EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

Jag kan inte sova!!

Av EVL - 28 juni 2011 18:47

Jag ligger bara och vrider mig runt runt i sängen. Kroppen vill sova men huvudet tillåter det inte. Detta går såklart ut över humöret och jag känner mig allt som oftast som en vresig treåring. Det första jag sa imorse när klockan ringde, då jag precis lyckats somna, var: OH MY GOD du måste skämta!!  


Allvarligt, varför tar man extacy på ravepartyn? Onödigt. Knapra en Pergotimetablett så sover du inte på en vecka! MYCKET mer effektivt.


Idag efter jobbet ville mamma ha med mig till min gravida lillasyster och min ettåriga systerson. För första gången på väldigt länge sa jag "nä det orkar jag inte. Jag måste få vara ensam ett tag". Såg att mamma blev orolig men jag vet precis hur det hade varit... Allt hemma hos min syster skriker bäbis. Det luktar bäbis. Hennes mage växer IGEN och jag hade bara suttit där och sett sur ut. Inte kunnat hjälpa det. Sen hade jag fått dåligt samvete på kvällen för att jag inte kan bete mig som folk. Anklagat mig själv för att inte orkat dra på ett må-bra-leende och gråta ut avundsjukan när jag kommit hem igen.


Nej, det blir bättre såhär. Ensam hemma kan jag andas. Här finns inga bäbissaker förutom de gömda i byrålådan. De ska jag inte ens titta åt ikväll. Jag ska äta jordgubbar och städa.

 

 
 
Cecilia summerar

Cecilia summerar

28 juni 2011 19:28

HEJA - åh vad bra att du sa nej! Om du tillåter dig att göra det ibland till såna här vardagliga och "onödvändiga" bäbisöverdoser så tror jag det kommer finnas mer kraft till de mer nödvändiga mötena.
Och oj vad jobbigt med sömnen... Hoppas det kommer några bättre nätter.
Kram!

http://www.villhabarn.se/blogg/3395

EVL

28 juni 2011 20:21

Ja det var sååå skönt att bara få slippa och åka hem till tystheten.

Mm det här med sömnen är jättejobbigt. Jag går runt och är supertrött hela dagen men så fort jag försöker lägga mig ner så blir jag klarvaken. Hoppas att det släpper snart. Tar sista tabletten imorgon.
Kram!

 
Tea

Tea

28 juni 2011 19:48

Bra att du sa ifrån.

http://Langrean9manader.blogspot.com

 
Orättvisan

Orättvisan

28 juni 2011 20:14

Usch :( Pergotime verkar vara jävulens påfund. Jag tycker att alla verkar må skitdåligt av pergo.

Tycker du gjorde rätt som stannade hemma. Folk får faktiskt försöka att förstå, så är det bara.

Stor kram på dig, fina.

http://www.orattvisan.blogg.se

EVL

28 juni 2011 20:16

Ja jag förstår inte att det ska vara sån skillnad på Pergotime och Puregon. Mådde 100ggr bättre med sprutorna än nu med tabletterna. Förhoppningsvis är det sista gången jag trugar i mig dom.

Stor kram tillbaka!

 
Kix

Kix

28 juni 2011 23:27

Två saker:
- Å vad roligt det måste varit att träffa Cecilia på tumanhand. Hon har alltid så bra svar och kommentarer och man blir varm om hjärtat. Hoppas att mötet kändes precis såsom du förväntat dig.

- Å vad bra att du var stark nog att säga ifrån. Du skall ju inte behöva göra något som inte känns bra. Ett påklistrat leende måste vi alltför ofta jobba oss igenom. Skönt att få bestämma när man vill slippa det.

Å så en parantes (även till ovan kommentatör). Jag har inga biverkningar av Pergotime. Ingen mår bättre för det (dvs även fast jag berättade detta), men jag tänkte att jag också skulle berätta utifrån min erfarenhet.

Kram Kix

http://kix.bloggplatsen.se

EVL

29 juni 2011 08:50

Ja det var jättemysigt. Hon är en sån härlig person.

Jag tog Cecilias råd om att säga nej till små vardagliga saker som känns jobbiga så att jag får kraft över till ex barnkalas. Ett jättebra råd!

Vad skönt att du inte har några biverkningar! Bra att du berättade det tycker jag. Oftast hör man bara skräckhistorier kring de där tabletterna.

Kram!

 
amanda

amanda

29 juni 2011 00:38

Bra! Du har all rätt till att avböja från det som tynger dig och får dig att må sämre.
Hoppas du kommer kunna sova snart igen, usch vad jobbigt att ligga vaken så länge :-(

Kram!

http://amandabergklint.bloggplatsen.se

EVL

29 juni 2011 08:16

Ja det kändes jättebra. Tog sista tabletten idag så jag hoppas på att få sova riktigt länge i helgen. Om jag får för E som är supermorgonpigg :O

Kram!

 
AnnaCecilia

AnnaCecilia

29 juni 2011 06:53

Jag sover alltid som en kratta vid våra försök, det går bara inte att somna och när jag väl lyckas somna så vaknar jag efter någon timma.

Har oxå sovit dåligt i natt är som en zombie:-(

http://bebiskarusellen.bloggplatsen.se

EVL

29 juni 2011 08:16

Vad jobbigt! Antar att det är både stress och psykisk press som ligger bakom båda våra sömnsvårigheter. Känner igen den här sömnlösheten från när jag gjorde mitt examensarbete.

Hoppas du sover bättre snart och att du kan ta igen dig efter jobbet. Så jobbigt att gå omkring som en zombie.
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards