EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 11 november 2020

Rubrik saknas

Av EVL - 11 november 2020 15:15

Elvis 5 år


Du är väldigt musikintresserad och vill gärna lyssna på specifika låtar om och om igen. Favoriterna just nu är "Ona nighta standa", "Helt seriöst" och den senast upptäckta "Cry little sister" med Marlyn Manson.


Du älskar skräckberättelser för barn och ser gärna på Ghoosebumps och älskar karaktären Slappy. Jag har gjort en liten lerfigur åt dig som du älskar. 


När det är kväll vill du aldrig sova i din egen säng. På helgerna får du sova inne hos A-V men på vardagarna måste du vara i ditt rum. Då vill du ha alla lampor tända och sagan på. Ofta vandrar du ut i hallen yrvaken någon timme senare och svamlar konstiga saker. När det är dags för mig och pappa att lägga oss vaknar du sekunden som det blir tyst i huset. Då hör jag dina fötter när du springer in i vårt rum med kudden i handen. Det slutar oftast med att du får lägga dig skavfötters med A-V.


Du har övat på gammelmormors favoritlåt sen du var 2.5 år och nu kan du spela nästa hela "blott en dag" på piano. Ibland har du konsert för mig så att jag får höra. Du vill ofta lära dig den sista delen men vill på samma gång inte att jag ska visa dig.


Du är bland de största barnen på förskolan nu och det innebär att du får gå i 5-årsgrupp. Det tycker du är roligt. Du leker mycket med din bästis Filip, fast ni bråkar lite då och då. När jag lämnar dig på morgonen är du lite blyg men vi jobbar tillsammans på att säga god morgon till fröken. Jag stannar alltid utanför fönstret och gör ett litet hjärta med händerna, sen ett stort och sen hoppar jag ett stort hjärta. Så säger vi hej då tills det är dags att hämta hem dig. Du vill ofta att jag ska komma tidigt att hämta och springer till mina armar när du ser mig.


Pappa har gett dig en massa gamla Turtles-tidningar som du älskar jättemycket. Du är väldigt försiktig med dom och visar gärna upp dom för alla som kommer hit.


Den bästa du vet är kusin Odd. Ni har ett alldeles speciellt band till varandra. Varje gång ni ses kramas ni länge och sen leker ni tätt ihop tills det är dags att gå. Om du inte vill ta på dig kläderna en morgon räcker det med att säga att Odd har likadana eller att det är Odds gamla så flyger de på direkt. Du vill också bli klippt på samma sätt.


Du är väldigt hjälpsam och säger ofta "mamma jag kan hjälpa till dig". Du följer med oss när vi hänger tvätt, städar, lagar mat eller fixar med huset eller bilen.


Du är SÅ go. Ofta säger du "mamma jag vill HA dig" och så vill du kramas länge och hårt. Jag svarar alltid med "men du HAR ju mej" och pussar på dig mycket.



Anna-Vera 8 år

 

Du är verkligen en stortjej nu som går i 2:an. Du lyssnar och

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards