EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 30 maj 2014

Gravid - overkligt!

Av EVL - 30 maj 2014 21:46

Tusen och åter tusen tack för alla hälsningar och grattis vi fått under dagen

Jag började lite försiktigt misstänka något igårkväll men jag vågade inte ens tänka tanken för länge. Så fort jag fick varmluft eller varmt vatten på pannan fick jag en sådan superhuvudvärk, precis som när jag väntade A-V. Jag var såå trött på kvällen, jag mådde lite för mycket illa och när E kom hem och beslöt sig för att steka hamburgare kl 22 klarade jag nästan inte av lukten. Även E hade en riktigt bra känsla men vi vågade inte säga något till varandra. Vi pratade inte alls om testdagen utan ställde bara fram en plastmugg och ställde klockan.


Jag kunde såklart inte sova bra alls. Låg och vred mig och svettades. Drömde att jag skulle få testa men att olika situationer hela tiden kom i vägen. I drömmen visste jag att jag var gravid men behövde få se det svart på vitt innan jag kunde vara glad.


Klockan 5.30 stack A-V ut sitt lilla huvud från dörröppningen på sitt rum och ville sova hos oss. Hon fick sova mellan oss och började på en gång rotera som ett grillspett. Det gick inte att somna om och jag låg och hade hjärtklappning över att jag inte var ett dugg kissnödig. Det kunde ju inte vara ett bra tecken?? Funderade på om jag ens skulle få ut något att testa med. Höll nästan på att kräkas av nervositet när jag tänkte på att det skulle ställas på sin spets om bara någon timme.


Runt 7 gick E upp och jag följde med honom i tysthet. Jag lyckades till min förvåning kissa och så väntade jag in E som nervöst gick omkring i huset. Vi stod tillsammans framför spegeln och jag förde ner testet med skakiga händer. Det fanns ingen instruktion alls med så jag räknade till 15 och så la jag den plant. Redan nu såg man ett streck men vi hade ingen aning om det var kontrollstrecket eller teststrecket så jag tog fram testet från A-V (samma märke men nu med rosa lock istället för rött) och innan jag hunnit jämföra såg man två tydliga streck!


Jag sa inget för jag fick inte fram något. Jag bara pekade på det andra strecket med skakigt finger. Så tittade vi på varandra och började gråta. Vi kramades länge.


Vilken känsla.. att få gå in till sängen och lägga oss bredvid vår skatt, säga att hon kanske ska få bli storasyster <3!


Jag sms:ade på en gång den viktigaste och fick ett härligt samtal tillbaka. Underbara människa som gråter glädjetårar med oss <3! Resten av morgonen är ett dis bara. Vet inte om det var psykologiskt eller inte men på en gång kände jag av starka graviditetssymptom. Kanske kunde jag slappna av i det jag kännt nu några dagar.


E åkte till jobbet med världens leende på läpparna och jag och A-V låg kvar i soffan och såg på tecknat. Runt 10 kom min syster med två vilda små gotroll som ställde till med både kaos och mys. Jag mådde sååå illa på dagen och hade så ont i magen och ville bara sova, men det var skönt att de var här. Det är nog inte bra att bara kunna tänka på ev gravidsymptom hela tiden. På kvällen avlöste E min syster med familj och vi åkte till svärföräldrarna för att berätta. Jättekul att äntligen få komma med goda nyheter!


Jag har beställt mer Intralipid-dropp och på torsdag ska jag till Falun för ännu en behandling. TF är också meddelade men jag väntar på svar när vi kan få en tid för vul. Fattar fortfarande inte att detta händer!


Jag är i vecka 5 (4+5)!!!!



Så här mår kroppen nu:


Brösten är mycket mer känsliga nu och känns verkligen som blåmärken när jag tar på dom utanpå bh:n. Bröstvårtorna gör också ont nu.


Mår illa nästan hela tiden, men bara som när man ätit alldeles för mycket godis.

 

Fryser hela tiden och känner mig sjuk. Det röda "hjärtat" på magen är mer lila vilket den alltid blir när jag har feber.


Jättejättehungrig hela tiden. Törstig all the time.


Förstoppad men det känns som om jag ska bli dålig i magen.

 

Tryckande/molande värk i livmodern. Det är verkligen oftast koncentrerat till just själva livmodern och är jag kissnödig blir det värre. Tycker det spänner ovanför blygdbenet redan. Undrar hur mycket större livmodern är efter en graviditet?

 

Ibland ilar det ner mot benen från ljumskarna.


Uppblåst mage. Ser inte klokt ut.


Superkänslig panna och får ofta huvudvärk. Duschade idag och det gjorde såååå ont när varmvattnet träffade huvudet. Kan inte öppna ugnen för då får jag typ migrän.


Chockad! På något sätt känns det liksom som att det gick "för lätt". Hade verkligen ställt in mig på att det inte skulle gå nu och var beredd med stora stridsyxan. Har nog inte landat än.

 
 
Karin

Karin

30 maj 2014 23:08

Stooooort grattis, hoppas att ni kan njuta ordentligt och att inte oron tar överhanden!

http://hurslutardet.wordpress.com

EVL

31 maj 2014 23:13

Tack så hemskt mycket Karin, kram!

 
Susanna

Susanna

30 maj 2014 23:29

Stort grattis till er! Jag har också sovit extremt dåligt inför mina testdagar. Tankarna bara snurrar och den där hjärtklappningen känner jag igen.

http://vilsen5.wordpress.com

EVL

31 maj 2014 23:13

Tack så mycket Susanna! Ja ruvardagarna är verkligen terror. Hoppas det gått bra för er!

 
mammatea

mammatea

31 maj 2014 08:04

Wow grattis! Så glad för er skull.

http://Mammatea.se

EVL

31 maj 2014 23:12

Tack så mycket vännen!

 
Ingen bild

StinaL

31 maj 2014 08:48

Glädjerysningar får man när man läser det här inlägget.
Tänk att man kan bli så glad för någon som man inte ens känner.
GRATTIS igen!!!
Kram!

EVL

31 maj 2014 23:12

Åh tack så mycket Stina! Kramar!!

 
Linnea

Linnea

31 maj 2014 14:28

Du är gravid för sjutton!!! Har inte alls läst bloggen denna vändan men fick nyss en stark känsla att jag skulle gå in och kolla och se! Kunde inte vara bättre nyheter! Hurra! Megastort grattis!!! <3! Kramar!

http://Www.linneabatsman.blogspot.com

EVL

31 maj 2014 23:11

Jaaaa :):):) tack så mycket vännen!

 
Ingen bild

Annika

31 maj 2014 14:57

Underbara nyheter, grattis!!!

EVL

31 maj 2014 23:11

Tack så hemskt mycket!!

 
Ingen bild

Mona B

31 maj 2014 15:47

Jag blev såååå glad för din skull att jag skickade två medelande:)
Ibland blir jag så rörd till tårar när du beskriver dina känslor för din fina dotter. Jag tycker att du är så varm och kärleksfull person/Mamma. Jag själv är mamma till lilla Hilda, så jag kan känna din kärlek för A-V. Är så glad att jag kan följa din blogg varje dag. Önskar dig all lycka med din graviditit.
/Mona

EVL

31 maj 2014 23:11

Åh vad fint skrivet, tack så jättemycket Mona! Kram!

 
Åren går

Åren går

31 maj 2014 19:24

Åh vad härligt!! Stort stort grattis!! Kramar

http://Arengar.wordpress.com

EVL

31 maj 2014 23:10

Tack fina vännen! Kramar!

 
Ingen bild

Maria

31 maj 2014 20:30

Åh, grattis! Vad roligt!

EVL

31 maj 2014 23:10

Tack så mycket Maria!

 
Ingen bild

Evelina

31 maj 2014 22:07

Stort grattis!!! :-D

EVL

31 maj 2014 23:10

Tack så mycket!

 
Ingen bild

Jenny

1 juni 2014 19:28

Tänkte på vad du skrev, att det gått förvånande lätt. Din kropp är ju fantastisk trots sjukdom! Tänk din statistik, 3 försök = 2 träff! Det är ju galet bra. Köp en lott! ;) Kram Jenny

EVL

1 juni 2014 20:52

Mm 4 försök 2 träff, men ändå 50/50 är ju bra! Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards