EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 16 juni 2011

Vårt liv

Av EVL - 16 juni 2011 08:04

Jag berättade för E igår när han kom hem. Han blev inte ledsen men uppgiven. Vi behövde liksom inte säga så mycket. Gick direkt till ett varmt bad.  

Det känns som ett skämt ibland. Vårt liv tillsammans. Det måste ju vara någon som skrattar åt oss. Så känns det. Det tar liksom aldrig slut. Jag blir så trött!


Jag låg och vred mig hela natten. Pulsen slog dubbelt så fort och jag fick liksom inte ro i kroppen. Jag har varit med om det flera ggr förut men första gången var under mitt examensarbete som höll på att ta knäcken på mig. Sen dess är det Pergotime som gjort mig sömnlös och nu på senare tid är det någon slags ångest som håller mig vaken. Ångest över att vårt liv inte fungerar. Det är en sån jävulsk frustration att inte ha kontrollen över vad som händer och samtidigt känna sig totalt överkörd. Så jag snurrade där i sängen. Några ggr under natten försökte E hålla om mig, men det blev bara värre. Tankarna snurrade i huvudet.


"Hur kan en syster vara superfertil när den andra måste kämpa i flera år?"

"Varför skyddade dom sig inte?"

"Varför blir vi inte med barn, kommer vi nånsin att bli det?"

"Överlever jag om 2012 kommer och vi inte lyckats?"


Kan tilläggas också att jag började få ont i magen igår. Precis som alltid innan mens. Det lägger sig som ett tryck, ett band över nederdelen av livmodern. Det var ju passande att kroppen känner att den måste tala om för mig att vi inte lyckats nu heller när min lillasyster precis talat om att de råkat bli med barn. Fan vad de måste ha roligt nu, de där som skrattar åt oss.


Ikväll åker vi M/S Medvind med E´s familj. Vi tänker inte berätta om min lillasysters graviditet. Tänker dra ut på det så länge det är möjligt. Orkar inte prata om det.

Önskar att jag kunde ta några glas vin eller öl under turen men det går ju inte.


Inatt under de få minutrarna jag kunde sova drömde jag om ett positivt graviditetstest. Men jag vet inte vems det var. Självklart är det inte mitt. Sånt händer ju inte. Det händer bara andra.

 

 
 
Längtan

Längtan

16 juni 2011 09:06

Jag känner igen dina tankar angående att någon står och skrattar åt våra motgångar. Skulle jag få tag i denna någon skulle jag slå honom både gul och blå.

Många kramar till dig och E

http://langtantillbarn.blogspot.com

EVL

16 juni 2011 10:28

Ja och herregud vad skönt det skulle vara att banka skiten ur honom.

Många kramar till er med!

 
icka

icka

16 juni 2011 09:51

Vännen ja vet hur den där ångesten känns, ja har inte sovit sen mitt MF i våras o det önskar ja inte min värsta fiende, klart det tär på oss det här att inte få det alla andra tar som självklart här i livet...ja hoppas så innerligt att DU får ett +...
kram

http://www.ickans.blogg.se

EVL

16 juni 2011 10:29

Usch ja det är hemskt. Det är som om allt jobbigt man bär på tar sig ut på natten. Så ser man ut som ett spöke hela dagen.
Hoppas innerligt att DU får ett pluss om några dagar.
Kram

 
amanda

amanda

16 juni 2011 17:03

Jag blir så ledsen när jag läser det du skriver. Jag känner igen mig något fruktansvärt. Jag önskar att jag kunde hjälpa er. Du är en stark människa som tar alla dessa motgångar, gång på gång.

Och ja, det händer bara andra, det är faktiskt sant. Ibland känns det hopplöst, eller oftast. Men jag hoppas att du kommer må bättre i sommar då du får fokusera på att börja med erat ivf.

KRAM!

http://amandabergklint.bloggplatsen.se

EVL

19 juni 2011 16:42

Vad tråkigt att du känner igen dig i det. Önskar att alla vi i bloggvärlden (och övriga barnlösa) skulle skonas från dessa tankar.

Tack vännen. Jag kommer nog må ganska bra i sommar. Skönt att få fokusera och längta till IVF iaf.

Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards