EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 8 maj 2011

Saker jag inte kommer att göra som gravid/mamma

Av EVL - 8 maj 2011 10:20

Jag kommer aldrig att:


1. Sova med högar av kuddar under rumpan efter sex. Det är inte bara otroligt svårt att placera benen i en skön ställning, det är också rena döden för svanken.


2. Tvinga mig själv till sex fastän jag hellre vill sova.


3. Börja spontangråta över ett fint peppande sms eller ett barnproram på tv, att rostmackan blev lite bränd eller bara för att.


4. Känna mig okvinnlig och oduglig.


5. Disskutera vår insats i sängen efter sex. Hur långt in kom han, hur mycket kom han, kom jag samtidigt, spände jag mig för mycket?


6. Plannera in kvällen efter göra-barn-sexet. Middagen måste vara klar, snabbt kaffe framför tv:n och sen vidare till sovrummet.


7. Fråga/pika någon om de ska ha barn snart.


8. Lägga ut fåniga statusuppdateringar på facebook som tjatar om att jag är mamma och att mina barn är så fantastiska, för jag har faktiskt barn och det har inte andra men-jag-har-det-och-om-nån-har-råkat-missa-det-så-kommer-här-en-påminnelse.


9. Gråta hysteriskt i duschen för att klara av dagen/gråta mig själv till sömns.


10. Tycka att rödgråtna ögon hör till vardagen.


11. Sluta att ta tillvara på det fina jag fått.


12. Dricka grapejuice, äta hostmedicin när jag inte har hosta och dricka konstiga hopkok som gör mig illamående.


13. Begränsa vårt sexliv till vissa ställningar eller ha sex när jag i huvudet tänker på vad jag ska laga till middag nästfäljande dag.


14. Cykla med benen i vädret efter sex.


15. Skämmas för att ha varit ofrivilligt barnlös.


16. Glömma allt vi gått igenom.


17. Vara onödigt uppmärksam på vilka som dricker/inte dricker vin till maten.


18. Vara livrädd för nya gravidbesked.

 

 
 
Min längtan

Min längtan

8 maj 2011 11:49

Åååh fina vän. Jag har läst detta inlägg några gånger nu på fm och blir helt mållös, så gripande du beskriver detta helvete. Kom ihåg, vi är flera som kämpar - du är aldrig ensam.

En klen tröst, men dock ändå en tröst är att de två gånger de tog sig för oss, så var det helt utanför regelboken. Ingen orgasm för mig, de få gångerna jag inte lyckats komma har varit de två gångerna ägget blev befruktat. Ingen speciell ställning heller och ingen kudde under rumpan, ingen ligga kvar och vänta på att simmarna ska in heller. De försök vi misslyckats har jag försökt med kuddar, ställningar, Bisolvon, orgasmer samtidigt.

Däremot finns det en sak som vi lyckats med som jag inte vet är bara slumpen, men båda gångerna har jag använt Lactal veckan innan ÄL. Inte de andra gångerna.

Kram fina vän... Du finns i mina tankar ofta ofta!

http://minlangtan.bloggplatsen.se

EVL

8 maj 2011 17:59

Tack så mycket vännen! Det är både skönt och tråkigt att vi är så många som sitter i samma sits.

Det var skönt att höra. Är så less på att vara totalt fokuserad på att allt ska klaffa. Oavsett hur sexet gått så känner man sig ändå misslyckad när ägglossningen är över och man börjar vänta.

Har faktiskt använt Lactal förra veckan, men bara en gång.

Kram tillbaka vännen, tänker på dig ofta jag med. Snart kanske vi syns, Kix och jag tänkte anordna en bloggträff i Sundsvall!

 
Anna

Anna

8 maj 2011 12:25

Så underbart det skulle vara att slippa allt det där och att man i avundsjukan över att se andra gravida tänker "men hon är inte speciellt snyggt gravid iaf, hon har fått stor rumpa och kolla låren!" ;)

Kram kram

http://www.enmammawannabe.bogspot.com

EVL

8 maj 2011 17:57

Haha, ja det vore härligt!
Kramkram!

 
Cecilia summerar

Cecilia summerar

8 maj 2011 18:38

Ja oj... jag blir påmind om egna såna listor. Istället fär Facebookpunkten hade jag en om att jag ALDRIG skulle skicka julkort med en tomteluvebäbis på ett fårskinn. Det har jag aldrig gjort.
Dock jag nog inte alltid hållit vad jag lovat på andra punkter. Pratat om bajs till exempel :-) Och skrutit om mina fantastiska barn.
Jag hoppas du snart får göra det också!

http://www.villhabarn.se/blogg/3395

EVL

9 maj 2011 08:39

Nej det är nog svårt när man väl lyckats och är inne i bäbislyckan. Kommer säkert själv att ha svårt för vissa saker.

Tack vännen!
Kram

 
Tea

Tea

8 maj 2011 19:23

Känner igen mig!

http://langrean9manader.blogspot.com

 
Fia

Fia

8 maj 2011 21:55

Cykla med benen i vädret? Sova på kuddar? Blir riktigt sugen ju ;-)

Men det här med hostmedicin? Jag fattar inte.

http://fiavillhaenunge.blogspot.com

EVL

9 maj 2011 08:38

Haha, nja det är inte så roligt och sexigt som det kanske låter(?) ;)

Bisolvon provar man att dricka innan ägglossningen för att tunna ut ägglossningsflytningarna så att spermierna kan simma mot ägget lättare.
Kram!

 
candra

candra

9 maj 2011 07:50

Håller helt med angående dessa statusuppdateringar, förstår inte varför man Ska tala om för alla att man har världens bästa barn och man 10 gånger om dagen och sedan ha miljoner bilder på ungen. Kan erkänna att jag har runt 5 stycken bilder själv men jag lägger hellre ut dem på bloggen. Människor gör en trött för det mesta men man kan oxå trösta sig mer att vi även blir bättre människor då vi förstår mer, man blir mer återhållsam med sin information. Kram på dig

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

9 maj 2011 08:41

Nej jag blir galen på dom. Foton och sånt spelar ingen roll igentligen, klart man vill ha bilder på sina fina barn, men de där statusuppdateringarna känns som de existerar bara för att trampa på oss som inte har barn än.

Självklart är det inte så, men man är ju så jädra känslig för allt sånt där.

Jag tror absolut att vi blir bättre människor av det här.

Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards