EttVanligtLiv

Alla inlägg under februari 2014

Av EVL - 7 februari 2014 08:21

Sista arbetsdagen innan helgen innan det efterlängtade. Vad himla konstigt det känns med den här pausen som vi har nu... det har varit så intensivt med alla tabletter och sprutor och tider och nu ingenting tills på Måndag. Igår åkte vi till E´s föräldrar och innan vi gick till bilen stod jag helt förvirrad i hallen och fick till och med fråga E:


- Men är det inte någon medicin eller spruta som jag behöver ta med mig?


Overklighetskänslorna är stora nu. Ska det verkligen ske på Måndag?!


Det är bra tajming iaf med försöket för E ska jobba helg till sent på kvällen så ingen kommer att försöka hälsa på. E´s mammas väninna jobbar på E´s jobb och skulle nog skvallra om att han inte är där på Söndagen, men hon är ledig just nu. Också bra! Mamma och hennes man är de enda som vet vad som ska ske och det är där A-V ska vara. Förhoppningsvis klarar mamma att ljuga ihop något bra om någon frågar varför hon är barnvakt på en söndag.


Vi åker på söndag och kommer hem på måndag. Då kommer förhoppningsvis ett embryo ligga i magen. Ett embryo som vi gjort men aldrig träffat och som redan är över två år gammalt. A-Vs tvåäggstvilling, eller snarare hennes femäggstvilling. Svårt att inte känna extra mycket för de små blastisarna som ligger där i frysen.

Av EVL - 6 februari 2014 15:49

Denna gång får vi prova Lutinus ist för Crinone. Känns helt ok att slippa Crinonen som blir som pappersmassa och inte alls "försvinner av sig självt" som det står. Tre slidtabletter om dagen i två veckor. Falun tyckte att man kunde ta en om dagen men jag kör gärna på med så mycket hormoner som det bara går, så slipper kroppen ställa till något onödigt.

Av EVL - 6 februari 2014 10:36

Ok jag tar tillbaka den där nojjan över att inte känna något av ägglossningen. Illamående, yr, huvudvärk och ont i äggstockarna. Sa jag illamående? blä... Magen som äntligen var platt efter A-V är alldeles uppsvälld och degig och blå av sprutorna. Precis som det ska vara :)


Annars inget nytt att rapportera. Börjar känna lite ångest över den outhärdliga väntan som snart förhoppningsvis kommer. Undrar vad vi får för testdag? Som tur är har vi mycket roligt att fokusera på, bla ska vi fota ett vinterbröllop den 22:a februari! 

Av EVL - 5 februari 2014 22:57

Ellen hörde av sig och sa att proverna kommit in! Nu kan vi pusta ut till nästa etapp, skönt!
Jag känner inte så mycket av Ovitrellen förutom att det gör lite ont i äggstockarna när jag sätter mig ner och brösten ömmar lite när jag kommer åt dom. Huvudvärk har jag också men det kan bero på att jag är supertrött efter att ha gått upp tidigt flera dagar i rad. Kommer inte riktigt ihåg hur jag kännt efter sprutan förr i tiden men har för mig att det kändes mer än såhär. Har bestämt mig för att inte nojja över det så det tänker jag inte på, alls ;).

Nu får det gärna bli måndag!

Av EVL - 5 februari 2014 12:07

A-V börjar bli morgonpigg nu när hon går upp "tidigt" för att åka till förskolan. Imorse var jag uppe och gjorde mig iordning när jag plötsligt hörde någon som ropade "maaammmmaaaaa" genom nappen. Det var A-V (ja vem skulle det annars vara ;P) som vaknat och stod upp i spjälsängen med kudden i ena handen. Hon var jätteglad och följde snällt med till skötbordet. Pekade på E och sa "appa?" men jag förklarade att han skulle få sova lite till. Hon nickade ok och vinkade.


Hon har börjat ha åsikter om vad hon ska ha på sig på dagarna nu och hon blir alltid glad av att se sin garderob. Jag visade upp de kläder jag valt och hon skrattade och nickade godkännande. En grön tröja med ljusgröna blommor och svarta byxor. Sen gick vi på jakt efter allt hon gömt från mig dagen innan. Vi hittade min borste i hennes barnvagn och hon tittade på när jag försökte tova ut håret. Jag berättade att hon skulle på förskolan och leka med barnen och hon blev glad som vanligt.


Jag gjorde mig iordning och hon cirkulerade kring mig och upptäckte leksaker som hon spritt ut kvällen innan. Delfinen i badkaret och pixiboken i bidén. Hon läste högt för mig och pekade och skrattade. Ville inte släppa den så den fick följa med till hallen där det var dags att ta på overallen. Hon satte sig ner och försökte hjälpa till. Det är så roligt att se när hon försöker ta på sig skorna och när hon sätter mössan på bakochfram.


Vi åkte till förskolan och hon var glad och pekade när vi närmade oss dörren in till Norrgården. Men så när vi tagir av alla ytterkläder och det var dags för hejdå-pussen tog det tvärstopp. Hon ville inte gå in genom grinden till lekhörnan och jag fick ta henne i famnen och följa med. Hon tryckte sig mot mig och ville inte alls ner och leka med de andra barnen trots att kompisen Jack som skolades in samtidigt kom fram och gav henne leksaker och försökte kramas. Tillslut fick fröken bara ta henne och jag fick snabbt gå därifrån. Då jag vände mig om skrek och grät hon. Sträckte sina armar mot mig och ville tillbaka. Fy vilken känsla. Som tur är hördes det som om hon lugnat ner sig när jag gick till bilen men ett tag övervägde jag att springa tillbaka och bara ta med henne hem och aldrig någonsin släppa henne igen.


Tänk att hon blivit så stor. Det slår mig varenda dag nu och det syns så tydligt i hennes ögon att hon är med på en helt ny nivå. Nu kan hon säga "Kolla mamma" "titta här" och så busar hon på det sätt som bara jag brukar busa med henne. När hon är med E busar och pratar hon på ett annat sätt. Hon förstår allt vi säger och bestämmer själv om hon vill utföra det vi ber om eller inte. Ibland tänker hon efter länge innan hon svarar. Undrar vad hon grundar sitt svar på?

Av EVL - 5 februari 2014 11:55

Igår när Falun ringde för att planera frysförsöket sa de att mina infektionsprover har gått ut sen förra IVF:et och att TF missat att jag måste ta nya. Det var superpanik med dem eftersom de måste ha svaren innan de tinar upp något embryo och det brukar ta flera dagar! Ellen från praktiken ringde upp och sa att hon skickat remissen i posten igår och att jag skulle skynda mig att lämna blod nu idag.


Så imorse ringde hon igen och sa att Falun varit på dom ännu en gång och att jag nu skulle säga till på sjukhuset att det var akut. Jag fick därför smyga från jobbet och skynda hem för att hämta remissen som tack och lov låg i brevlådan och sen ta mig i ilfart till provtagningen. Jag skrev "AKUT" på en post-it och klistrade fast den på remissen.


När det äntligen var min tur verkade inte kvinnan som tog proverna förstå vad jag menade med akut.

 - Ja alltså, fort som faaan ville jag säga men det sa jag såklart inte. Jag sa "Så fort som möjligt. Måste hinna innan helgen".

Sen mumlade hon något om fem rör men tog fyra. Jag frågade om det inte skulle vara fem och då sa hon att det nog bara behövdes tre. Det kändes inte alls säkert att lämna sjukhuset. Skulle helst velat köra iväg proverna själv till labbet och skrika "AKUT, det är akut!" på vägen.


Nu är jag tillbaka på kontoret med plåster i armvecket. Hoppas att de snabbar på så att vi inte sitter där nere på hotellet i Falun alldeles redo och så blir allting stoppat pga nått jädra blodprov.


 

Av EVL - 4 februari 2014 20:04

Nu är ovitrellen tagen! Kändes ovant att använda penna istället för spruta men nålen är mycket vassare än menopursprutornas så jag behövde inte trycka som en tok för att få in den i magen :)
Nu räknar vi ner till måndag!

Av EVL - 4 februari 2014 10:39

Tack fina ni för tummarna! Det gick äntligen bra på vul. Slemhinnan hade växt lite till och var nu 10.8mm och på höger sida finns det en fin och stor äggblåsa på 18mm. Det är alltså dags för Ovitrellesprutan och ägglossning! Väntar på svar från kliniken om vilken tidpunkt jag ska ta den och när vi kan komma ner och göra insättningen. Det blir någon gång mellan Lördag och Måndag eftersom den lilla frysta är en blastis.


Jag tjatade också till mig Lutinus att för att hjälpa blastisen och kroppen på vägen. Åker och hämtar ut det idag och håller krampaktigt tag om telefonen resten av dagen. Tänk att det är så nära nu!


När jag satt där i väntrummet tänkte jag på vilken skillnad det är från förra gången. Då brukade det mestadels vara äldre kvinnor som hade tid samtidigt, nu kom det in unga kvinnor och par som antagligen skulle på barnlöshetsutredning. Jag känner så för varenda en som satt där. Det känns som igår som jag och E satt där för första gången alldeles nervösa och ledsna. Det är så hemskt att den ofrivilliga barnlösheten bara ökar. Önskar att jag kunde krama varenda en och trolla så att de blev med barn genast. Inklusive mig själv.



Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards