EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 20 maj 2014

Ruvardag 3, kan vi någonsin igen?

Av EVL - 20 maj 2014 08:16

Igår drogs jag med en svag tryckande/ilande mensvärk långt ner i magen hela dagen. Väntade på svar från Falun om den hemska värken jag haft på natten och då de inte svarade slängde jag iväg ett mejl till Ellen hos TF också. Såhär såg det ut:


"Hej,
Jag fick tillbaka en 6-dagars blastocyst i Lördags. Eftersom de tror att mitt imunförsvar är för bra har jag ätit prednisolon och fick även IL-dropp efter återföringen. Dagen efter återföringen fick jag mensvärk och natten mot idag hade jag jätteont. Är det normalt att man har ont efter insättningen eller är det kroppen som försöker stöta bort det främmande föremålet?

mvh
Lise"



"hej

Jättesvårt att säga, men det låter som om livmodern krampar, jag tycker att du tar Alvedon om du har hemma. man kan ju inte göra så mycket mer än avvakta.

Hoppas det går bra, håller alla tummar som går.

MVH Ellen"



 Kände mig så sjukt nere och låg igår. Åkte hem tidigare från jobbet för att få vara i E´s famn. Vi lagade mat och bakade raberberpaj. Magen gjorde fortfarande ont, som om någon satt ett band över livmodern.


Mot kvällen ringde en sköterska från Falun upp för att prata med mig om mitt mejl. Hon frågade om jag hade feber och hur jag mådde i övrigt. Kramperna i livmodern trodde hon berodde på att kroppen reagerar på att embryot satts dit men att det inte ska påverka hurvida det kan fästa eller inte. Hon sa också att det kan kännas så i en tidig graviditet men då jag påpekade att det isåfall kändes jättetidigt mummlade hon typ "jaaa.."


Vet inte om jag blev så mycket lugnare av hennes förklaring för hon lät så himla osäker genom hela samtalet med en sånn medlidande ton och jag fick borra in naglarna i låret för att inte börja gråta. Tog ut pajen ur ugnen så fort vi lagt på och grät ett tag i köket.



Idag är det ruvardag 3 och kroppen känns som vanligt förutom lite spänningar i livmodern. Känner inte av brösten alls. Känner inte av något som jag skulle tolka som positivt. Är så himla livrädd! Livrädd för vad det innebär om det inte lyckas. Vad betyder det om ett perfekt embryo inte vill fästa när vi gjort så mycket för att kroppen ska ta emot det?


Kan min kropp någonsin bli gravid igen?


Jag vet att vår IVF-läkare sagt att det inte är ovanligt att man använder upp alla i frysen när man vill ha syskon, att det kan vara svårare andra gången. Hon sa att vi inte skulle få panik. Vår privata gyn TF har sagt att det bara SKA gå igen. Men varför är det så svårt?!?!

 
 
Ingen bild

Fia

20 maj 2014 09:20

Det behöver inte vara dåligt att du har så ont... Efter vårt senaste FET hade jag vansinnigt ont (våldsam mensvärk) redan efter ett par dagar och det höll i sig långt efter testdagen. Trodde så klart att detta var ett dåligt tecken men allt gick bra och nu har vi en flicka på tio månader!
Så ge inte upp ännu, håll ut och lycka till. Håller mina tummar hårt för er! Kram

EVL

20 maj 2014 10:56

Åh tack så mycket Fia. Skönt att läsa! Kram!!

 
Ingen bild

Hade varit glad för ETT biobanr

20 maj 2014 13:33

Jag förstår inte vad du gnäller över... Här kan inga biobarn bli till hur mycket vi vill och har försökt! Ni kan faktiskt adoptera om det är så viktigt med ett syskon. Och jag vet att du mest troligt kommer att tycka denna kommentar känns bitter MEN tänk då hur hånande dina inlägg kan anses hos en som är oförmögen att få ett endaste barn genom magen och som bara drömmer om det.

EVL

20 maj 2014 14:01

Se svar i form av inlägg.

 
Ingen bild

Jenny

20 maj 2014 15:52

Ruva är skitjobbigt. Man vänder och vrider på varenda jäkla sak. Försök håll ut vännen. Det har gått förut och jag är helt säker på att ni kommer hamna där igen. Det är ingen tröst nu förstås. Skickar en styrkekram och du, oroa dig inte! Kram Jenny

EVL

20 maj 2014 16:34

Ja fy det är verkligen en terror. Tack vännen för att du tror på oss. Kramar!

 
Du + jag och framtiden

Du + jag och framtiden

20 maj 2014 19:44

Åh, jag önskar att jag kunde säga till dig att "tänk inte på vad du känner. Vad du känner de första dagarna, egentligen första veckan har ingen betydelse för huruvida du blir gravid eller inte." Jag önskar att det kunde hjälpa dig lite... Men, shit, jag har ju varit där själv och även om man vet hur man känner i kroppen så tidigt, så vänder och vrider man på allt. Denna längtan, önskan och kämpande är tuff, ack så tuff.

Jag hoppas så innerligt att din nuvarande oro ska bytas ut till oro kring allt som kommer med en graviditet istället. (Missförstå mig rätt). Jag hoppas så att du är gravid inom kort!

Kram på dig!!

http://dujagochframtiden.blogspot.se

EVL

20 maj 2014 22:49

Tack vännen. Åh jag vet att allt man känner så här tidigt kan vara missvisande. Brukar intala mig själv att jag inte ska börja nojja förens mot de sista ruvardagarna, haha.

Tack fina du! Kramar!

 
Marielle

Marielle

20 maj 2014 22:30

Åhhh vad jobbigt, vilken terror!! :( Jag vill och tänker fortsätta att tro på er denna gång, tro och hoppas att det lilla pyret stannar kvar och har bonat in sig ordentligt. <3 Tummarna hålls stenhårt! Det har gått förut och ska gå igen, försök hålla ut vännen!
Många många kramar!

http://mariellear.blogg.se

EVL

20 maj 2014 22:46

Tack så mycket fina du! Många kramar tillbaka!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards