EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2011

Om en vecka...

Av EVL - 16 augusti 2011 09:52

...sitter vi i väntrummet och är bara några minuter från att gå in till vårt första IVF-samtal. Vad jag längtar! E är mest orolig inför allt, han kan inte se IVF som någonting att se fram emot just nu. Han ser fram emot att bli pappa, att se ett positivt graviditetstest men han bävar inför resan dit.

Det är ok. Jag förstår att han är nervös och orolig. Han har inte haft lika lång tid på sig att förlika sig med hela processen. Sen är han nervös inför allt som är förknippat med läkare och sjukhus. Min plan är att köpa lugnande (naturläkemedel) på apoteket till honom innan besöken. Det är tabletter som jag använt på några begravningar och för det mesta fungerar de utmärkt. Jag vet att när han får se våra små befruktade ägg kommer han att tycka att det är helt otroligt. Det är ju någonting fint också.


Igår på kvällskvisten ringde jag till mamma och sa precis som det var. Att jag blev ledsen när de pratade om att resa till sommaren och bara antog att vi fortfarande skulle vara barnlösa kring den tiden. Att jag upplever det som om min syster blivit mer tanklös när det gäller kommentarer om att de är gravida igen när de är i närheten av oss.


Mamma förstod precis (Tack Cecilia och din underbara bok!) och hon hade tänkt på att min systers beteende måste påverka oss negativt. När hon pratat om semester nästa år hade hon trott att vi fortfarande måste vänta några månader på behandlingen och att vi kanske var gravid då men att vi ändå skulle kunna följa med på resan. Problemet var att hon inte förklarade det igår. Tack vare att mamma tagit sig tid att läsa Väntrum har hon börjat förstå hur jag och E mår. Förr tyckte hon att vi skulle försöka leva som vanligt. Nu är hon lyhörd och förstående. Så himla skönt!


Den 23:e klockan 10 sitter vi hos TF. Samma dag kommer min vän K till honom för ett UL i vecka 18. De är äntligen gravida efter 6 år av barnlöshet och många IVF-försök. Jag är så lycklig för deras skull. Hoppas deras närvaro där samma dag kan ge oss lite tur också för det känns som om det kan behövas. Igår satt jag och läste på om odds vid IVF och det kan ju göra vem som helst nojjig.


Nu ger jag mig själv googleförbud och koncentrerar mig på det som väntar om bara 7 dagar. Starten på vårt nya liv. En start på ett riktigt liv. Jag är så himla redo att lämna väntrummet nu.

 

 
 
Miss Baglady

Miss Baglady

16 augusti 2011 10:22

Det kommer att gå bra, ingenting att oroa sig för. IVF är inte så farligt. Ni kommer att klara det jättebra.

http://baglady442.wordpress.com

EVL

16 augusti 2011 15:19

Tack vännen! Du lugnar mig alltid :)

 
candra

candra

16 augusti 2011 11:34

Hela processen måste vara hemskt jobbig men resan kommer samtidigt att vara intressant och underbar, jag håller tummarna för att allt går perfekt och att det blir ett litet mirakel. Det kommer att gå vägen!

Vad är det för bok ni har läst? Väntrum?
Vart finns den att köpa?

Kram

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

16 augusti 2011 15:19

Ja jag tror också att det kommer att vara en blandning av hemsk tortyr och underbar förväntan. Tack vännen! Det betyder mycket att du tror på oss

 
Medan Du Finns

Medan Du Finns

16 augusti 2011 11:59

Åh, lätt att vara orolig. Men det är ju ingen idé! Trots allt kommer två av tre par att ha lyckats efter tre försök, så sannolikheten är ju störst att det går bra. Om det onda ska komma kommer det ändå, vare sig man oroar sig eller ej. Stooort lycka till!

http://medandufinns.wordpress.com

EVL

16 augusti 2011 15:17

Ja du har alldeles rätt. Ska försöka sysselsätta mig med annat för att slippa tänka. Tack så mycket!

 
Nelle

Nelle

16 augusti 2011 14:42

Härligt att det närmar sig! Du ska se att din E blir mer engagerad när ni kommit igång med allt.
Kram

http://neverletmego-nelle.blogspot.com

EVL

16 augusti 2011 15:16

Ja det är skönt. Tror också att han kommer att vänja sig vid tanken :) Det blir väl mer verklighet när han väl sitter där på mötet.
Kram!

 
Anna

Anna

16 augusti 2011 16:11

Bra att du berättade för din mamma att du blev ledsen, oftast förstår mammor mycket mer än vi tror...
Blir så glad att höra om era vänner som äntligen lyckats efter sex år, ren glädje. Varför går de hos TF efter så många veckor, går man inte till mvc då?

Kram kram!

http://www.enmammawannabe.blogspot.com

EVL

16 augusti 2011 21:24

Ja de gör nog det. Speciellt nu efter att hon läst Cecilias bok. Visst har du läst den du med?

Ja de ger hopp till många andra som försöker. De är så oroliga över allt så de ville gå på ett tidigare UL. TF tog emot dem eftersom de varit hans patienter så länge :)

Kramar!

 
Cecilia summerar

Cecilia summerar

16 augusti 2011 17:36

Du gör mig lycklig än en gång! Tack du rara! Det är du fenomenal på. Vilken lycka att veta att berättelsen som fått sin näring ut vår tid av längtan, smärta och sorg nu bidrar till att din och E:s familj förstår er situation bättre. Att vår jobbiga tid har fått en storslagen mening. Tack för att du bjuder mig på all denna härliga respons!

Och så hoppas jag det blir ett bra och hoppfullt möte för er om bara EN VECKA! Och att ni liksom vi får fullträff på första försöket.
Kram

http://www.villhabarn.se/blogg/3395

EVL

16 augusti 2011 21:26

Kul att kunna göra dig lycklig och vad fint att du kan känna att er kamp fått en mening! Tänk hur mycket jag har blivit hjälpt av boken... det måste ju finnas jättemånga fler som känner likadant! Allt pga dig. Det är fint

 
Fia

Fia

16 augusti 2011 17:39

Vad bra att ni redde ut det! :-)

http://fiavillhaenunge.blogspot.com

EVL

16 augusti 2011 21:26

Ja verkligen :)

 
Orättvisan.

Orättvisan.

16 augusti 2011 18:05

Snart, snart, snart! Såå spännande och underbart! Även om det kanske blir en lång och jobbig väg (förhoppningsvis inte) så måste ni lova att aldrig ge upp! Det är mitt bästa tips på vägen! <3<3<3

http://www.orattvisan.blogg.se

EVL

16 augusti 2011 21:27

Ja jag längtar något helt enormt! :)
Jag lovar, det ska vi inte göra.

Kramar

 
candra

candra

16 augusti 2011 22:11

Vi tog ju bort badkaret för ett tag sedan och satte in en dusch för att kunna få plats med blöjbänken, har en insats till badbaljan men han hatar den oxå så det går inte det heller.

Tror nog att det kommer att bli bättre snart, barn älskar ju att bada.

Kram

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

17 augusti 2011 08:25

Ja just det. Det hade jag glömt.
Ja det kommer nog att gå bättre snart. Min syster köpte jättemycket leksaker som hon fyllde baljan med när barnet skulle badas, det kanske kan hjälpa?

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards