EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 25 maj 2011

"Svar på tal"

Av EVL - 25 maj 2011 11:40

Jag bara oroar mig hela tiden. Antar att det måste finnas något rejält fel på mig eller E fastän läkaren säger någonting helt annat.


TF säger att jag har fri passage i äggledarna, men varför gjorde spolning då så ont? Många skriver att det inte kändes när de sprutade in vätskan, men för mig gjorde det jätteont.


Varför har jag kramper i livmodern då och då? Veckan innan mens bränner och krampar det väldigt ofta. Sitter jag ner eller om jag är kissnödig så utrymmet för livmodern förminskas gör det ondare. Har jag endometrios? Kan man ha det fastän jag inte har sån hemsk mensvärk?


Är det fel på mina ägg? Efter 19 försök borde väl ett litet ägg blivit befruktat?!


Varför har jag alltid 16 dagars lutealfas när jag får 14 dagar med ovitrellesprutan? Vad är det min kropp håller på med de där sista två dagarna?


Kan man vara okompatibel med sin pojkvän?


PS. Håll er borta från Facebook idag. De är "Mammavecka" och man ska skriva och skryta med hur ung man var när man fick barn för första gången...

Hade jag mod nog skulle jag ge "svar på tal".


    

 

 
 
Mitt här och nu

Mitt här och nu

25 maj 2011 12:26

Skickar massor med kramar och hoppas innerligt att det ska bli eran tur snart!

http://www.mittharochnu.blogspot.com

EVL

25 maj 2011 13:42

Tack vännen! Försökte säkert 10 ggr att kommentera dina senaste inlägg men de verkar inte ha kommit fram. Ville skriva att du verkar ha haft ett superjobbigt år och att du förtjänar att bara glida fram på en räkmacka framöver. Hoppas det bara blir bättre och bättre från och med nu!
Kram!

 
Tea

Tea

25 maj 2011 13:04

Ja, tänk om man hade mod nog!

http://langrean9manader.blogspot.com

EVL

25 maj 2011 13:41

Ja, vad skönt det skulle kännas. Många skulle nog få sig en tankeställare.

 
M

M

25 maj 2011 13:33

Har sett det där på Facebook och jag stör mig otroligt mycket på det och alla andra "kopiera-detta-om-du-är-mamma"- inlägg. Det kliar så i fingrarna att ge svar på tal!
Kram

http://myhartfordhome.blogspot.com

EVL

25 maj 2011 13:40

Mm, önskar jag var modigare... då hade jag verkligen skrivit den där statusuppdateringen. Håller mig ifrån ansiktsbok istället.

Kram!

 
Miss Baglady

Miss Baglady

25 maj 2011 13:36

Det gjorde inte ont under själva spolningen, men efteråt spydde jag och det gjorde verkligen jätteont. Så det är nog normalt.

Hänger nog inte riktigt med, har ni gjort 19 IVF-försök? eller vad är det ni har gjort 19 gg?

Ja bojkotta facebook denna veckan asså.

http://baglady442.wordpress.com

EVL

25 maj 2011 13:39

Vad märkligt att man kan uppleva samma sak så olika. Jag hade ont under och ett bra tag efter...

Nej, inga IVF-försök än. Vi har fått 19 försök hitills på snart 2 år, med pergotime, antibiotikabehandlingar och puregon.

Kram!

 
candra

candra

25 maj 2011 14:25

Jag grät mig igenom min spolning äggledarna för det gjorde så ont, efteråt höll jag på att spy och svimma. Kramper i livmodern kommer och går hela tiden, grym mensvärk och blöder som satan. Min cykel ligger/låg på mellan 33-53 dagar och det var en ren pina varje månad för man hoppades hela tiden. Lite likt dig, undrar vad allt beror på. Det olika symptomer varje månad förutom att värken är det enda som är sig likt, jag hoppas att spolningen har ökat chansen för er och kanske är juni en magisk månad för er precis som den var för oss. Jag firar hellre barnlösas dag på lördag än mors dag på söndag, jag bara önskar att jag kunde göra mer for dig. Nån mirakelkur av nåt slag men helt ärligt så fattar jag fortfarande inte att vi fick vårt monster, vet bara att jag planerade sommaren, drack vin på balkongen och tränade innan plusset.

Kram på dig du underbara människa, du orkar detta för att du är en otroligt stark människa.

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

25 maj 2011 20:35

Ja det låter ju väldigt likt mig, förutom att jag alltid blöder väldigt lite när jag har mens. Skulle gärna få ett svar på varför vi har det så!
Hoppas också att Juni blir en bra månad :)

Vad underbar du är! Du gör så mycket för mig genom att finnas där och stötta och kommentera.
Kram!

 
Anna

Anna

25 maj 2011 18:07

Tack för din rara kommentar hos mig, det värmer verkligen!

Jag vet hur det är att oroa sig och föreställa sig alla möjliga hemska scenarion. Försök att lita på TF, han har varit länge i branchen och vet vad han pratar om. För mig så gjorde spolningen också väldigt ont (tur att det gick fort) och jag fick själv se vätskan som spolades in i äggledarna på ul-skärmen, så det var öppet.

Kram!

http://www.enmammawannabe.bogspot.com

EVL

25 maj 2011 20:37

Det känns alltid så bra när man är där, men man glömmer fort den där känslan av att allt kommer att ordna sig. Önskar man hade en egen TF hemma som kunde lugna en varje kväll :)

Skönt att höra att det kan göra ont för andra, även fast jag hellre hade velat att det inte kändes någonting för dig under spolningen såklart ;)

Kram!

 
Du + jag och framtiden

Du + jag och framtiden

25 maj 2011 18:56

Endometrios kan te sig väldigt olika. Endel ahr fruktansvärda smärtor, andra knappt något eller inget alls. Det är en lömsk sjukdom på så vis. Det går tydligen bara att konstatera genom laparoskopi (titthålsoperation). Det var så läkarna upptäckte det på mig. Jag vill absolut inte skrämma dig eller så, bara svara på din fråga. Jag tycker däremot att du absolut ska ta upp dina besvär med läkare, har du redan gjort det, så gör det igen. Det behöver ju inte ha med endo att göra men ovissheten, att hela tiden fundera gör allt så mycket jobbigare och det kan vara bra att få avskriva en del av alla funderingar.

Jag vet hur det är......

Jag hoppas så att ni lyckas SNART!!!!!!

KRAM!

http://dujagochframtiden.blogspot.com

EVL

25 maj 2011 20:38

Vad var det som gjorde att du misstänkte endo? Hade du kramper eller något sådant?
Ska absolut prata med TF om det jag oroar mig för. Tack för att du delar med dig!

Tack så mycket

 
jenny_maria

jenny_maria

25 maj 2011 19:49

mina passager var oxå jättebra, men jag mådde blä under undersökningen, hade jätteont, svimmade och kräktes efteråt - är nog väldigt olika. hoppas det känns lite mer uthärdligt snart och tack för fejjan-tipset!

http://langtaneftersammanhang.blogspot.com

EVL

25 maj 2011 20:39

Ok, kanske inte borde oroa mig så mycket för hur jag upplevde det då. Tack för att du delar med dig!

Kram!

 
Mitt här och nu

Mitt här och nu

25 maj 2011 20:35

Tack vännen :-)
Ja det har varit ett riktigt skitår på många sätt men förhoppningsvis blir det bättre och bättre för oss båda framöver. Det tycker jag att vi förtjänar om man nu får säga så....Kram

http://www.mittharochnu.blogspot.com

EVL

25 maj 2011 20:40

Ja så får man säga. Vi förtjänar allt fint och roligt som kommer i framtiden.
Kram!

 
Kix

Kix

25 maj 2011 21:19

Lugn gumman. TF är nog en av de tråkigast gynekologerna jag träffat, men jag har aldrig tvivlat på hans kunskaper. Spolning gjorde jätteont och jag spydde och var oerhört illamående efteråt (såsom jag ser fler gjorde). Jag fick se vätskan åka igenom äggledarna och kunde se att det gick genom. Tänk på microstorleken på en spermie så hoppas jag att du förstår att den kommer igenom! Jag har också funderat på om man är inkompatibel med min man, men sedan tänker jag ju att de som våldtar kvinnor och som av detta blir ofrvilligt gravida borde ju också rimligtvis vara inkompatibla med varandra?!??

Ja, tänk om man hade mod... när törs du och jag skiva det på FB?! Om jag börjar? :) Kram Kix

http://kix.bloggplatsen.se

EVL

25 maj 2011 23:29

Ok, tack Kix. Tråkigt att höra att det gjorde ont för dig med. Men du har rätt. Jag borde försöka vila i det TF säger. Men du vet ju, hjärnan vindlar iväg på något och sen kan man inte släppa det.

Ja, vi kan inte vara inkompatibla. Tror jag läst nånstans att man måste vara väldigt väldigt nära släkt för att det ska bli så.. och det är vi ju verkligen inte.

Säg det, om du börjar så skulle nog jag också våga ;) Det är ju trots allt du som fått mig att börja blogga in the first place.

Kram!

 
amanda

amanda

25 maj 2011 22:35

Hur kommer dom fram till att man ska spola äggledarna och vad är endo? Jag har inte en aning. Men jag hoppas att du får svar på dina frågor nu på måndag!

Kram!

http://amandabergklint.bloggplatsen.se

EVL

25 maj 2011 23:26

Spolning brukar var ett steg i utredningen. Ni har ju lyckats bli gravida så du har ju antagligen inget stopp och det är säkert därför du inte fått spola.
Endo är bara en förkortning av endometrios, typ ärrbildning i livmodern och buken.

Tack, ska verkligen försöka få svar på allt.
Hoppas jag inte fegar ur bara.
Kram!

 
amanda

amanda

25 maj 2011 23:33

Okej. Ja, men det var ju 11 mån sedan nu, undrar om det skulle kunna vara aktuellt? Hm.. Ska fråga T om det i morgon, bra att höra sig för och inte missa något som KAN vara en orsak till att det inte vill ta sig än.

Jag vet att dom tycker du har full rätt till alla frågor du vill ställa, Ellen sa till mig, inga frågor är för dumma. Så prova klassikern, skriv ner dina frågor på ett papper, ha med dig E (som du ska) och sen får ni svar tillsammans. Så mkt lättare att minnas allt då man är två :-)

Jag tänker fråga lite om detta i morgon, för man vill ju vara på den säkra sidan. Sen ska jag skriva ett inlägg om vad han svarade osv.

Försök att inte fega ur :-) Dom förstår att du/ni är oroliga. Många kramar!

http://amandabergklint.bloggplatsen.se

EVL

26 maj 2011 08:14

Ja, fråga det skadar ju inte. Kanske är en spolning precis det ni behöver för att det ska ta sig.

Bra idé. Ska skriva ner allt jag vill få fram och sen försöka att inte fega ur ;). Tyvärr är E ännu fegare än jag... men det känns bra att ha honom vid min sida iaf.

Lycka till idag på besöket!
Kram!

 
Diddi

Diddi

25 maj 2011 23:53

Hej söta du.
Tänkte väl bara säga det andra har sagt.. Spolningen gjorde skit ont och jag tror jag grät mig igenom det hela och skrek en hel del. Men jag hade inget stopp och fick också se det hela på skärmen hela tiden även om det inte intresserade mig ett skit då jag hade så ont. Kunde knappt gå på vägen ut & höll på att tuppa av på vägen hem flera gånger, som tur är klarade jag mig utan kräkningarna.. Men jag har lite annorlunda under mensen, det senaste året sen ungerfär efter spolningen så har jag fått oregelbunden mens. Förr hade jag alltid på dag 27 och 13dagar in hade jag min äl. Men jag har en fruktansvärd mensvärk & tar mig knappt upp ur sängen. Efter spolningen så har jag min mens allt mellan dag 22 till dag 34 & äl har flyttat sig till dag 16 oavsett när mensen behagar att dyka upp.. =/ Tror du kankse ska fråga ännu en gång vad dom tror och sen efter det försöka vila i svaret. Även om det är jobbigt.

Eftersom jag är offentlig med min barnlöshet så länkar jag redan till min blogg på fejjan, blickarna man kan få av "vännerna" är lite jobbiga men ack så skönt det är å slippa allt hemlighetsmakeri, men alla dumma frågor är ännu kvar..
Jag hoppas du kommer till ett lugn i TF´s svar och att du får en underbar sommar som vi hoppas slutar i ett plus =)

Varma kramar
/Diddi

http://www.diddiz.bloggplatsen.se

EVL

27 maj 2011 14:26

Hej :)
Tack för att du delade med dig. Skönt att höra att det finns de som inte bara sover sig igenom spolnigen fastän de inte har något stopp. Hade också svårt att gå efteråt. Det kändes som om hela kroppen var spännd.
Vad konstigt att menscykeln rubbades. Har du frågat din gynekolog vad det kan bero på?

Ska försöka få ur mig allt det jag undrar över. Tack och lov så är min sambo E med mig så han får lägga alla svar på minnet så han kan lugna mig när jag glömt dom igen.

Tack så mycket. Hoppas på detsamma för dig.
Varma kramar tillbaka!

 
Jagvilljagkan

Jagvilljagkan

26 maj 2011 09:34

Hej! Hittade hit via Kix...
Jag tror att olika människor är olika känsliga för tryck i äggledarna och det har inte med skicket på ledarna att göra. Jag har spolat tre ggr och det som jag tyckt gjort redigt (valfri svordom) ont har för mig varit själva "anknäbben" medans spolningen knapppt känts. En vän till mig slocknar nästan däremot...

Sen ville jag säga att jag tycker ditt statusförslag på FB är himla bra!! Skulle vara intressant att se hur folk reagerar.

Samtidigt - så är de där FB.uppdateringarna så himla löjliga. Har du världens bästa syrra/hund/dammråtta kopiera det här... Det är bara dumheter! Jag försöker ignorera dem så mkt jag kan. De som skriver har ju ingen aning om att det finns andra därute som tar illa vid sig.

Ha en bra dag! Det är snart helg nu :0)

http://jagvilljagkanjagvagar.blogspot.com

EVL

27 maj 2011 14:29

Hej! Jag har varit inne och läst din blogg då och då. Hittade dig via Kix ;)

Det verkar som om många upplevt spolningen som obehaglig och smärtsam fastän det inte funnits något stopp. Känns lugnande att höra, tack så mycket för att du delar med dig!

:) Tack så mycket. Ja det skulle vara oerhört intressant. Synd att man inte vågar....

Ja det tycker jag med. Men folk förstår ju inte bättre tyvärr...

Detsamma!
Kram!

 
Orättvisan.

Orättvisan.

26 maj 2011 21:18

Heja dig! Det hade inte varit mer än rätt! KRAM!

http://www.orattvisan.blogg.se

EVL

27 maj 2011 14:30

:) Tack!
Kram

 
Ingen bild

www.mininfertila.blogg.se

27 maj 2011 13:57

Åhh.. jag vet precis hur det känns, jag har oxå börjat fundera över äggkvaliteten nu, varför har inget blivit befruktat liksom? på så här lång tid borde det hänt något!! :(

Men snart snart snart är det vår tur! jag känner extra för dig, lika gammla, liknande problem och försökt ungefär lika länge..

Jag spolades ju i veckan och det kändes inte ens, läkaren sa att det är väldigt ovanligt att man känner av det om det inte är något problem, du kanske borde få ett utlåtande från en annan läkare? Konstigt att ni inte fått lämna spermaprov oxå!

Jag håller tummarna för er!
Och jag har oxå sett den där "mammaveckan" det gör mig förbannad, jag är så trött på att barn är den enda anledningen att leva, det känns som ett hån! :(

EVL

27 maj 2011 14:36

Det är svårt att inte gå till de tankarna tror jag. Vi får bara härda ut och försöka se positivt på varje försök.

Ja nu får det faktiskt vara vår tur snart!

Otroligt. Kände du inte ens något när de blåste upp ballongen? Det verkar som om ganska många kännt av spolningen väldigt mycket som jag så det stämmer nog inte riktigt... men jag ska absolut ta upp det på vårt nästa möte. Ska fråga om äggkvalitén också.

Håller tummarna för dig med!
Kram!

 
Ingen bild

www.mininfertila.blogg.se

27 maj 2011 16:09

Ballong? det hade dom ingen? det var nog olika spolningar då? :S För mig förde dom upp en kateter typ som ett sugrör som dom satte en spruta i andra änden på och sedan sprutade hon in liiite koksaltslösning och kollade med vul under tiden..

Dom kollade om det var fri passage det är det enda jag vet, vad kollade dom efter mer specifikt på dig? orolig jag blir nu... :/

EVL

27 maj 2011 18:01

Jodå det är samma typ av spolning. Läkaren sa nog inte det bara. På katetern sitter det en liten ballong som de blåser upp så att katetern inte ska åka ut när man trycker in vätskan. Det kändes som växande mensvärk när de pumpade upp den.

Du behöver inte vara orolig :)
Kram!

 
Philippine

Philippine

29 maj 2011 20:39

Förbaskade FB-statusar! Men jag har börjat säga ifrån, jag orkar inte hålla tyst. Och det är faktiskt rätt skönt... :)

http://mittlillalingon.blogspot.com

EVL

30 maj 2011 08:24

Ja det förstår jag att det måste kännas skönt. Önskar jag orkade göra det också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards