EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 10 maj 2011

E engagerar sig

Av EVL - 10 maj 2011 18:18

Jag får kramp i livmodern då och då. Precis ovanför venusberget stramar det och ilar. Ibland håller det i någon dag och ibland är det bara några minuter. Har inte hittat något samband med vart i cykeln jag befinner mig. Frågade TF om detta och han sa att det är livmodern som krampar så att man känner det. Är det någon annan som upplevt samma sak? Undrar om det har någon negativ inverkan?


Iaf, idag efter middagen satt jag och höll mig för magen. Klagade på att det krampar. Då säger fina E:


"Har du kramp i livstocken?"


Haha, älskade E. Han får IG i biologi men godkänt för att han försökte engagera sig iallafall :D

 

 
 
Cecilia summerar

Cecilia summerar

10 maj 2011 19:24

<3 Fint! Det är inte lätt att hålla reda på alla de där delarna. Livstocken var ett bra ord tycker jag. Under vår längtanstid tyckte jag att själva ordet "livmoder" lät hånfullt vissa dagar.

Jag skrattade förresten gott åt ert härliga sängkammargarv :-)
Lyckokramar!

http://www.villhabarn.se/blogg/3395

EVL

11 maj 2011 08:26

:) Nej det är nog inte lätt. Tror att stackars E får höra så mycket om mina privata delar att han nog bara stänger av ibland. Kanske för att inte förstöra lite av "mystiken" i förhållandet.

Ja jag har också stört mig på ordet livmoder. Känns ju lite hånande ibland.

Tack så mycket

 
Kix

Kix

10 maj 2011 19:59

Hahaha... min man sa till mig härom veckan.. "Ja, men du har ju ägglossning dag 10! ...nähä...när är det du har ägglossning då?... är det dag 20?"

Och då är det ju rätt många månader på 5 års tid som han borde ha förstått ungefär när ägglossning sker. Jag skrattade givetvis, men någonstans inombords förstår jag hur mycket som snurrar i mitt huvud, men som aldrig snurrar i hans. Och det har jag påtalat för honom så många gånger, dvs själv går man och räknar, analyserar, funderar och planerar. Det är alltför sällan som jag märker att min man gör det.. :/ Kram Kix

http://kix.bloggplatsen.se

EVL

11 maj 2011 08:24

Ja, haha han borde ju ha snappat upp det på 5 år. Jag har också tänkt på det där. De går igenom barnlösheten på ett helt annat sätt än vad vi kvinnor gör. Flera flera ggr har jag påpekat det för E men han kan nog inte förstå hur det är att vara den som bär "ansvaret"... för det är ju lite så.

Kram!

 
amanda

amanda

10 maj 2011 20:39

Hahahaha :-D Livstocken, du får hälsa din kille att det var bland det roligaste jag har hört iaf!

Jag hade också så sist, efter min första äl med behandling av puregon och ovitrelle. Men jag tror att det är en bebbe på g :-) Kram!

http://amandabergklint.bloggplatsen.se

EVL

11 maj 2011 08:22

:D ska jag göra!

Ja allt möjligt tok kan ju följa ägglossningen. Skönt att veta att det är fler som upplevt det med, så att jag inte har nån konstig krampande livmoder :S
Hoppas du har rätt!
Kram!

 
Min längtan

Min längtan

11 maj 2011 09:16

Tack för kvällens skratt...
Haha!

Min C sa härom dagen när jag fick ont i magen "är det av inflammationen?"
VAAA???
Jag har väl för f*n ingen inflammation, jag har fått missfall och ska genomgå en konisation, men inget missfall.

Visste om jag skulle skratta eller gråta?!
Som de andra skrivit, de pågår nog en helt annan process i deras huvud...
Kram

http://minlangtan.bloggplatsen.se

EVL

11 maj 2011 11:29

Haha, ja han är för rolig ibland :)

Undrar om de inte orkar engagera sig i vad som händer eftersom vi tar tag i det eller om de medvetet måste distansera sig för att inte må dåligt?

Kram!

 
candra

candra

11 maj 2011 09:45

Låter som ungefär samma kramper som jag har fast mina håller bara i sig i några sekunder och sedan är det över, dem kommer dock flera gånger om dagen och jag vet heller inte vart i cykeln jag är i då. Tror inte att det är något farligt och då det försvinner så har jag aldrig frågat om det heller, dumt kanske!?

Tror att det är fullt normalt, hoppas det i alla fall. :-)

Kram

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

11 maj 2011 11:28

Ok, jamen det låter som det jag är med om. Vad skönt att det är fler som har dom och att det verkar vara helt normalt! Den gången du lyckades, kände du likadant efter ägglossning och innan mens som alla andra gånger?

Kram!

 
baltazaar

baltazaar

11 maj 2011 11:10

Hej!

Tänkte bara meddela att jag läst din blogg och tycker den är bra :) Jag vet hur det känns med barnlängtan!

http://baltazaar.blogg.se

EVL

11 maj 2011 11:27

Hej Lovisa!

Tack så hemskt mycket, vad roligt att du gillar den. Ska gå in vid tillfälle och läsa din blogg. Skönt med människor som förstår mina känslor!
Kram!

 
M

M

11 maj 2011 15:21

Haha...ja, det är inte lätt för dom att hänga med. Min man har varit förvirrad ett antal gånger vad gäller min anatomi och hur den fungerar. Har blivit arg på honom fler gånger eftersom jag inte trott att han brytt sig, men det är ju en helt ny värld för dom. Det är knappt jag själv visste hur allt fungerade innan vi startade med allt, man litade ju på att kroppen kunde sköta sitt.
Kram!

Gulligt ord förresten..."livsstocken" ;)

http://myhartfordhome.blogspot.com

EVL

11 maj 2011 15:50

Nej det är väl så :) Ja man har blivit lite av en amatörgynekolog på sista tiden. Känns som om jag skulle kunna doktorera i göra-barn.

Kram!

 
candra

candra

11 maj 2011 18:36

Jag kände mig precis som vanligt, jag var uppblåst runt magen och hade lite småkramper och jag tänkte inte så mycket på det för så har det alltid varit. Kände egentligen inget av de här gravidtecknena utan allt pekade på att mensen envisades med att vara sen bara för att jävlas så när jag tog grav.testet 56 dagar efter förra mensen så utgick jag ifrån att det skulle vara negativt och att mensen skulle komma igång under dagen.

När jag sedan visste att jag var gravid så hade jag heller inga graviditetstecken, fick bättre luktsinne men inte mer tror jag. Kom ju andra sedan ju längre man gick men första tiden kände jag knappt något alls.

Kram

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

11 maj 2011 20:06

Vad skönt att höra att man verkligen inte måste känna av en graviditet så tidigt. Tack så hemskt mycket för att du svarade!

Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards