EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2014

Om kroppen igen och A-V på stora avdelningen

Av EVL - 13 augusti 2014 12:41

Dagarna går fort! och jag hinner inte med hälften av det jag skulle vilja. Vill måla tavlor men orkar inte ens ställa fram penslarna innan jag blir trött eller får ont i huvudet. All ork går åt till att mysa med A-V och städa så pass att huset ser ok ut om vi får oväntat besök. Det är verkligen en kraftansträngning att orka laga nyttig och varm mat varje eftermiddag när jag mår illa och kroppen bara skriker "ät flingor och mjölk, något kallt som går fort!"


Kommer inte ihåg att det kändes såhär i kroppen när jag väntade A-V. Har för mig att jag var mer som vanligt dessa veckor. Nu känns det som om jag har influensa, hela tiden. Jag svettas och fryser om vartannat. Brösten är glödheta! är nästan förvånad att det inte osar från dom. Ofta har jag ont i huvudet och är yr. Orkar knappt gå på promenad längre och när jag väl gör det så rinner svetten från ryggen på 5 minuter. Samtidigt klagar jag på att jag inte känner så mycket, vilket nu när jag ser det jag skrivit verkar skitdumt. Jag är tacksam för de små pick från insidan som jag får några ggr om dagen. Idag tycker jag till och med att det kommit några starkare rörelser.


Idag lämnade jag A-V på den stora avdelningen för första gången. Där är barnen från 3-5 år. Måste säga att det känns väldigt märkligt att hon ska upp till den gruppen när hon började dagis så sent som i januari. Hon är defenitivt yngst i gruppen och många av sakerna är ju anpassade till de äldre, längre barnen. Som tur är får hon med sig sina favoritvänner från minsta avdelningen, det är väl det som gör att jag och E accepterar detta. Men det känns samtidigt som om hon tvingas bli "stor" onödigt fort. En mamma som jag träffade på gården sa att hon var glad att hennes son skulle vara med äldre barn, men jag tycker nästan tvärtom. Förstår inte varför vissa vill att deras barn ska bli stora så snabbt? A-V får gärna vara liten lääääänge till. En dag är de tonåringar och vill inte kramas och pussas längre. Vad gör man då?!


Jag stannade ungefär en timme och satt med på frukosten. A-V tyckte att det var jättekul och flera gånger la hon handen på mig och deklarerade för alla kring bordet "min mamma här". Personalen presenterade henne för de äldre barnen och hon fastnade för en kille som heter Pelle. Hon satt och mummlade hans namn hela tiden. A-V var jätteduktig att äta själv och slukade två portioner gröt med äppelmos och en macka. Efter frukosten visades jag runt och A-V var lite klängig. Ville helst vara i min famn hela tiden. Som tur är hittade hon något intressant precis innan jag skulle åka och då gick det bra att vinka hej då.


Längtar tills jag får hämta henne igen. Hoppas hon fortfarande är 2 år när jag kommer dit ;)

 
 
Azielle

Azielle

13 augusti 2014 17:40

Det blir lite så för oss också med TOkes förskola i höst. Istället för at flytta upp till syskonavdelningen där han kan vara med Vilda när han blir tre så flyttas han till en ny avdelning för 2,5-5 åringar där alla barnen och all personalen är ny. Det känns inte alls kul att han ska tvingas bli större när alla andra barnen på hans gamla avdelning får stanna kvar och utvecklas i sin egen takt. Men beslutet är taget och vi kan inget annat göra än att hålla tummarna och hoppas att det blir bra. På måndag är det dags.

http://azielle.blogg.se

EVL

18 augusti 2014 08:51

Oj ja det var ju synd att han inte får följa sin syster och i den takt man har tänkt sig. Hoppas att det gick bra ändå! Kram!

 
Ingen bild

Lisa

13 augusti 2014 20:03

Måste ni acceptera att hon börjar på avdelningen med större barn så snart? Jag menar, finns det utrymme för er att ställa krav? På vår förskola skulle det vara otänkbart med så små barn på stora avdelningen (3-5 år), eftersom kraven på de barnens självständighet är mycket större. Vi har nästan ett omvänt problem, nästan mogna barn som får vara kvar på lilla avdelningen lite för länge...för att de verkligen ska kunna följa verksamheten på stora avdelningen på rätt sätt, ett sätt där de kan hänga med mycket mer själva.

EVL

18 augusti 2014 08:50

Ja det hade det nog funnits om vi fått informationen lite tidigare. Nu sa de det i typ förbifarten när jag hämtade på sista dagen innan semestern :/ det som gör att det känns ok är att hon får med sig alla hennes vänner. Hon hade nog kännt sig ensam om de bytte men inte hon. Ja just det, det är ju inte heller bra... hoppas det löser sig för er. Kram!

 
Ingen bild

Anna S

14 augusti 2014 13:15

Jag önskar nästan att Astrid fick vara med äldre barn, eftersom hon älskar att leka med dom. Igår på inskolningen gick hon omkring på sin småbarnsavd. och verkade lite uttråkad, då kom en äldre flicka in på avd. och Astrid sken genast upp som en sol och försökte få kontakt med henne :) Hoppas hon och även A-V kommer att trivas ändå,!

Kram kram

EVL

18 augusti 2014 08:47

Åh ja så vill man ju inte heller ha det. Man vill att de ska vara små men samtidigt växa upp :) Hoppas Astrid trivs på dagis och att det inte är allt för jobbigt för er. Kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards