EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 11 maj 2011

Fäkta eller fly?

Av EVL - 11 maj 2011 15:50

Sitter och funderar på hur det ska gå i helgen. Kalas med E´s släkt. Alla vet att vi är ledsna. Alla vet att E´s lillasyster är gravid. En hel kväll med tryckt stämmning.


Eftersom det var E´s mellansyster som berättade om lillasysterns graviditet i förbifarten så har vi fortfarande inte kunnat gratulera dom till att de lyckats. Vad ska jag säga när vi träffar dom på Lördag? Dom vet ju att vi är ledsna och mår dåligt av allt som har med bäbisar att göra. Ska jag smeta på mig världens största falska leende och kliva fram till dom och säga "GRATTIS, Men guuu vad kul att ni är gravida"?? eller ska vi inte prata om det? Vad ska dom säga tillbaka liksom?  "Öhm, tack...vi beklagar att ni har det svårt"?


E tyckte inte att vi behöver säga nånting alls, men det känns ju JÄTTEkonstigt. Ska vi beröva dom på deras lycka bara för att vi mår skit? Samtidigt får tanken på att behöva påminnas om det och se glad ut, min mage att vilja vändas ut och in....


Har fortfarande som träningsvärk i livmodertrakten. För övrigt känner jag inget annat än frustration. När det sticks och huggs och maler i tjejmagen så känns det som om det är något fel på mig. Tänk om det är som på Greys Anaotmy, att livmodern är "fientlig"... kan den vara det eller är det bara påhittat?


 

 
 
Ingen bild

Hannah

11 maj 2011 16:59

Dom kommer att vara lyckliga oavsett om ni gratulerar eller inte. Att du värnar om dig själv och inte tar upp ämnet kommer inte förminska deras upplevelse eller lycka.
Och om de har minsta förståelse så kommer de varken att sura eller ta åt sig.
Det är helt okej att bara tänka på sig själv i såna här situationer.

EVL

11 maj 2011 20:07

Undrar bara om dom förstår hur svårt det är för oss. Men du har rätt, de kommer att vara lika lyckliga även om vi inte gratulerar stort.

 
Sara

Sara

11 maj 2011 18:48

Usch vad svårt!
Jag hade nog kanske skickat ett sms och sagt grattis eller tagit det innan på något sätt. När dom vet om hur det ligger till så är det kanske bättre att inte försöka dra på med världens fejkade utrop utan vara lite mer er. Man kan ju förklara att det är klart man är glad för deras skull ändå :)
Det kommer gå bra, gör det som känns bäst för er!

http://jagoverlevde.blogg.se

EVL

11 maj 2011 20:05

Ja det hade varit ett bra sätt, men nu har det gått så lång tid. Vet inte om vi kan skicka ett sms nu...

Tack! Kram!

 
Anna

Anna

11 maj 2011 18:55

Alltid svårt det där, jag tror att du kommer känna vad som känns rätt att säga när ni väl träffas.

Det brukar kännas lite speciellt i början när man träffas efter att någon fått veta att man har det tufft men jag kan trösta dig med att det brukar gå över ganska fort, sen känns allt som vanligt igen. Lycka till!

Kram kram

http://www.enmammawannabe.bogspot.com

EVL

11 maj 2011 20:04

Hoppas det. Vill inte att de ska känna sig förbisedda av oss.

Skönt att höra att det blir bättre. Tack!

Kramar!

 
Cecilia summerar

Cecilia summerar

11 maj 2011 19:48

Ja, svårt om alla vet och bara går och låtsas som inget. Hur skulle det vara att tänka ut en fras som känns ärlig och samtidigt gläntar på er dörr. Öppnar upp för om någon vill visa medkännande?
T ex nåt som "Jag hörde att ni väntar barn. Åh så härligt. Jag hoppas verkligen att det blir vår tur också nån gång"
Det där "Åh så härligt" är inte det där tunga svåra grattiset utan skulle lika gärna kunna betyda "Åh så härligt att få vara gravid."

Jag vet inte riktigt om det funkar att ha en färdig fras i bakfickan. Men önskar att det ska få bli mycket bättre att ses än vad det känns som nu. Om ni klarar att nämna er längtan i förbifarten så tror jag det skulle kännas som en lättnad för de andra, om de verkligen vill visa att de bryr sig så är det ju servat och klart liksom.
Lycka till! Kram!

http://www.villhabarn.se/blogg/3395

EVL

11 maj 2011 20:04

Det var en bra idé Cecilia men jag tror inte att jag kan säga det utan att börja gråta. Men jag ska nog tänka ut någonting bra att säga.

Tack! Kram

 
Ingen bild

Hannah

11 maj 2011 21:17

Ni kanske kan skicka ett fint kort? Det är mer personligt än ett sms och helt ok att det kommer lite sent men ni slipper ta det ansikte mot ansikte.

EVL

11 maj 2011 21:21

Åh det var en bra idé Hannah, tack så mycket!

 
candra

candra

11 maj 2011 22:14

Det där är så svårt, grattis kan man ju alltid säga för det vill man ju gärna ha tillbaka när man själv ska tillkännage sin lycka. Det kommer att göra ont, det gör det alltid men man behöver inte säga mer än ett ord och sen får det vara bra. Man ska tillåtas att sörja oxå, det förstår dem. Jag hoppas att det ska gå bra nu i helgen, håller tummarna för att du inte ska må för dåligt och försök att njuta av mat och dryck eller vad som nu bjuds på. Bara så att du vet är det helt ok att vara lite egoistisk, bara du mår bra.

kram

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

12 maj 2011 08:20

Ska försöka koppla bort det så mycket det bara går. Tack för fina ord vännen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards