EttVanligtLiv

Alla inlägg under mars 2011

Av EVL - 15 mars 2011 12:57

Tänkt lite på det här med att man förändras som person när man går igenom något sånt här. Man märker det kanske inte själv eftersom man liksom måste flyta med. Man har inget annat val än att acceptera det man måste.


Saker jag varit tvungen att släppa:

Bäbispaniken - Detta har varit en lång process men jag tror att ju längre tid vi försökt destå mer har jag varit tvungen att släppa de där tankarna om att vi måste få bli med barn denna månaden, föda innan året är slut eller inte gå över 7 månader, 1 eller 1.5 år. Nu fokuserar vi på att få ett barn - någonsin.

Rätt ålder mellan barnen - Det här var viktigt för mig förut och jag tycker fortfarande att tre år mellan barnen är det bästa. Nu vet vi ju inte hur lång tid det kommer att ta för att få till vårt första barn. Inte heller har vi någon aning om hur lång tid det kommer att ta för nummer 2 och 3.... Ja vi vill helst ha tre barn, fastän jag inser att det kanske är dumt att hålla fast vid. Vi har insett att detta får vi släppa, vi kan inte välja.


Hemlighetsmakeriet - Jag orkar nätt och jämt hålla detta från E´s släkt. Bland de som vet är jag väldigt öppen med hur vi mår och känner. Det är oerhört härligt men samtidigt lite jobbigt eftersom jag inser att jag förknippas med det här nu. **** och E har svårt att få barn...


Det romantiska med att göra barn - Nu "tillverkar" vi fortfarande barn hemma i sängkammaren men det romantiska med alltihop har vi ju fått släppa för länge sedan.


Övertron på mig själv - Jag har haft tur i livet och på något sätt har det alltid gått min väg. Jag är stark, smart, frisk och antog att allt skulle gå min väg. Den där överton på mig själv, att jag aldrig har några problem, den har jag släppt för länge sedan.


Kontrollen - Detta var nog en av de svåraste sakerna att släppa. Nu är det med hjälp av andra vi kommer att få barn. 







Saker jag vunnit:

Vänner och stöd - Det finns ett otroligt stöd bland oss bloggare, något som jag aldrig trodde skulle finnas där. Ni hjälper mig överleva dagen. Det känns så bra att veta att ni finns där ute med samma tankar och känslor.


Kunskap - Jag lär mig någonting nytt hela tiden. Lär mig våga känna och uttrycka mina känslor, både för familjen och på bloggen. Idag vet jag väldigt mycket om allt som har med graviditet att göra, både på gott och ont. Ibland kan jag dela med mig och hjälpa andra, då känns det oerhört bra.


Insikt - Jag förstår nu hur inskränkt jag varit i alla år. Det fanns inte på världskartan att jag och E skulle befinna oss i den här sitsen för några år sedan. Vi har lärt oss så mycket om livet och hur orättvist det kan vara. Jag tror vi kommer att uppskatta våra kommande barn på ett helt annat sätt än de som aldrig haft problem. Jag tror inte att vi kommer att älska våra barn mer än andra älskar sina såklart, men vi kommer att lära dom att uppskatta varandra och ta tillvara på det fina i livet.  Det är nämligen inte självklart att man får det man önskar.


Kärlek - Vår kärlek till varandra har växt och blivit starkare än någonsin fastän jag trodde att det var omöjligt.


  

Av EVL - 15 mars 2011 08:32

Ryggen är tack och lov bättre idag. Istället för karateträning som stod på schemat tog jag på mig ankelvikter och tog en långpromenad innan det var dags att gå och lägga sig. Det gjorde nog susen för inatt fick jag sova hela natten utan att behöva vakna och ha ont! :)


Min syster och hennes sambo har blivit bjudna till ett bröllop i Lysekil i Maj. Min snälla och underbara syster slängde sig genast på telefonen och frågade om jag och E kan tänka oss att vara barnvakt en hel helg! Svaret var självklart JA! Vi ser redan fram emot det. Men det kommer nog att kännas konstigt att helt plötsligt ha en liten 8 månaders bäbis hemma, att gå på prommenad med barnvagn och byta blöjjor. Allt det där som vi längtat efter så länge. (Ja till och med blöjjorna ;O) Ska försöka ta tillvara på upplevelsen och verkligen mysa.


För att se hur det går att få honom att somna hemma hos oss utan sin mamma och pappa ska vi också få låna honom över natten, en "test-run". Självklart är också detta något vi verkligen ser fram emot.

  


Av EVL - 14 mars 2011 09:33

Ingen trevlig dag idag. Jag är så fruktansvärt trött! I helgen har vi lagt oss tidigt eftersom veckan innan var så hektiskt men ändå har jag sovit som på nålar. Fredag och Lördag vaknade jag första gången klockan 5 och hade så otroligt ont i svanken. Det gick inte att ligga kvar. Imorse hade värken i svanken bytts ut till en sorts malande tryckande värk i revbenen och i lungorna.


Nu sitter jag på jobbet som en zombie med konstant värk i hela ryggen och en olustkänsla i kroppen. Det kryper och svider i en konstig kombination. Undrar om det hör ihop med hormonerna eller om jag håller på att få en dunderförkylning?

Olustigt är det iallafall.

  

Av EVL - 11 mars 2011 14:39

Vad nervös jag var när jag hoppade upp där i stolen. Först tittade vi på höger sida och där hade en äggblåsa av ca 13 börjat växa. I mitt huvud tänkte jag att nu har säkert äggen i vänster äggstock börjat tokväxa eller så har de avstannat. Så gick han över till vänster sida och på en gång dök ett jättestort ägg upp på skärmen. Den mätte snudd på 18mm och det är alltså dags för ägglossning. Äntligen!


Jag tar sprutan om ett tag och sen gäller det att ha sex ikväll och imorgon. Han trodde att det skulle funka på det här sättet. Det kanske tar några gånger men han trodde att detta är vägen att gå. Det kändes JÄTTEBRA när han sa så!


Ny tid för spolning 6 April kl9. Om jag får mens börjar jag med 50 iu direkt och ringer TF för VUL.


Ännu en stressig dag och ännu en värmd mikromat framför datorn, men OJ vad det är värt det!

  

Av EVL - 11 mars 2011 10:14

Jaha, då bär det av till TF igen då om ett tag. Ägglossningssprutan ligger och väntar i kylskåpet på jobbet men jag har inte så stora förhoppningar om att få ta den idag. Det blir nog till helgen skulle jag tro.


Har alla klassiska symtom på kommande ägglossning. Bröstvårtorna gör ont och brösten är lite större, magen är sväld och det hugger då och då. Är det inte konstigt att den mest fertila tiden är också tiden då man känner sig som minst sexig? Detta kanske vägs upp av att man har större sexlust? Hoppas mina tankar om osexighet inte smittar av sig på E som måste prestera på topp några dagar framöver.

  


Av EVL - 10 mars 2011 20:31

Av EVL - 10 mars 2011 08:33

  

Denna kanske är mer talande?


  

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards