EttVanligtLiv

Alla inlägg den 16 augusti 2011

Av EVL - 16 augusti 2011 09:52

...sitter vi i väntrummet och är bara några minuter från att gå in till vårt första IVF-samtal. Vad jag längtar! E är mest orolig inför allt, han kan inte se IVF som någonting att se fram emot just nu. Han ser fram emot att bli pappa, att se ett positivt graviditetstest men han bävar inför resan dit.

Det är ok. Jag förstår att han är nervös och orolig. Han har inte haft lika lång tid på sig att förlika sig med hela processen. Sen är han nervös inför allt som är förknippat med läkare och sjukhus. Min plan är att köpa lugnande (naturläkemedel) på apoteket till honom innan besöken. Det är tabletter som jag använt på några begravningar och för det mesta fungerar de utmärkt. Jag vet att när han får se våra små befruktade ägg kommer han att tycka att det är helt otroligt. Det är ju någonting fint också.


Igår på kvällskvisten ringde jag till mamma och sa precis som det var. Att jag blev ledsen när de pratade om att resa till sommaren och bara antog att vi fortfarande skulle vara barnlösa kring den tiden. Att jag upplever det som om min syster blivit mer tanklös när det gäller kommentarer om att de är gravida igen när de är i närheten av oss.


Mamma förstod precis (Tack Cecilia och din underbara bok!) och hon hade tänkt på att min systers beteende måste påverka oss negativt. När hon pratat om semester nästa år hade hon trott att vi fortfarande måste vänta några månader på behandlingen och att vi kanske var gravid då men att vi ändå skulle kunna följa med på resan. Problemet var att hon inte förklarade det igår. Tack vare att mamma tagit sig tid att läsa Väntrum har hon börjat förstå hur jag och E mår. Förr tyckte hon att vi skulle försöka leva som vanligt. Nu är hon lyhörd och förstående. Så himla skönt!


Den 23:e klockan 10 sitter vi hos TF. Samma dag kommer min vän K till honom för ett UL i vecka 18. De är äntligen gravida efter 6 år av barnlöshet och många IVF-försök. Jag är så lycklig för deras skull. Hoppas deras närvaro där samma dag kan ge oss lite tur också för det känns som om det kan behövas. Igår satt jag och läste på om odds vid IVF och det kan ju göra vem som helst nojjig.


Nu ger jag mig själv googleförbud och koncentrerar mig på det som väntar om bara 7 dagar. Starten på vårt nya liv. En start på ett riktigt liv. Jag är så himla redo att lämna väntrummet nu.

 

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards