EttVanligtLiv

Alla inlägg under september 2010

Av EVL - 14 september 2010 08:31

Kix ställde en bra fråga till mig igår: när ska man göra det och hur ofta kring ägglossning? Vissa säger att man ska göra det innan ägglossningen för att säkra upp någon dag. Andra säger att man ska ha sex ofta och andra säger att man ska ha sex typ varannan dag... Tant L säger att man ska vänta 5 dagar och sen göra det på ägglossningsdagen och sen varannan dag.


Vad är det bästa alternativet?! Förr så har vi haft sex den dagen äl-testet visat positivt, vilket brukar vara på dag 16, för att sen göra det de nästföljande tre-fyra dagarna.


Denna gången håller vi oss 5 dagar, har sex dagen innan vi tror att ägglossningen kommer (dag 15 = igår)och sen de tre eller fyra följande dagarna. Borde vi vänta en extra dag och göra det på dag 17?!


Varför ska det vara så svårt? Tänk att t.om. en sån här sak kan analyseras...

Av EVL - 12 september 2010 23:04

Är så otroligt förkyld att jag inte orkar tänka, men tror att ägglossningen är på g. I morse och idag har det huggit till/ilat i magen, långt ner, och tappen är hög och mjuk. Tycker att jag börjar få äl-flytningar också. Hoppas alltså på att ägglossningen kommer på Tisdag då jag är på CD16.

Denna gången ska vi göra "det" dagen före, imorgon alltså, och sen de tre nästkommande dagarna om det går.... Oroar mig lite för att det ska vara något på tok med ägglossningen eftersom temperaturen har stigit till samma temp som jag hade efter ägglossningen sist. Men jag är ju sjuk och har druckit alkohol igår så det kanske inte går att lita på morgonens resultat.


Ska bli spännande att vakna kl 7 och ta tempen imorgon. Blir nog hemma från jobbet hela dagen och myser med E som är ledig. Det är vi värda.

Av EVL - 12 september 2010 15:27

  


Har haft en underbar lördag med goda vänner, bra mat och en massa dricka. Känns så otroligt bra att få ha släppt alla tankar på ägglossning och bäbisar för ett tag.


Imorse tempade jag högt, blev rädd för ett tag att vi missat ägglossningen, men kom på att basaltemperaturen går upp om man druckit alkohol och sovit lite, vilket jag har. Hoppas på att detta var sista gången jag drack på något år :D


Av EVL - 10 september 2010 12:34

Både jag och E har blivit tokförkylda :(. Inte roligt inför helgen men vi tuffar på ändå. På Lördag får vi besök av ett annat par som vi tillbringat nästan hela sommaren med. Vi ska gå på bio, äta middag och spela spel. De är de enda vännerna som känner till att vi försöker och de kommer inte att börja försöka på något år. Skönt att slippa ljuga eller vara rädd att de ska komma med glada nyheter.


Idag på lunchen åkte jag en sväng till Lindex. Var såååå nära att köpa en jättefin body som jag vet att E skulle ha älskat. Tänkte att det kan ju hjälpa nu när vi försöker tänka så positivt, men jag vågade inte köpa den iallafall. Kändes lite fel att bara stå där inne bland barnkläderna. Vi får se om jag drar med mig E och köper den imorgon. Någon gång kommer vi ju att få använda den. Snart kommer vi att få använda den :D


Blev väldigt glad när jag kom hem igår. I posten låg ett fint litet kuvert med mitt namn på. Det var från Tant L och innehöll ett recept på Pergotime som hon glömt att ge mig. Ska bli spännande att prova det nästa cykel om mensen dyker upp denna gång. Men det ska den inte!


Trevlig helg!

Av EVL - 9 september 2010 08:46




Igår gick jag som sagt hem från jobbet. Tog en omväg genom en jättemysig skog som finns i ankytning till vårt hus för att leta lite svamp. Hittade bara en liten stackars kantarell, men det spelar ingen roll. Jag andades frisk luft och kände mig väldigt lugn och det är huvudsaken.


E och jag försöker för övrigt hitta tillbaka till varandra igen. Inte mentalt men fysiskt. Det finns ju inget värre sex än det man måste ha. Sen går man och liksom sparar sig till den där veckan då man måste få till det perfekt. Så blir allt stelt och jobbigt och inte alls som man vill ha det. När mensen kom en vecka senare sist så kom jag att tänka på att bara för att ägglossiningstestet visade positivt på dag 16 så behöver ju inte ägget ha släppt. ((Nu tror jag ju att det gjort det eftersom tempen gick upp, men det kan ju hända!)) Vi slutar helt att ligga med varandra veckan efter ägglossning eftersom det tar så mycket på krafterna när man måste prestera. Vi skulle ju faktiskt kunna missa en möjliget...


Därför går vi nu tillbaka till ett vanligt sexliv, försöka få till det minst två ggr i veckan. Vet inte om det kommer att funka men det kan inte fortsätta såhär.

Visst ändras relationen till sin partner när man går igenom något sånt här?

Det som förr var uppdelat i fysiskt och mentalt flyter liksom ihop till en enda smet. Man lär känna varandra på ett annat plan och känslorna flyter ihop med det fysiska. Jag och E är närmare varandra nu än innan men samtidigt förlorar vi det där som bara var fysiskt, när man bara hade sex. Nu gör vi barn istället, varje gång, spelar ingen roll om vi vet att det är ägglossning eller inte. Hoppas att vi kommer ut starkare ur det här. Det måste vi!

Av EVL - 8 september 2010 15:29

Pga min huvudvärksatack som fortfarande ligger och pyr bakom tinningarna har jag beslutat mig för att prommenera hem från jobbet istället för att träna.

Känns onödigt att bli slagen och slå på någon/något när det gör ont bara att tänka ;). Mamma pratade dessutom med en yogainstruktör idag om vad man kan göra för att förbättra chanserna att bli gravid. Tydligen är det inte bra att träna kampsport eftersom det stressar kroppen. Hon rekommenderade (hör och häpna) yoga istället :D...


Tror inte jag ger upp kampsportandet i första taget, men idag tar jag rådet om att ta det lugnt. Ska gå hem, ca 9 kilometer och sen bara ramla ner i sängen och sova tills E kommer hem sent ikväll. Är trött som en uggla på dagen!

Av EVL - 8 september 2010 09:14

Jag vaknade imorse med en väldig huvudvärk som fortfarande sitter i. Snubblade yrvaken och blundandes ut till toaletten och kissade i ett plastglas och gjorde ett ägglossningstest. Är det inte otroligt vilka färdigheter man kan utveckla?

Jag kan ta tempen, kissa i ett glas, hålla i glaset med ena handen och få tag i papper med den andra för att torka, doppa stickan och räkna -  allt detta utan att igentligen öppna ögonen och vara vid riktigt medvetande. Haha.


Igår hade jag ont i magen, som ägglossningsont. Tog ett test som var ganska starkt men ändå inte positivt, såklart... jag är ju bara på dag 10. Men jag skulle haft ägglossning om mensen inte kommit en vecka senare förra cykeln. Hursomhellst så är det inte dags än för testet var mindre starkt imorse. Hoppas på att det gör ont eftersom det växer ägg som tusan där inne. Har alltid haft stora ägg vid VUL före ägglossning.


Idag kommer jag försöka hålla huvudärken borta och undvika ett gäng Brazilianare som stryker omkring på jobbet och vill prata dålig engelska med alla de ser. Lunchen kommer att spenderas med min förkylda lillasyster och min fina systerson :) Ska försöka ta några minuter att meditera och visualisera mig själv med gravidmage också... tror det är bra.



Av EVL - 7 september 2010 13:23

Idag skulle jag haft ägglossning om mensen inte bestämt sig för att komma en vecka senare. Det känns i magen som om något är på g, det hugger i livmoderstrakten och på vänster sida, men det går nog en vecka till innan vi får se ett glatt ansikte på testet. Hoppas att min cykel går tillbaka till 33 dagar igen!

Min temperatur ligger konstant på 36.6 varje morgon, istället för 37.2 som det låg på innan mensen kom. (Mer exakt ligger tempen på 36.1 men eftersom jag vägrar sticka in temperaturmätaren någon annan stans än i munnen så får man räkna upp 0.5 grader)


Vi har fortfarande inte berättat för någon om "våra problem" fastän vi bestämt oss för att göra det. Anledningen är att vi inte orkat och nu har E´s föräldrar backat lite. Varför de gjort det helt plötsligt vet jag inte, men det är väldigt välkommet.  Känns skönt ändå att de inte vet. Vi håller det för oss själva än så länge så har vi inte så stora problem, bara "a miner bumb in the road".


Idag jobbar E till sent på kvällen och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på alldeles själv. Har ingen fantasi på egen hand. Borde nog ta tag i träningen igen. Jag har alltid varit en väldigt vältränad och sund person, men det senaste året har jag bara skitit totalt i allt vad vikt och kost heter. All tid har lagts till att mysa med E och försöka hitta på trevliga saker att göra tillsammans, vilket säkert är bra, men jag saknar min gamla slimmade kropp. Får försöka hitta tillbaka till formen, både mentalt och fysiskt!

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards