EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2014

Rädd natt, blöt E och känslan i kroppen

Av EVL - 8 augusti 2014 10:21

Inatt åskade och regnade det som tusan i våra trakter. Supermysigt med alla knallar och alla smällar men jag och E låg och var rädda i sängen, pga regnet. Vi bor högst av alla hus i området och när det byggdes 69 tyckte någon arkitekt att det var supersmart att göra taket alldeles platt... fastän vi bor i norrland där vi får hur mycket snö som helst på vintern.


Det betyder inte bara att vi måste upp på taket och skotta som dårar varje vinter (och vara rädda att råka skada plastduken så att vi ska få vattenskador i hela huset) utan också att rännorna för regnvatten går på INSIDAN huset. Det är så jädra dumt att det är inte klokt. Dessutom har vi en barrskog som granne på baksidan som fäller barr över ventilerna och täpper igenom dom. Optimalt? Nope.


Alltså ni skulle se våra hus på vintern. Alla har panik och skottar som idioter. En granne krånglade till och med upp en snöslunga(!) på sitt tak men han tänkte inte på att den inte kan kasta så långt så han fick bara stora snöhögar överallt och fick hålla på hela kvällen med att få bort det. Måste ha gått åt 100 liter bensin för honom den gången. Det är dessutom alltid lite tävling om vem som får bort sin snö först. E brukar stå i fönstret och skrika "Jaha, titta nu är Johnssons ute och skottar. Den jävlen! Nä nu måste ju jag också ut! Jag orkar inte!!!"


Det är defenitivt bättre med regn än med snö men igår när vi låg i sängen och skulle sova kom jag plötsligt på att det inte lät något i huset! När det regnar forsar det vatten i stuprännorna innanför väggarna men nu var det alldelels tyst. Vi blev iskalla båda två. Det betydde ju att regnet inte kunde rinna bort från taket och höll på att samlas till en liten minisjö där uppe. Åskan var nära, bara kanske någon kilometer ifrån oss hela tiden så vi vågade inte ta stegen upp på taket. Det var bara att vänta på att det skulle gå över och be till högre makter att det inte skulle börja låta från taket.


Jag låg och fantiserade om att taket skulle börja knaka och spricka och E låg och mummlade om att alla på hans begravning kulle tycka att han varit dum i huvudet som klev upp på taket med en lång kvast mitt i natten då det åskade som värst. (Han tror alltid det värsta). Det gick inte att sova.


Så klockan 4 blev det äntligen ett uppehåll i åskan och E for iväg som en oljad blixt. Tror aldrig han har sopat så jädra fort i sitt liv ;) och äntligen började det strömma i huset.


Inte mycket sömn inatt alltså men det är ok när det är fredag idag och taket på huset inte rasat in på oss.


Idag jobbar jag på kontoret men är ensam även här. Känner mig verkligen ogravid idag förutom lite ömma bröst och en mage som inte vill få plats i byxorna. Inga rörelser eller bubblor eller något i magen... försöker att inte stressa upp mig över det. Räknar istället ner till ul. 11 dagar kvar idag. Jag ska INTE ringa tant L och be om ett ultraljud!


Funderade ett tag på att låna en doppler av en väninna men tänk om jag inte skulle hitta igen hjärtljuden? Vågar inte utsätta mig för det. Sitter hellre obekvämt med magen lite i kläm och försöker känna något, vad som helst.



 
 
Ingen bild

Fia

8 augusti 2014 13:56

He he roligt att läsa men jag har ju upplevt paniken när det gäller hus och vatten. Inte lyckat att höra dropp inne! Platt tak i Norrland var ju faktiskt inte så smart...

EVL

11 augusti 2014 09:13

Haha, nej då blir det panik. Skulle vilja träffa arkitekten och fråga om han var full när han konstruerade husen...

 
Mammatea

Mammatea

8 augusti 2014 21:38

Låter som en spännande huskonstruktion :)

http://Mammatea.se

EVL

11 augusti 2014 09:12

Haha, ja eller hur?

 
Dr0mmen

Dr0mmen

10 augusti 2014 10:30

Hej!

jag har följt din blogg ett tag. Håller på med syskonförsök, men har ännu inte gått lika bra som för er. Men hoppas på att det kommer.
Jag är lite nyfiken på hur er läkare kom fram till att du hade ett för högt imunförsvar? Var det de själva som kom fram till det, eller tog du upp det? Vad har du gjort för test? Jag drar i alla halmstrån för ett litet syskon : )
Kram på dig och grattis till din graviditet : )

http://attlangta.blogspot.se

EVL

11 augusti 2014 09:12

Hej!
Det var läkaren på IVF-kliniken (Falun) som sa det och det var något hon kom fram till efter våra tidigare misslyckade frysförsök. Det gjordes aldrig några tester på detta eftersom vi ville använda vårt sista embryo så fort som möjligt. Först användes endast Prednisolon för att dämpa imunförsvaret och sedan sattes det också in en skrapning samt Intralipid-dropp.
Håller tummarna för att ni snart lyckas! Tack och kram tillbaka!

 
C

C

11 augusti 2014 22:48

Hahha. Gud vad jag skrattade åt detta inlägg trots att jag förstår att det måste vara skitjobbigt med platt tak :D Skulle aldrig våga testa en doppler själv.. Tvingade mig själv till att inte köpa en då jag tror kah skulle blivit manisk :/ Kramar!

http://spyor.blogg.se

EVL

13 augusti 2014 12:32

Hehe ja utifrån sett såg det nog rätt så komiskt ut :) speciellt när E stod på taket i bara linne och sopade som en tok.
Håller med. Vågar inte heller. Kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards