EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 1 juni 2011

Antagligen sista VUL och vår plan inför framtiden

Av EVL - 1 juni 2011 08:03

Igår klockan 13.50 satt jag och E i soffan hos TF. Stackars E tycker inte om sjukhus eller något ställe som påminner det minsta om sjukhus så han satt stel som en pinne och svettades om händerna. Jag vilade mitt huvud mot hans axel och han höll sin arm om mig. Nuförtiden känner jag mig som en veteran i det där väntrummet.


Väl inne hos TF gjordes ett VUL som visade att ett ägg på höger äggstock kanske håller på att ta fart. Det låg precis på gränsen till 10mm. Pga alla lediga dagar framöver fick jag en ny tid på Tisdag men det finns ju en stor risk att ägglossningen sätter igång till helgen. Det blir alltså till att köra med stickor igen. En sak är iallafall säker och det är att får jag utslag på äl-stickan så sätter jag genast Ovitrellen i magen. Aldrig att jag tänker vänta 16 dagar på mensen igen.


Innan vår tid hos TF var över passade jag på att fråga om krampen/brännande känslan i livmodern. Han tyckte inte att det skulle vara något att oroa sig för eftersom det inte fanns några tecken på att något ska vara tokigt under VUL eller spolning. Antar att jag får släppa det där nu. När jag berättade hur ont spolningen gjorde så svarade han att det är så olika hur man upplever den. Vissa tycker att det gör ont och andra inte. Det betyder inte att det finns något fel. Skönt att höra! Släpper det med.


Så till den viktigaste frågan - IVF. Vi berättade att vi vill bli uppsatta på kö till IVF och fick till svar att det kan bli svårt. Vi har ett känt hinder men man anser att det kan behandlas med stimulering. Detta gör att vi ligger i en gråzon. Han skulle försöka få till en remiss i Augusti men det kan bli så att vi måste vänta ETT ÅR TILL!!  Vi fick nöja oss med det. Fast vi var inte nöjda såklart.


Resten av dagen sket vi fullständigt i vad jobb heter och åkte hem till E´s föräldar för att dricka kaffe. Min svärmor är jättefin och underbar på alla sätt och vis men hon vågar inte riktigt prata med mig på samma sätt som med E om känsliga saker. Ganska dumt faktiskt eftersom E hatar att prata känslor med sina föräldrar. Enda sedan E ringde och berättade om vår kamp för dom så har jag önskat att de ska fråga någonting om hur det går, men hitills hade de inte vågat. MEN igår när vi berättade att vi varit hos TF började svärmor äntligen fråga hur det går och hur vi mår. Som jag längtat efter att hon ska göra det! Det var svårt att inte bli grötig på rösten men vi pratade ett bra tag om sprutorna och vår plan.


Såhär ser vår plan ut föresten:

Vid nästa besök eller då jag ringer för att avboka min tid pga att ägglossningen kommit i helgen så ska jag be om Pergotime. (Inte för att jag tror att det ska fungera utan för att mensen inte ska försvinna under sommaren och för att vi ska ha en liten chans till ägglossning iaf).

Jag ska också be om en ny tid i Augusti och fråga om TF har möjlighet att skicka förfrågan om remiss till IVF redan då.


Får vi avslag på remiss till IVF i Augusti kommer vi att gå privat till IVF-kliniken i Falun. Där kan man köpa ett trepack med "Graviditetsgaranti" för 55000kr.


 

 
 
Mia

Mia

1 juni 2011 09:00

Tycker det är konstigt att ni inte får remiss till IVF ändå nu, man borde inte få göra hur många stimuleringar som helst när det inte ger de resultat man önskar. Hoppas de kan skicka den i augusti, håller tummarna för det!
När de spolade äggledarna på mig så gjorde det också vansinnigt ont utan att det var något fel så vi har nog bara haft otur du och jag :)
Lycka till över sommaren nu, man kan ju alltid hoppas på ett mirakel för er, eller hur?!
Många varma kramar

http://swimmia.blogspot.com

EVL

1 juni 2011 11:14

Ja jag funderar också på det där. Det kan ju inte vara bra för kroppen pumpa in en massa hormoner hela tiden. Tack så mycket, det hoppas jag med!

Uscha vad tråkigt att det gjorde ont för dig med. Ja vi hade nog det. Skönt att det är över iaf :)

Tack så mycket Mia!
Många varma kramar tillbaka

 
candra

candra

1 juni 2011 09:23

Det låter som en bra plan, jag hoppas att ni får remissen. Det är bara tråkigt att man Ska behöva gå så långt för att få ett barn och det är ju inte bara påfrestningarna på själen och kroppen utan även ekonomiskt. Ibland verkar det som att dem drar ut på Behandlingarna bara för att det är dyrt med ivf och ibland förstår dem inte heller. Ha det underbart och jag håller tummar och tar för er. Kram

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

1 juni 2011 11:15

Ja det känns bra att ha en plan. På ett eller annat sätt blir det IVF till hösten.

Tack så mycket vännen. Ha det underbart ni med!
Kram

 
Tea

Tea

1 juni 2011 09:28

Skönt att ha en plan iaf! Kram

http://langrean9manader.blogspot.com

EVL

1 juni 2011 11:16

Ja det känns skönt.
Kram!

 
Min längtan

Min längtan

1 juni 2011 10:01

Förstår att det känns lite dubbelt.
Jag tycker att det är jättebra att du har en plan för dig själv, det gör allt så mycket mer hanterbart än att bara sväva runt utan att veta vad nästa steg blir.

Om det nu blir privat IVF vilket jag innerligt hoppas att ni slipper, så tänk på bruttolöneavdraget, så blir det inte lika fullt samma stora hål i plånkan!

KRAM!

http://minlangtan.bloggplatsen.se

EVL

1 juni 2011 20:34

Ja verkligen, men jag har haft lite tid på mig att vänja mig vid tanken på att vi kanske måste betala själva. Tror vi båda har tänkt på det utan att säga det högt eftersom vi lagt undan pengar "till något nödvändigt".

Så är det, nu fokuserar jag mest bara på att det ska bli ett IVF. Det här med bruttolöneavdrag har jag så smått börjat kolla på, men det känns lite sådär att ta upp det med nya jobbet så här på en gång... vi får se.

Kram!

 
amanda

amanda

1 juni 2011 10:19

Åh kära du, vad tråkigt det är att läsa att ni ska behöva vänta så länge för ett gratisförsök! Det är helt absurt. Jag menar, du har pco, har försökt blivit gravid i två år, mår ständigt dåligt och ditt välmående försämras efter varje behandling.

Någon slags moral i denna barnlöshet hos de som fattar beslut angående ivf-behandlingarna verkar inte finnas. Ursäkta. Men varför ska vi, som lider av pco, få lida ytterligare när behandlingarna inte ger något resultat?

Jag hoppas att det löser sig. Och går ni vidare till ivf-kliniken i Falun så ska jag stötta dig under den resan också.

Även jag funderade på pergotime i sommar, men jag får ju inte ens någon mens av det, så det är rätt hopplöst för mig, iaf.

Sen som du skriver, vill heller inte vänta på mensen i 16 dagar, vilket helvete :-(

Hoppas hoppas hoppas verkligen att du blir gravid denna gången!!

Många kramar!!!

http://amandabergklint.bloggplatsen.se

EVL

1 juni 2011 20:35

Ja, det känns absurt + att man bara får ETT enda försök gratis. Otroligt dåligt. Ja man tycker att man lidit tillräckligt när man slitit och kämpat i flera år.

Tack vännen det vet jag :)
Vad jobbigt att det inte funkar med pergotime. Finns det inga andra tabletter som man kan prova? Kanske du ska fråga TF?

Tack! Hoppas hoppas hoppas att du lyckas nu du med!
Många kramar tillbaka!

 
Åren går

Åren går

1 juni 2011 10:36

Jag kan fortfarande inte förstå hur man kan ha så korkade regler att ni inte ska få remiss till ivf direkt efter sommaren. Men det kommer jag aldrig att förstå..
Annars tycker jag att det låter som en bra plan. Självklart orättvist att behöva vända sig privat, men på samma sätt skönt att känna att ni tar ett nytt steg, ett steg mot er bebis! Och graviditetesgaranti låter ju väldigt bra. kram!

http://arengar.wordpress.com

EVL

1 juni 2011 20:37

Ja visst är det idiotisk! Förstår inte jag heller.

Ja, vad är 55000 om man får en bäbis? Jag skulle gladeligen betala 55 miljoner för ett barn.
Kram

 
M

M

1 juni 2011 14:57

Skönt att ni har en plan färdig. Tycker det är lite konstigt att de inte kan skicka remissen redan nu, och att behöva vänta upp till ett år känns ju sådär.
Jag håller såklart alla tummar för er! Kram!

http://myhartfordhome.blogspot.com

EVL

1 juni 2011 20:38

Ja det är skönt. Visst är det dumt men vi kommer inte att vänta på något sådant. Pengar är ingenting i jämförelse.

Tack vännen! Kram

 
L

L

1 juni 2011 19:21

Skönt att ni har en plan! Jag har valt att ge dig en Blog Award för jag tycker du har en väldigt bra blogg samt att du har stöttat mig på ett bra sätt! Stora kramar!

http://hjartats-langtan.blogspot.com

EVL

1 juni 2011 20:39

Ja det är skönt. Tack så mycket fina vän

 
Du + jag och framtiden

Du + jag och framtiden

1 juni 2011 20:59

Skönt att ni har en plan! =) Om ni använder er av Falun, kommer ni ha hemortsläkare då? Ett tips kan vara att ta kontakt med den läkaren redan nu, ifall det är väntetid därmed.... Vi fick vänta i 2 månader och det är iof inte lång tid men ändå... =)Till Falun var det däremot ingen kö! Ta hand om er i sommar!!

http://dujagochframtiden.blogspot.com

EVL

1 juni 2011 21:12

Jag har mejlat klinken om just det :) Vore skönt att kunna använda sig av TF eftersom man redan känner honom och eftersom det är mycket närmare till Härnösand. Låter bra att det inte är någon kö :)
Ta hand om er ni med!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards