir alltid så bekymrad när den ena skriker och är ledsen. Elvis lämnar aldrig min sida förutom då något händer med Anna-Vera. Fastän hon skrek och slog inne på sitt rum så gick han till dörren och försökte komma in till henne. Just i den stunden var hon viktigare än att hålla koll på vart mamma befann sig någonstans. Så himla fint!


 


Som tur är lugnade hon ner sig i tid till middagen och resten av kvällen var mysig och trevlig. Det är verkligen precis som om hon har en viss kvot av trots och gråt som bara måste ut, på något sätt. Som ett tåg som inte går att stoppa eller en lavin som börjat falla ner över en dal. Bara att vänta ut det. Det är ju faktiskt ungefär så det kan kännas för en annan också fastän man är vuxen och någorlunda förståndig. Skillnaden är att jag kan gömma mina laviner rätt så bra.

 
 
Ingen bild

Erica

1 april 2016 11:45

Känner igen det där fast inte så mye från föris men mer från omgivningen hemma, "han har det roligare på dagis än hemma med dej" , han verkar extra pigg idag, kan du inte lämna honom på dagis ett par timmar", "det är bara du som tror att det är bättre med mindre förskoletid, barn älskar att vara där" o blickarna ja får när jag säger att ja aldrig lämnar 07 o hämta 16 på samma dag... Suck!
Kram

EVL

1 april 2016 16:59

Meh ja varför säger folk så?! Det är klart de har det bäst hemma!
Kram!

 
C

C

1 april 2016 19:21

Så trist att de är så på föris :o Som Erica skriver brukar det ju mer vara någon slags attityd som omgivningen har och däeför brukar vi vara extra tydliga med att det är helt okej att vara hemma när man vill. Förskolan är bara ett ställe när det finns behov av det men annars tror jag på att barn mår bäst med sin familj, förutom en del undantag då.. Klart ni ska mysa hur mycket som helst :D kram!

http://spyor.blogg.se

 
Ingen bild

Sandra E

1 april 2016 20:40

Vad konstigt av förskolan! Våran tycker att det är roligt för Signe när hon får vara hemma extra och mysa med oss, vi får känslan att dom tycker det är bra att vi har möjlighet att välja eftersom jag är föräldraledig vilket det ju är!
Och trotset och bryten, känner så igen, vår fyraåring bryter ihop oftast ett par gånger om dagen av olika anledningar och olika längd.
Gud så gulligt av Elvis, så söt bild där vid dörren ❤️

 
Ingen bild

Anna

7 april 2016 20:55

Så mysigt att ha er här! Hoppas vi kan ses mer! <3 Kraaaam

EVL

19 april 2016 13:04

Det hoppas jag med

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards