EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 28 juli 2013

A-V i tidningen och sista natten inne hos oss

Av EVL - 28 juli 2013 20:15

Semesterfirande pågår. Igår tog mamma och hennes man med sig A-V på Wifstavarvsdagen och hon fick sin första ansiktsmålning. Eftersom hon var först på plats blev hon fotad och idag var hon med i tidningen. Hon ser lite misstänksam ut och enligt mamma var hon inte så jätteglad åt kattnosen och morrhåren men gillade skarpt fjärilen på handen :).


http://st.nu/medelpad/timra/1.6119548-en-dag-enbart-for-vivstavarv


Det här kommer att bli den sista natten för henne inne i vårt sovrum. Vi har dragit på det länge och tydligen är det jättesent att flytta ut henne till sitt eget rum. Varje gång vi pratat om det med våra resp. familjer har någon reagerat med "men OJ, sover hon FORTFARANDE inne hos er?!".


För mig känns det JÄTTETIDIGT och jag är nog inte riktigt beredd att flytta på sängen men E säger att det är hög tid och det blir väl inte lättare skulle jag tro. Flera gånger har jag tänkt att jag ska öva genom att låta hennes säng stå i hörnet av rummet och inte precis bredvid min sängkant men det har ändå slutat med att jag dragit den mot mig för att hålla hennes hand och för att få lyssna på hennes andetag.


Det kommer att kännas tomt imorgon.

 
 
Du + jag och framtiden

Du + jag och framtiden

28 juli 2013 23:22

Oj, är det sent? Det visste inte jag. Vi har fortfarande vår lilla tjej i vårt sovrum. Dock har vi hennes spjälsäng vid vår fotände. Vi har pratat om att hon ska få flytta till eget rum men vi båda känner att det få ske senare. Rätt eller fel, jag vet inte.

Du ska nog se att det går bra. Ni vänjer er säkert snabbt med att hon sover i eget rum!

Kram!

http://dujagochframtiden.blogspot.se

EVL

28 juli 2013 23:58

Nej det är inte alls sent, men alla i vår närhet verkar tycka det.de har väldigt många tankar kring det mesta.

Tack fina du. Kram!

 
Ingen bild

Lisa

28 juli 2013 23:35

Tycker inte ett år är sent alls. Tidigt enligt mig. Det funkar olika för alla tror jag. Men varför ska en sån liten sova helt ensam, alltså till vilket syfte? De flesta barn som sover ensamma kommer in till föräldrarna på natten och jag tolkar det som att de inte är redo att sova själva, vaknar och behöver närhet och trygghet. Hoppas natten går bra och ni sover gott trots allt :-) (menar hela min kommentar i god ton och inget stöddigt liksom för att jag tycker det är tidigt, svårt att skriva utan att det kan läsas på fel sätt).

EVL

29 juli 2013 00:00

Jag förstår precis Lisa, jag tycker också att det är tidigt men faller väl lite för grupptrycket. Alla i vår närhet reagerar ungefär som om det är jättekonstigt att hon sover hos oss. Vi får se hur det går.

 
Ingen bild

Viktoria

29 juli 2013 11:15

Oj, då var vi extremt sena med att flytta dottern till egen säng! Hon flyttade in i sin stora säng när hon nästan var 3 år. Ville ha henne nära.

EVL

7 augusti 2013 18:03

Nej det verkar variera väldigt det där.

 
Ingen bild

Sofie

29 juli 2013 12:39

Vi flyttade vår dotter till eget rum är hon fyllde ett år men vi har haft perioder är hon sovit mellan oss och det är först nu är vingårdar oss två år som hon börjat sova hela nätter i sin säng i eget rum... De är byte tidigt eller sent, allt är individuellt! Det där att alla ska lägga sig ... Åh så frustrerande!

EVL

21 augusti 2013 14:50

Ja alla tycker och tänker så mycket runt omkring oss. Ska sätta dövörat till ;). Kram!

 
mammaTEA

mammaTEA

29 juli 2013 20:15

Vilken fin bild i tidningen.

http://mammatea.se

EVL

21 augusti 2013 14:41

Tack!

 
Ingen bild

AH

29 juli 2013 20:15

Hej:-) Tycker faktiskt att det är upp till var och en att bestämma över sina liv! Vår son är 4 1/2 och sover inne hos oss i sin säng. Har provat flytta in honom till sig men det blev bara en massa spring och störd nattsömn. Vi vet att han inte kommer sova där för evigt så oss stör det inte :-) möjligen alla andra. Gör det som känns bäst för er och inte för era nära och kära ;-)

EVL

7 augusti 2013 18:04

Hej! Ja helt rätt. Det är det jag inser också att det kommer att vara jag som får springa som en galning mellan rummen. Hon får sova kvar så länge :).

 
Mikaela

Mikaela

29 juli 2013 22:43

Aron sover hos oss fortfarande, det fungerar bra och det är mysigt. Men vi har väl också börjat prata om det nu. Kommer, som du säger, kännas tomt dem dagen/natten :(

Kram

http://mammamickis.wordpress.com

EVL

21 augusti 2013 14:49

Usch, ja man får stålsätta sig... och plocka in dom till sig tidigt på morgonen så att man kan gosa.
Kram!

 
Åren går

Åren går

30 juli 2013 00:55

I 20 månader har jag snusat på huvudet på vår lilla tjej i vår säng. Jag kan inte tänka mig att ha henne i ett eget rum än. Bara tanken gör att separationsångesten växer. (Kanske inte helt hälsosamt) Nu har vi "tur" som bor litet så vi har inget val, :-) men så småningom flyttar vi och jag bävar redan för att inte få ha henne nära. Då är hon så pass stor att hon kanske själv vill sova i sitt eget rum.
Det är tråkigt när andra ska lägga sig i och när ens partner kanske påverkas av det också. Jag hoppas att det kommer att gå bra för er. Och att ni flyttar tillbaka henne om det känns för jobbigt! Eller så får du flytta in i A-Vs rum. ;-)
Kram <3

http://Arengar.wordpress.com

EVL

7 augusti 2013 18:05

Ja jag känner också så, panik nästan av bara tanken. Hihi, ja jag kanske får göra det :D.
Kram!

 
Ingen bild

Lilla Bönan

30 juli 2013 11:00

Ja alla har väldigt mycket åsikter och i början påverkades jag också av allas åsikter. Men så bestämde jag mig; jag vet vad som är bäst för mitt barn!!
Jag tycker det är tidigt och skulle inte flytta Alex till eget rum. Han får eget rum senare, kanske när han fått ett syskon att dela med. Varför ska de sova ensamma?
Men funkar det för er och det är det NI vill så ska ni välja det!
Ni verkar vara jättebra engagerade föräldrar!!
Kramar

EVL

21 augusti 2013 14:49

Ja precis, så tänker jag med.
Tack fina du! ni med!

Ps, kan du skicka länken till nya bloggen? Den verkar ha försvunnit :O
Kramar!

 
Ingen bild

Jenny

30 juli 2013 13:13

Jag har ingen aning vad som är sent eller inte och egentligen, vad spelar det för roll? Finns det något rätt eller fel? Jag tror på att man ska känna sig för och gör som man själv känner. När tiden känns inne så funkar det. Det är min tanke. Men det är som vanligt. Alla ska lägga sig i allting, helst när det gäller barn. Tröttsamt!
Hoppas allt har gått bra och att det känns ok för dig. Du vänjer dig tror jag.
Kram
Jenny

EVL

21 augusti 2013 14:48

Nej det är sannt. Man ska inte lyssna så mycket på vad andra tycker och tänker. Det är synd bara att jag och E tycker så olika.
Kram!

 
Sandra

Sandra

30 juli 2013 19:00

Om det fungerar att hon sover med er finns det väl ingen brådska att hon ska sova i eget rum? Vi däremot flyttade vår tjej redan vid 4 månader.., hon stördes av oss på natten och då min sambo jobbar oregelbundet och både kan börja och sluta jobba vilka tider som helst vaknade hon av hans alarm eller när han kom hem så vi flyttade henne till eget rum för att hon skulle få sova! Hade gärna haft henne hos oss längre men både hon och vi sov bättre när hon fick eget rum.. Passa på så läbge det fungerar och ignorera "vet bäst" kommentarer!

http://www.mittlillarosahus.blogg.se

EVL

21 augusti 2013 14:46

Nej precis. Jag skulel få springa som en tok hela natten bara för att kolla till och sätta in nappen osv.
Tack! Kram

 
Sara

Sara

30 juli 2013 19:28

Tycker inte alls att det är sent. William blir snart två och sover fortfarande inne hos oss, han har nyligen fått en "riktig" säng. Visserligen bor vi fortfarande i en liten lägenhet men även när vi flyttat till större så kommer han få sova hos oss ett tag till. Han brukar komma över till oss på natten också.

http://jagoverlevde.blogg.se

EVL

21 augusti 2013 14:45

Ja det är ju så mysigt!

 
Ingen bild

du + jag och framtiden

30 juli 2013 20:55

Det är svårt att parera allas tankar och åsikter tycker jag. Speciellt som förstagångsförälder. Vår lilla är 1 1/2 år och får nog bo kvar inne hos oss ett tag till. Det är ju bekvämt att ha henne på nära avstånd! :) Att du går på din känsla låter bra tycker jag!, om jag nu ska tycka ngt! ;)

Kram

EVL

21 augusti 2013 14:45

Ja det blir nog något sådant för oss också. Vi dividerar om hur vi ska göra men i slutändan vet jag att jag vill ha kvar henne många månader till.
kram!

 
Ingen bild

Anna S

1 augusti 2013 10:02

Hej fina du! Länge sen jag var in och kikade här nu. Ville bara säga att A fortfarande sover i vårt rum och kommer nog göra det ett bra tag till ;)

Kramar

EVL

7 augusti 2013 18:07

Hej fina! Ja det gör ni rätt i. Jag flyttar nog inte på A-V än på ett tag heller.
Kramar!

 
Ingen bild

SG

3 augusti 2013 20:09

Har följt dig sen du blev gravid då jag själv blev gravid med vår minsting. Har fyra barn o alla har fått sova inne hos oss tills de är ca 2 år. Yngsta är än så länge bara 13 månader så han får allt sova hos oss ett tag till :-) Tycker det är mysigt samt att jag nog skulle springa ihjäl mig om nätterna annars för att kolla om de andas o har täcket på sig. Skit i vad andra tycker o gör det som känns rätt för er!! De blir stora så fort ändå ;-)

EVL

7 augusti 2013 18:08

Hej, tack! Ja jag känner så jag med. E vaknar inte lika lätt som jag gör och jag skulle isåfall få springa som en galning.

 
Evelina

Evelina

11 augusti 2013 22:10

V sover fortfarande hos oss! Några timmar i sin spjälsäng i vårt sovrum men sen i vår säng. Kommer nog försöka få över honom i eget rum nu när vi flyttar till hus (han är 15 mån).

http://cuteewe.blogg.se

EVL

18 augusti 2013 17:38

Ja det blir nog något sådant för oss med. Det är ju så mysigt att ha dom nära!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards