EttVanligtLiv

Alla inlägg under februari 2014

Av EVL - 19 februari 2014 13:32
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av EVL - 19 februari 2014 10:46

Näe nu är det nog slut snart. Kraftig mensvärk som svider i hela magen. Två alvedon och ingen lindring. Fan också jag orkar inte!!!

Av EVL - 19 februari 2014 08:42

Hela dagen igår gick så bra utan någon mensvärksattack. Klockan 15 skyndade jag mig till förskolan för att hämta A-V och eftersom hon var på ett så strålande humör tog jag med henne hem till gammelmormor. Men. Redan då hon öppnade dörren ångrade jag mig! En kraftig värk långt långt ner i magen bara slog emot mig och jag började svettas och må ruskigt illa. Kunde inte koncentrera mig längre och magen var jätteöm! Mormor skyndade sig att göra kaffe och jag var ju liksom fast. Kunde ju inte gå därifrån på en gång igen.


Jag försökte härda ut. Öppnade knapparna på byxorna och la mig ner i soffan. Flera gånger kände jag att det var över men det kom inget blod. Jag kallsvettades och mådde pyton men drack ändå kaffe och åt en kaka. A-V var såklart på sitt bästa bushumör och ville bli buren hela tiden eller kastade sig över saker så att de åkte i golvet. Jag hade verkligen inget tålamod med henne och det gjorde mig så himla ledsen. Att det redan nu går ut över henne. Hon kände väl av att jag var spänd och orolig...


Efter 40 minuter skyllde jag på att vi måste laga middag och åkte hemmåt. Fort som attan tappade jag upp ett bad åt både mig och A-V. Låg och spolade varmvatten på magen medan hon målade med tvålkritor och släppte schampoflaskor i vattnet så att det skvätte vatten överallt. Det hjälpte lite lite men värken satt fortfarande i när jag klev upp. Nästan som värkar på ett sätt men bara ett band långt långt ner i livmodern. Försökte komma ihåg hur mensvärk känns men lyckades inte riktigt.


Lyckan över att hitta två Alvedon var stor och det tog bort den mesta värken. Det riktigt pulserade i hela kroppen. Frös som en galning och mådde illa. Som tur var nöjde sig A-V med att sitta bredvid mig i soffan (mha en glass och spel på paddan) efter middagen och resten av kvällen. När hon somnat la jag mig ner och rörde inte en fena tills E kom hem. Vid 22.30 kändes det bättre och efter varsin tårtbit kunde jag sova. Vi pratade lite om våra känslor inför det här och om det blir minus så laddar vi om. Vi känner oss iaf starka med varandra. Mycket mer än förra gången då jag kände att vi ibland låg i ofas. Ni är vi ett team som jobbar mot ett mål och vi ska klara det tillsammans, någon gång på något sätt.



--------------------------------------------------------------------------


Idag är det ruvardag 9 och 15 dagar sedan Ovitrellen. Vaknade ur en dröm om blod och kände mig ogravid som alla andra morgnar. Det känns inte alls hoppfullt det här. Kanske verkar det knäppt att skriva att jag inte är hoppfull och sedan ha en symptomlista men det är för att jag vet att symptom innan mens och graviditet kan vara väldigt lika. Även om det inte lyckas nu skulle det vara skönt i framtiden att ha något att gå tillbaka och jämföra med. Vet inte hur många ggr jag googlat och hamnat på min egen blogg.


Symptom

Fryser och är trött. Känner mig sjuk.
Det ilar och svider mot sidorna
Magen känns uppblåst och liksom vätskefylld med mensvärk som kommer och går
Det stramar ibland i sidorna när jag spänner eller håller in magen
Bröstvårtorna är lite ömma och ibland sticker det innuti brösten
Det är svårt att sätta in Lutinusen. Antar att det är livmodertappen som förbereder sig för mens.
Huvudvärk och nada koncentrationsförmåga


4 dagar tills vi testar

 

FET  [x]
RD1  [x]

RD2  [x]

RD3  [x]

RD4  [x]

RD5  [x]

RD6  [x]

RD7  [x]

RD8  [x]

RD9  [x]

RD10 []

RD11 []

RD12 []

RD13 []

Testdag []

Positivt test []

Lyckat UL []

Av EVL - 18 februari 2014 17:38

mensvärk! Tror jag döööör!
Som ett band långt långt ner i magen som gör mig kallavettig och illamående. Fan också.

Av EVL - 18 februari 2014 12:53

Det gick jättebra att träffa kollegorna och den lilla färskingen igår, men oj vad man saknar en sån liten groda! Jag kände så väl igen varje liten känsla av att ha en liten och varje rörelse som den lilla gjorde påminde så mycket om A-V. Samtidigt var det svårt att föreställa sig att vi varit där alldeles nyss! Vi åt tårta och pratade tills det var dags för barnen att sova och de begav hemmåt. Då kalasade jag och E på varsin bit tårta till innan vi kraschade i sängen.


Ruvardag 8 idag och jag vaknade första gången kring 2 inatt. A-V låg och slängde sig runt i sin säng och jag kunde inte somna om pga värk i magen. Det högg och ilade kring vänster äggstock och jag hade koncentrerad mensvärk mitt på/i livmodern. Värken var inte sådan som man får innan blodet kommer så jag lyckades ändå somna om några timmar tillslut. Sköt upp oron tills dess att ruvardag 8 börjat på riktigt. När jag vaknade tyckte jag att brösten var lite mer känsliga än vanligt och bad en bön om att de skulle börja göra tokont. Det gjorde de inte men bröstvårtorna kanske är lite lite mer ömma nu än innan.

Känner inte alls så mycket idag, om man jämför med andra ruvardagar. Ingen jobbig mensvärk har kommit än men den kanske dyker upp lite senare. Just nu ilar det bara lite i sidorna och jag känner liksom av livmodern. Det känns mer som ägglossning!


Det är 14 dagar sedan Ovitrellen och större risk än någonsin att mensen ska komma. Fast, förr i tiden brukade den alltid komma efter 16 dagar :/ så jag får fortsätta vara tokrädd tills/om vi får testa. Tyvärr så jobbar E till stängning både idag och imorgon så skulle det gå åt pipan blir det via sms som stackarn får reda på det, det bestämde vi igår. E är förövrigt väldigt positiv och hans sista ord till mig imorse var att han drömt hela natten att jag var gravid. Önskar att jag kunde få drömma så! eller jag önskar ju såklart att jag ÄR gravid!!!



Symptom

Fryser hela tiden. Känner mig som småsjuk.
Livmodern är öm ibland och det ilar i ljumskarna då och då.
Ibland när jag andas in kan det sträcka till i sidorna.
Trött pga dålig sömn.
Det har blivit svårare att sätta in Lutinus. Får liksom "ta en omväg".
Små stick i brösten då och då. Bröstvårtorna kanske aningens mer ömma idag än igår.
Dåligt tålamod, koncentrationsförmåga och orolig.


5 dagar tills vi testar!

 

FET  [x]
RD1  [x]

RD2  [x]

RD3  [x]

RD4  [x]

RD5  [x]

RD6  [x]

RD7  [x]

RD8  [x]

RD9  []

RD10 []

RD11 []

RD12 []

RD13 []

Testdag []

Positivt test []

Lyckat UL []

Av EVL - 17 februari 2014 22:48

Jag överlevde även ruvardag 7 och imorgon börjar de värsta dagarna. 14 dagar sen ägglossningssprutan :S

Ont

Av EVL - 17 februari 2014 10:59

Fasiken vad ont det gör. Mensvärk från helvetet river i höfterna och äggstockarna. Ska mensen komma får den ta och göra det nu så jag kan börja om! Förra gången kring den här tiden skrev jag ett liknande inlägg om att det inte kommer att gå vägen. Då hade jag mensvärk MEN också andra lovande symptom som ömma bröst. Nu känns det allt annat än lovande. Åker hem ett tag på lunchen och begraver ansiktet i A-Vs hår.

Av EVL - 17 februari 2014 08:55

Ruvardag 7 idag. Igår på kvällen hade jag en sån fruktansvärd mensvärk ett tag att jag bara ville ligga ner raklång på soffan. Trodde hela tiden att det skulle komma blod och eftersom Lutinusen rinner hela tiden ville jag inte röra på mig. Det gick över runt 23 och jag fick gå och sova utan att det gått åt fanders. När jag vaknade kände jag mig precis som vanligt. Det enda lilla beviset på att det händer något med magen är att när jag drar efter andan känns livmodern stum. Som om den är fylld med betong och liksom hård på något sätt.


Idag känns det mer som under hormonstimuleringen, alltså i äggstockarna. Har till och med fått som ägglossningsflytningar. Lite småhugg/mensvärk i magen nu när jag sitter men annars nada. Börjar försöka vänja mig vid tanken på att vi kanske måste börja om med sprutor igen. Tar på brösten hela tiden med förhoppning om att de ska göra ont men på sin höjd så sticker det lite i dem.



Ikväll kommer E´s arbetskompisar och med sig har de två barn. En lite äldre än A-V och en nyfödd liten gos. För första gången på väldigt länge kanske det blir lite jobbigt att umgås med en sån färsking. Hoppas att det kommer att kännas ok ändå.


6 dagar kvar till testet!


Symptom

Svettas på natten och fryser på dagen. Känner mig konstant förkyld i kroppen.
Lite småhugg/mensvärk i magen på dagen. Jätteont på kvällen!

Ägglossningsflytningar
Uppblåst mage på kvällen/platt på morgonen.
Liten varm känsla i brösten på dagen men på sin höjd bara småstick. Inte ömma alls.
Trött.
Är jag kissnödig ökar mensvärken och när jag kissat sträcker det i tjejmagen när jag sträcker på mig.

 

FET  [x]
RD1  [x]

RD2  [x]

RD3  [x]

RD4  [x]

RD5  [x]

RD6  [x]

RD7  [x]

RD8  []

RD9  []

RD10 []

RD11 []

RD12 []

RD13 []

Testdag []

Positivt test []

Lyckat UL []

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Skapa flashcards