EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Förlossning och dubbel magbild

Av EVL - 13 januari 2012 08:27

Min syster ska genomgå ett kejsarsnitt på Onsdag för att få sitt andra barn. Detta är något de själva valt. Det verkar som om kvinnorna på mammas sida alla har problem med att föda vaginalt. Min mamma var alldeles för trång för att någonsin kunna föda "normalt" och de flesta andra kvinnorna har valt att ta kejsarsnitt med andra barnet, alternativt genomlidit väldigt långa förlossningar som involverar att barnet sitter fast i bäckenet länge.

Jag kommer ihåg första gången jag pratade med min syster efter hennes förlossning där de fick min fina systerson. Det allra första hon sa var att det var det värsta hon varit med om i hela sitt liv. Att hon hellre ville dö där ett tag och att hon aldrig någonsin skulle göra om det. Jag kom ihåg att jag tänkte "Herregud, om hon säger det som första kommentar istället för att prata om hur underbar hennes nyfödda son är så måste det verkligen ha varit hemskt!".


Såklart väntar jag mig inte att det ska gå smidigt för mig under förlossningen men själva upplevelsen är ingenting jag skulle välja bort. Iallafall inte nu med första barnet. (Tar såklart inte för givet att vi kommer att lyckas få fler barn, men vi hoppas väldigt mycket på det!) Det är ju en del av det man längtat efter. Jag tycker att det är så otroligt kvinnligt att få kämpa för att föda fram ett barn. Att verkligen ge allt man har för barnet i magen. Säkerligen kommer det finnas tillfällen då jag skriker att jag ångrar mig eller vill gå där ifrån men det är ju också en del av resan. Dessutom kan ingenting göra så ont som att ha svårt att bli med barn. Ingen fysisk smärta kan mäta sig med hur ont det gjort i hjärtat varje dag och speciellt vid de tillfällen då mensen dykt upp. Jag riktigt längtar till förlossningen och jag hoppas att jag kan vara sådär lugn och sannsad som jag skulle vilja. Att E kan säga att han blev imponerad av mig. Antagligen blir jag en riktig mes som bara vill ha en massa bedövning hela tiden :) Men det är ok det med.


Eftersom min syster och hennes sambo får barn om bara 5 (!) dagar ska vi passa på att i helgen föreviga våra magar tillsammans. Lyckan över att få vara gravida samtidigt är nästan omåttligt stor och tänk att få ha ett fint kort på de nya kusinerna när de samtidigt fortfaranade ligger i mammas mage <3. Herregud, tänk att jag ska få bli någons mamma!


 


   

 
 
Fru N

Fru N

13 januari 2012 12:44

Åh jag får tårar i ögonen när jag läser! Tänk att det är verklighet för dig nu! Vi befinner oss fortfarande i stadiet att bli remitterad till Ivf klinik. Och ja det är smärtsamt varje dag och det känns som livet inte är värt att leva förrän man lyckas. Jag undrar så hur det känns att lyckas efter alla turer, alla tankar och all frustration. Man föreställer sig hela tiden och den känsla jag föreställer mig är nästan overklig. Tänk att det kan bli verklighet en dag. Jag är också emetofob föresten. Hur hanterar du illamåendet, eller är du kanske inte rädd att kräkas själv? Bara när andra gör det? Jag har precis öppnat en anonym blogg om vår barnlöshet och hoppas såklart att det också kan förvandlas till en gravidblogg en dag :) grattis föresten!

http://Langtanefterdej.blogg.se

EVL

13 januari 2012 13:46

Tack så mycket! Jag trodde inte att vi skulle lyckas, ibland trodde jag att vi aldrig någonsin skulle lyckas. Från början var det lätt att tänka på hur det skulle bli men med tiden blev det svårare och svårare. Tillslut visste man inget annat än att det aldrig funkade.

När vi väl lyckades kändes det helt fantastiskt, men det tog ett bra tag innan det sjunk in, och oron var väldigt väldigt stor speciellt den första tiden. Plötsligt var det bara så att jag var gravid! Tror att det kommer att kännas lika konstigt och underbart för dig när ni lyckas. Hoppas ni får sätta igång snart. Det är så jobbigt att vänta!

Jag blir oftast mer hysterisk när min sambo är dålig. Det är kopplat till livsfara och sjukdom för mig sedan jag var liten. När jag själv mår dåligt vill jag bara vara ifred och koncentrerad. Förr skulle jag nog ringa och grina till mamma eller något barnsligt, nu försöker jag hålla mig lugn och ta det som det kommer. Det går faktiskt att påverka mycket själv. Men det är en fruktansvärd fobi. Usch.

Hoppas att det går snabbt för er att lyckas. Stort lycka till!
Kram!

 
Sara

Sara

13 januari 2012 14:25

Jag tycker det är rätt skönt att man inte i sin vildaste fantasi kan förstå hur ont det kommer göra att föda barn, och därför längtar jag också jättemycket.
Jag är däremot livrädd för kejsarsnitt, och hoppas så in i bomben att jag kommer kunna föda vaginalt. (Är ju lite vanligare med kejsarsnitt när det är två, men många kan ju föda den "vanliga" vägen trots allt.)

Fiiint med dubbel magbild, du får lägga ut den här sen! :)
Trevlig helg!
Kramar

http://langtaneftertresamhet.blogspot.com

EVL

13 januari 2012 15:02

:) Ja så är det ju. Sen med nästa graviditet så vet man hur underbart det är med barn och då längtar man efter förlossningen ändå :D

Hoppas att du kan föda vagnialt då. Shit vilken prestation! Bilden kommer absolut att läggas ut på bloggen sen :)

Trevlig helg!
Kram

 
Teddy

Teddy

13 januari 2012 17:57

Ush så hemskt att läsa vad din syster fått gå igenom under förlossningen, så olika det kan vara från person till person. Ibland har man haft förlossningar som slutat i akut/katastrof snitt och föräldrarna har upplevt sin förlossning som väldigt bra. När det i andra fall kommer in en par där allt fortlöper "smidigt" och uttrycks som det mest fruktansvärda i världen.
Och du- skäms inte för bedövning om det så kommer behövas. Visst ska det göra ont men allt har sina gränser.
Det ät en fantastisk upplevelse att få sitt barn. Hur det än går till:)
Följer er med spänning!

Kram

http://Www.caitlin.blogg.se

EVL

16 januari 2012 11:09

Ja det var så synd att hon upplevde det som så hemskt. Mest berodde det nog på personalen och några felaktiga beslut.

Kram!

 
Almas mamma

Almas mamma

13 januari 2012 20:58

åh, en förlossning är ju alltid en förossning och ingen är den andra lik. men det är magiskt, jag skulle göra det imorgon igen om jag fick. och detta trots att vi fick gå igenom den dagen i chock och med sorg i våra hjärtan. och mitt i all sorg så var den 25 november den bästa dagen i mitt liv - dagen då vi äntligen fick se vårt mirakel som legat i min mage så länge och som vi kämpat så för... kommer aldrig glömma då hon kom ut och jag fick henne på magen. så fin, så varm och go. och alldeles stilla. <3

kvinnokroppen är fantastisk och jag är så glad och tacksam för att jag är kvinna och att jag fått uppleva en förlossning och att jag förhoppningsvis har en framför mig...
önskar av hela mitt hjärta att du kommer kunna föda vaginalt. kram!

http://snowangel.webblogg.se

EVL

16 januari 2012 11:08

Jag förstår verkligen att det var en dag med otroligt blandade känslor. Längtar också till förlossningen. Hoppas att man kan hålla fokus på det väldigt vackra som håller på att hända.

Hoppas också att jag kommer att föda vaginalt :)
Kram!

 
Ingen bild

Sandra

15 januari 2012 10:02

Jag måste fundera på hur jag ska göra... för min förlossning var inte rolig. Jag höll på med krystvärkar i tre timmar där bebisens huvud syntes men vägrade komma förbi mitt bäcken (trång pga mycket träning, stark bäckenbotten) + att jag fick preklampsi precis när hon kommit ut (slutade andas, krampade, fradga). Hade jag krampat en stund tidigare hade det varit fara för bådas liv. Det var en omtumlande förlossning och nästa gång (om vi lyckas få fler) ska jag starkt överväga kejsarsnitt.

Kvinnor är otroligt starka som orkar med den smärta en förlossning innebär. Jag hade ingen bedövning heller, så det känns häftigt nu i efterhand att få ha upplevt en riktig vaginal förlossning :) Kroppen är helt fantastisk! Jag såg fram emot förlossningen, man får en underbar present efteråt :)

EVL

16 januari 2012 11:05

Oj, ja då förstår jag att du måste tänka och känna efter några extra gånger. Är också lite rädd att vi ska få problem men samtidigt vet man ju inte förens man gått igenom det.

Ja vi kvinnor är verkligen starka! Förstår att det måste vara en fantastisk prestation och ett otroligt lyckorus efteråt :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards