EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 10 juli 2013

Den där mensen och pinuppa

Av EVL - 10 juli 2013 08:48

Jag trodde ju att jag fick typ mens, för kanske 50 dagar sedan. Då kändes det som om kroppen skulle komma igång. Då hade jag förmenskänningar ganska ofta fastän jag ibland ammade A-V på morgonen. Men nu när vi slutat helt *snyft* för någon månad sedan är det som om kroppen bara stannat av. Det kommer ingen mens.


Jag har ingen panik att få tillbaka den, så himla efterlängtad är den inte men eftersom jag blödde lite lite där ett tag undrar man ju vad det var? Undrar om det är såhär jag ska ha det nu, om min pco är helt knasig och inte tänker ge mig ens mens. Ägglossning vet jag att jag inte fick förut men mensen kom ju iaf i 37-60 dagars cykler.


Denna veckan fyller A-V 1 år och jag håller på att planera för fullt inför ett stort kalas. Vi tänkte tränga ihop både E´s och min släkt i huset samtidigt, hur det nu ska gå till. Förhoppningsvis blir det soligt och fint så att vi kan sätta några ute på altanen. Det är mycket som ska tänkas på och jag har nog säkerligen glömt ungefär hälften av vad jag borde tänka på.

Som det ser ut nu kommer vi att bjuda på:


Två blåbärstårtor (eftersom vi körde på blåbärsprinsesstårtor på hennes dop) med blåbärssirap och kaksmulor på toppen.
Minicupcakes (choklad med päronfrosting)

Små smördegskakor i form av hjärtan med pärlsocker på

Glutenfria cakepops med mörk choklad

Glutenfri rabarberkaka med grädde

Marsmellows på pinnar doppade i färgad vit choklad med strössel


Det kommer ca 27 st. Räcker det då med två tårtor?? Jag tycker att det är jättejobbigt att försöka lista ut hur mycket som behövs. Ibland har jag fått skämmas över att jag bakat så mycket men hellre det än att någon blir utan.


Till Anna-Vera tänkte jag göra en egen tårta med plättar, grädde, frukt och fruktpuré. Jag kan tänka mig att det kommer att pratas om detta, speciellt i E´s släkt. De vill alldeles säkert att hon ska få äta en tårtbit men jag ser ingen anledning. Hon kan få smaka såklart men det är väl fint med en egen inte så söt tårta med ett ljus i? Hur har ni andra gjort och tänkt?



Pinuppan då? Jo det är ett roligt uppdrag som Pennan och kameran fått. Jag ska fota en tjej under en möhippa då hon posar som pinuppa. Det blir mitt första uppdrag på egen hand så det är både nervöst och jätteroligt. Det blir till att göra lite efterforskningar framöver :)!

 
 
C

C

10 juli 2013 09:53

Mysigt med kalas!
Det är ju svinsvårt att beräkna hur mycket man ska bjuda på. Jag satsar alltid på för mycket så får man spara eller slänga det som blir över.. Man är ju, som du säger, rädd att det inte ska räcka till.
Tycker du ska göra som ni känner för med tårta till A-V. Låter ju toppen att hon får en egen lite nyttigare tårta :)
Kramar!!

http://spyor.blogg.se

EVL

28 juli 2013 20:41

Ja det är samma här. Det blev myyycket över efter kalaset men det kändes bra att aldrig behöva vara orolig att det inte skulle finnas till alla.
Kram!

 
Ingen bild

Me

10 juli 2013 10:31

Angående tårtan så är tycker jag att man kan ge barnet en liten bit från den riktiga, istället för att göra en speciell "sockerfri".
Det är alldeles för stor sockerhets på de små nu för tiden, visst att man inte ska mata dom med godis, glass, läsk osv. Men att ge dom en smakbit på sin första födelsedag, en tablettask en lördag eller en glass när det är varmt ser jag inget fel i.

EVL

28 juli 2013 20:40

Vi gjorde en egen tårta till henne men hon åt av våra också :). Ja jag kan hålla med om att det kan bli för mycket hets ibland.

 
mammatea

mammatea

10 juli 2013 19:23

Grattis till ditt första uppdrag!

Sv
Signe verkar vara hungrig för hon slukar hela flaskan men det är nog snuttbehov också. Det är nämligen svårare att somna om nu när hon inte använder napp.

http://Mammatea.se

EVL

28 juli 2013 20:39

Tack så mycket!
Aha, ja är hon hungrig så blir hon nog bara arg av vatten.

 
Åren går

Åren går

11 juli 2013 21:44

Vad kul med kalas! Vi hade inget 1-års kalas, men farmor köpte en prinsesstårtbit som födelsedagsbarnet åt lite grädde av. Eftersom vi äter lågkolhydratkost (lchf) var jag inte jätteförtjust i tårtan, men samtidigt så tänker jag att det finns utrymme för lite socker när man utesluter kolhydrater i stort. Det går ner en hel del frukt som också är sött, så jag tänker att det är den totala mången som är det viktiga. Rätt eller fel? Svårt att säga men man måste ju välja någon strategi. :-)
Lågkolhydratkost ska ha god effekt på pcos. Själv är jag nyfiken på om vår kostomläggning kommer att underlätta för oss när vi börjar med syskonförsök. Jag tycker nog att min menscykel är kortare, men svårt att veta vad som beror på att man fött barn och vad som är kosten.
Hoppas ni får fint väder på kalaset. Helt otroligt vad tiden går fort. Tycker det var nyss vi båda var barnlösa! Kram

http://Arengar.wordpress.com

EVL

28 juli 2013 20:39

Ja absolut, A-V fick en egen tårta men smakade också av både mig och E.

Mm har börjat äta mycket mindre kolhydrater och märker fakiskt stor skillnad på kroppen. Ingen mens än dock...

Ja det har gått så fort! Känns som igår vi följdes åt och båda längtade barn. Kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards