EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 1 juni 2011

So heavy in your arms

Av EVL - 1 juni 2011 20:40

En mammawannabee skrev om hur Falun tackade nej när de ville köpa ett trepack pga att det gjort ett IVF-försök sedan tidigare. Detta gjorde mig fundersam. Om vi får ett gratisförsök i Umeå och misslyckas, får vi inte köpa ett trepack med graviditetsgaranti i Falun då? I sådanna fall kanske det är bättre att gå till Falun direkt? Har man kvar sitt gratisförsök ändå sen?


Jag slängde iväg ett mejl till Falun angående detta och hoppas att de svarar att det är ok att använda sitt gratisförsök först. Antagligen svarar de precis tvärtom. Är det inte typiskt att man hela tiden ska behöva tänka på nya bekymmer hela tiden? Man tycker att om man tagit sig så långt att man behöver hjälp att befrukta äggen utanför kroppen, då ska man kunna slappna av från barngörarstressen ett tag. Neehehej då, då ska man börja plannera det också. Suck.


I veckan filade jag på ett inlägg med rubriken "The one to blame" som beskriver hur det är att vara den i förhållandet som är orsaken till barnlösheten. Det kanske kommer i veckan, men här är en låt som jag återkommer till hela tiden. Ibland känner jag mig som ett ankare för stackars E. Han är den starka, den fungerande och den positiva i vårt förhållande. Ibland känns det som om jag tynger ner honom och han bara fortsätter att sträva frammåt med mig släpandes runt halsen. Han tänker nog inte så men helt uppenbart så upplever vi vår barnlöshet på två helt olika sätt, fast ändå tillsammans.

 

 
 
L

L

1 juni 2011 21:16

Vad bra att du kollar upp det! Tycker det verkar konstigt att ni inte skulle få köpa det eftersom ni gjort ett gratisförsök innan!? På min klinik får vi köpa tre pack oavsett hur många försök vi gjort innan. Men så skiljer det sig ju väldigt mellan olika kliniker.
Ta hand om varandra! KRAMAR!

http://hjartats-langtan.blogspot.com

EVL

1 juni 2011 21:33

Ja visst är det konstigt men allt handlar om pengar I guess :/
Det var ju att ni kan köpa trepack oavsett!
Detsamma vännen. Kramar!

 
Anna

Anna

1 juni 2011 21:23

Tänk inte så, du är värd att älska ändå!!

Ang. graviditetsgarantin tror jag du gör helt rätt som hör av dig till Falun. Eftersom inte vi ens fick köpa 3-pack e gratisförsöken så gissar jag att de inte ger garantin efter det samma?

Kramar!

http://www.enmammawannabe.bogspot.com

EVL

1 juni 2011 21:34

Tack vännen

 
Orättvisan

Orättvisan

1 juni 2011 21:31

Ja alltså, man har väl kvar sitt landstingsförsök om det INTE har blivit barn under de privata försöken. Så det kan säkert vara smart att göra det privat först, å andra sidan tycker jag den där kliniken i Falun är ful som nästan tvingar folk att göra så (för att få mer pengar känns det som). De kan ju inte neka folk som inte försökt tidigare ett trepack och därför väljer nog många att ta det först. Men nu spekulerar jag ju bara och i den situationen som ni är kan man ju inte care less - så låt hjärtat bestämma tycker jag!

KRAM!

http://www.orattvisan.blogg.se

EVL

2 juni 2011 14:50

Ok, ja så borde det väl vara. Mm visst är det fult, men allt handlar ju om pengar.
Tack för rådet vännen! Kram

 
M

M

1 juni 2011 21:38

Ush, den känslan är så otroligt jobbig att bära. Det är många gånger jag har erbjudit min man att lämna mig, att gå vidare i livet. Men jag tror inte de tänker på det sättet. Jag är övertygad om att din älskling älskar dig innerligt, för den du är och kommer stå vid din sida oavsett. Ni verkar (vad jag förstått från bloggen) så kära och lyckliga ihop, trots er tunga börda. Jag hoppas snart den där tunga stenen far åt pipan!! Tänker på er!

http://myhartfordhome.blogspot.com

EVL

2 juni 2011 14:51

Nej det tror inte jag heller och det är ju bra. Synd bara att man ska känna sånn skuld. Vi är väldigt kära och jag vet att han inte skulle lämna mig, men samtidigt känns det som om jag skadat honom.

Tack vännen! Kram

 
candra

candra

1 juni 2011 23:14

Det finns ingen att skylla på men naturligtvis tar vi kvinnor på oss ganska så mycket eftersom att det är i oss det lilla livet ska växa och frodas, ibland undrade jag varför P var med mig överhuvudtaget. Jag kunde ju inte bli gravid, vet inte om det var så men jag fick för mig att jag mådde mer dåligt än honom och han var stöttepelaren. De sista halvåret fick jag se hur han verkligen mådde och då var vi på samma skitplan men ändå höll vi oss flytande, tillsammans orkar man mycket och det gör ni oxå.

Angående bloggen så har jag varit lite lat bara och så krånglade internet, har suttit och pysslat istället. Din filt är snart klar :-)
Lite finputsning kvar bara :-)

Kram

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

2 juni 2011 14:53

Vad skönt att ni ändå i all sorg kunde närma er varandra på slutet. Ja du har nog rätt. Tillsammans klarar man sig igenom det. Kanske båda måste få göra det på sitt sätt.

Åh vad roligt :) Du är så snäll! Skönt att ha dig tillbaka.

Kram

 
Cecilia summerar

Cecilia summerar

1 juni 2011 23:19

Åh...jag önskar att du inte skulle behöva skriva det inlägget. De här skuldkänslorna som vi så lätt tar på oss även när de är helt orimliga. Om orsaken är kvinnlig är det ändå aldrig ditt fel eftersom det inte är nåt som du har valt med vilje. Om orsaken skulle vara manlig (som hos oss) så är inte det nåt som är hans fel. Om två som älskar varandra inte kan få barn är det en sorg och en kris men ingens fel. Aldrig någons fel.
Stora kramar med önskan om att er lycka snart ska komma

http://www.villhabarn.se/blogg/3395

EVL

2 juni 2011 14:54

Nej jag vet att det inte är något jag valt eller någonting jag kan för att ändra på det, men ändå känns det som om jag gör E illa. Men jag vet att det är orimligt att tänka så. Försöker att inte göra det.

Tack vännen!
Kramar tillbaka!

 
Diddi

Diddi

2 juni 2011 01:27

Hej igen EVL! Graviditetsgarantin gäller inte om man har gjort en/flera IVFer tidigare. Priset kan bli annorlunda men "trepacket" ska man få köpa iaf fast för en lite större summa. Så skulle vi iaf få göra då vi pratade med Kliniken i Falun. Men alla kontrakt dom skriver är baserade på din historia och deras riktlinjer. Toppen att du hör med dom om hur du ska gå till väga. En plan är alltid skönt!
Kramar från Mora

http://diddiz.bloggplatsen.se

EVL

2 juni 2011 14:55

Hej Diddi,
Ok, bra att veta. Då blir det antagligen till att köpa det före ett ev betalt försök. Tack för att du berättade det. Ja det är skönt med en plan. Man kan koppla av lite mer då.

Kramar!

 
Miss Baglady

Miss Baglady

2 juni 2011 05:42

Jag blir så ledsen, det är ju större chans att man klarar det på andra än första. Det säger de i alla fall i Linköping där vi gjorde våra. Då har man större chans att ställa in doser etc.

Du har fått en award av mig också på min blogg. Hoppas du får en fin ledighet.

http://baglady442.wordpress.com

EVL

2 juni 2011 14:56

Ja visst är det dumt. Allt handlar om pengar.

Tack så mycket

 
Du + jag och framtiden

Du + jag och framtiden

2 juni 2011 09:17

När det gäller graviditetsgarantin så tror jag att man inte får ha gjort ivf innan. Kolla på hemsidan, tror att det står där. Dock kan man fortfarande få köpa ett 3-pack. Det är olika saker! Hoppas att du får svar snabbt!!

http://dujagochframtiden.blogspot.com

EVL

2 juni 2011 14:57

Ska ringa kliniken på Tisdag för att boka tid. Kanske kommer sommaren att kännas lättare om vi har en tid i Augusti eller så.
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards